• tiyatro modunun geleceği tahmin edilen güncelleme. gece görünüm moduna benzer bu özelliği sunacak olan ios sürümünün 2017 ocak ayında kullanıcılara sunulması bekleniyor.

    edit: gün itibariyle yayınlanmış olup dark mode özelliği bulunmamaktadır.
  • kontrol merkezinde yer alacak olan ve patlamış mısır simgesine basılarak etkinleşeceği söylentiler arasında olan "theatre mode" diye yeni bir özelliğin içinde yer alacağı güncelleme. ses kapatma, gelen aramalar ve mesajlar için bildirimleri kapatma, ekran ışığını tek tuşla devre dışı bırakma gibi zaten yapabildiğimiz eylemleri tek hamlede gerçekleştirme imkanı sunmasından başka farkı olacağa benzemiyor. belki de şaşırtacak bir şey çıkabilir altından, (bkz: ona küçük sürprizler yap)
  • sinema salonunda film seyrederken de mesajlariniza cevap vermeniz icin gelecek bir ozellik oldugu soyleniyor.
    tweet

    evet, hayatimizin her aninda mesajlarimizi cevaplayamazsak milyon dolarlik sirketlerimiz hayati tehlikeye girer, borsada tepetaklak oluruz, bu ozellik cok gerekliydi.
  • iphone 6s lerde pil doluyken yaşanan aniden kapanmalari çözmesi planlanan bir guncelleme içerecek.

    ios 9 dan beri devam eden bu sorunu umarim gercekten çözerler. pil %45 deyken telefonun kapanmasindan biktim.
  • resmi sürümü çıktığında ile uygulama geliştiricilerin app store’daki yorumlara cevap verebileceği bir arayüz eklenecek olan sürüm. ek olarak, geliştiriciler, kullanıcıların uygulamadan çıkmadan yorum/eleştiri yapabilme özelliğini uygulamalarına ekleyebileceklermiş.

    https://appadvice.com/…-to-app-store-reviews/735999
  • bu beta sürümü ile birlikte gelen en büyük değişiklik, idevice'larda kullanılan dosya sistemini hfsx'ten apple file system (apfs)'a dönüştürmesidir.
  • ios 10'dan bu yana devam eden spam mesajları kasten engelleyememe sorununu çözmediği sürece hiçbir halta yaramayacak olan sistem.

    ios 10.2 dahil ios 10 üzeri iphone'a sahipseniz spam sms'leri engelleyemiyorsunuz.

    şöyle ki;

    * size gelen herhangi bir reklam sms'ine tıklayın (rehberinizde kayıtlı olmaması gerekiyor)
    * mesaj açılınca sağ üstteki "i" tuşuna tıklayın
    * çıkan seçeneklerde reklamın geldiği firmanın adının üzerine tıklayın, örneğin "bıdıbıdıotel"
    * çıkan seçeneklerde block this caller "bu kullanıcıyı engelle" tıklayın ve "block contact" tıklayın. tıkladığınızda bu seçeneğin işe yaramadığını göreceksiniz.

    bir kaç arkadaşımın telefonunda denedim, sonuç aynı. siz de deneyin bu seçeneğin işe yaramadığını göreceksiniz.

    bu konuyu zorlu center'da bulunan apple store'daki bir görevliye sorduğumda apple'ın sorunun farkında olduğunu ancak mobil operatörlerle yapılan bir nevi?! anlaşma gereği olduğunu söylemesi ayrı bir facia.

    yanlış duymadınız.. resmen mobil operatörler sebebiyle bu özelliği devre dışı bırakmışlar gibi bir sonuç çıkıyor! ios 10 öncesi rehbere kayıtlı olmayan spam smsleri çatır çatır engelleyebiliyorken ios 10 ve üzerindeki sistemlerde engelleme olayı neredeyse imkansız.
  • geliştiriciler için olan beta 1 versiyonunu yükledim bu sabah.

    uygulama açılış animasyonlarını değiştirmişler hafiften. artık yuvarlak bir şekilde açılıyor. çoğu kişi fark etmez bile belki, anca benim gibi takıntılı olanlar...

    ayarlar app switcherda kapalıyken, sıfırdan açılırken saniyenin üçte biri kadar bi süre siyah bir yükleme ekranı beliriyor. sonra beyaz olan ayarlar menüsü geliyor, hoş değil.

    (bkz: iphone se)

    ayrıca kendi butonumu da şöyle koyayım:
    (bkz: derdini sikeyim butonu)

    bu siyah ekran nasıl gider bilen varsa yeşilimi yeşillendirin lütfen.
  • beta sürümünü yayımlanan sürüm sanan insanları göstermiş sürümdür. adı üstünde beta, beta.
  • bugün çıkmasını beklediğim ios sürümü.
hesabın var mı? giriş yap