• ekonomik krizlerin, ülkelerinin zengin - yoksul arasındaki farkın açık olmasından anlaşıldığını ve böyle bir ülkedeki %1'lik zengin kesimin bile rahatlıkla herhangi bir telefonun stoklarını bitirebileceğini anlamazdan gelen,

    parasızlıktan okuyamayan çocukları, temerrüte düşmüş kredi tutarlarını, iflas eden şirket sayısını görmezden gelerek "millet ayfon alıyo la acayip zenginiz demek" diye yorumlayacak kadar "şey",

    tabi o kadar da "şey" olması ihtimali düşük olduğu için de propaganda yapmaya çalışan bir maaşlı aktroll olması muhtemel,

    bir cahilin yorumudur..

    çok özür dileyerek edit;
    anam ! ?? bir bu temerrüte “temettü” yazmam bir de strateji yerine starteji yazmam… yıllardır çözemiyorum bir türlü. allahtan mesaj gönderenler var. teşekkürler.

    diğer yandan yıllardır ekşi de yazıyorum ilk kez 50 küsur kişiden dm aldım. arada saçmalasam iyi olacak galiba ??
  • gel de şimdi bu tipe gini coefficient falan anlatmaya çalış :)
    gini katsayısı yükseldiğinde işlerin daha kötüye gittiğinden bahsetmeye çalış...

    önüne gelen herkesin fikri var, memlekette fikirden bol hiçbir şey yok da fikir adamı yok işte...

    edit;
    gini katsayısı ile ilgili soru soran arkadaşlar oldu, kısaca zenginle fakir arasındaki satın alma gücündeki farkı ölçmede kullanılan bir ekonomi terimi diyebiliriz.
    bir diğer deyişle, bir ülkede gelirin nasıl dağıldığı. hani klişe bir ekonomi eleştirisi var ya dünyadaki en zengin %1 dünyadaki servetin %99una sahip diye, hah işte onun ülkeye uyarlanmış halinde gini coefficient tavan yapmış oluyor.
    başka bir ifadeyle, gini katsayısı ile ülkedeki gelirin adaletli dağılımı arasında bir negatif korelasyon var.

    biri de artistlik yaptığımı söylemiş, bu terim yerine gelir adaletsizliği desem yetecekmiş. sana yeter tabii, sana öyle desek çok bile gelir :)

    bir diğer mal da özel mesaj atmış, internette gördüğüm terimlerle hava atıyormuşum :d
    nereden bilecek ki hayatı zekasıyla ve yaşayabildikleriyle mütenasip bu arkadaş, zannediyor ki herkesin kendisi gibi küçük, sıradan bir dünyası var.

    ingilizce ders verdiğim öğrencilerle konuşmayı en çok sevdiğim konuların başında ekonomi geliyor, al koydum bir tane gini coefficientekran görüntüsü çinli bir öğrenciyle olan derse dair feedback içeren. orada var gini coefficient.
  • yalnız almanya'da da 4-5 haftaya çıktı. kriz değil tedarik zinciri
  • o 6-7 hafta gelir geçer de bu mallık kalıcı.

    üzücü olan da o işte.
  • ne yapsınlar, peynir alamıyorlarmış, o yüzden açlıktan iphone kemirmek için kuyruğa giriyor yurdum muhalifleri.
  • bir ülke, bir şirket için pazardır. her şirket bir ürün satmadan evvel pazar araştırması yapar. kimlerin ürünü almaya istekli olduğu, kimlerin durumunun yeterli olduğu, kimlere hitap edebileceği belirlenir. buna göre satışı yapılması düşünülen mal sayısı üretilir ve pazara sunulur. buna ticaret diyoruz.

    iphone çıkmadan tükenmiş, bak sen!? adamlar türkiye'de ürün satışının ilk kaleminde 2bin adet satılır şeklinde bir ticaret politikası belirleyip bunun tamamını satmışsa herkes çok mu zengin oluyor? şok şok şok stoklar tükendi. eee? adam sana değil telefona 70bin lira verebilecek adama hitap ediyor. bunu anlamak bu kadar mı zor? her boka da yorum yapmayın lütfen, anlamadığınız bari belli olmasın.
  • bugün yarından ucuz olduğu için.
    ne yapalım ? türk lirasında mı kalalım ?
  • görünüşe göre stokların çoğunu ekşisözlük yazarlarının bitirdiği ülkedir.
  • başlığa gerekli yanıtlar defalarca kez verilmiş. hiç mi utanmıyon şu başlığı açarken. bu nasıl bir cahillik, nasıl bir özgüven. bu yaşa kadar bu kafayla nasıl geldiniz hayret ediyorum.
  • çokça duyduğumuz şeref yoksunu islamcıların tespiti.

    80 milyon vatandaşa hepi topu 20 bin adet gelen telefonlar ile ekonomik tahlili yapmak ancak islamcı zekası ve ahlakı ile mümkün.
hesabın var mı? giriş yap