• öğrencisi olsanız da olmasanızda sizi çıldırtan, notları yanlış girip mezun olanların diplomalarını vermeyen, siktiriboktan bir öğrenci kağıdı parçası için 1 hafta süründüren, her fakültede ayrı ayrı birimleri olan, içinde çalışanlarını bile kendi bürokratik işlemleri yüzünden çıldırtan, bürokratik oluşum. ömür törpüsü. sakın ola ki kalemsiz kağıtsız bir şey istemeye gitmeyin. her şey için dilekçe istiyorlar. misal:
    -pardon bir şey soracaktım
    -dilekçe yaz
    -nasıl yani? *#$½%& (bkz: dumur olmak)

    sonra niye okuldan ayrıldın derler. başta bu salak oluşum yüzünden ayrıldım. *
    (bkz: istanbul üniversitesi ni bırakma nedenleri)
  • aslında yeri geldiğinde yarım saat içinde verebildikleri(çok acil diyerek aldım bi kere) transkript, öğrenci belgelesi, ve çıkış belgeleri için 3 gün sonra gel diyen eziyetçi büro.
  • büroya girildiğinde, düz olan her yüzey üzerinde a4 e basılmış onlarca bilgi veren kağıt vardır. görevli olan iki kişiye soru sorulduğu takdirde, ya bilmiyorum diyeceklerdir, ya da kesin bir üslupla konuşmadan kağıtları işaret edecektir. orada bilgi vermekle yükümlü ve işi zaten öğrenci olan şahıslar sokakta: dayı napıyon sen ya da dayı şunların kilosu kaça gibi hitaplarla çağırılacak tip, trend ve moddadırlar. bu yüzden arkadaşlar arasında buraya giderken öğrenci işlerindeki dayıya sorayım denirdi, sonradan bu dayı işleri adını aldı, şimdilerde ise paso için dayıya gidiyorum dendiğinde istanbul üniversitesi beyazıt kampüsünde iktisat fakültesinde olduğunuz anlaşılıyor.
  • açılması gereken saatten 1 saat sonra açılan,öğle molasını gerekenden 1 saat fazla yapan ve kapanması gereken saatten 1 saat erken kapanan öğrenci işlerimsi.her konuda zorluk çıkartmayı görev bilirler.en basit iş için fazladan yarım saatiniz gider.
  • sandalyesinde arkası dönük halde oturup, seslendiğinizde de kalkıp giden bir kadın görevli vardır. makası çalınmasın diye iple bağlayan kahramanın da aynı kişi olması kuvvetle ihtimal.
  • öğrenci belgesini en az 3 günde !onaysız! hazırlayan ve sadece öğrencilerin derste olduğu saatlerde açık olan öğrenci işleri türü.
  • mühendislik fakültesine ait olan ve avcılar kampüsüne konuşlanmış olan kısmından çıkışımı aldığımda bir hocamın "büyük iş başarmışsın valla çıkışı öğrenci işlerinden alabilmek mezun olmaktan daha zor" diyerek 4 sene çektiğim bütün çileleri tek cümlede özetlediği, her an fantastik işlerin olabildiği, genede kaotik ortamını konuşma özürlü elemanlarını özlediğim yer...
  • öğle molası olmadığı halde ve sırada onlarca kişi olmasına rağmen,bir eli cebinde diğeriyle de gayet rahat çayını yudumlayabilen memurların olduğu yer.sesinizi yükseltmedikçe kimse sizinle ilgilenmez.2 pencere vardır öğrencilerin danışabilmeleri için fakat hep 1 tanesi açıktır (ek bina 2'deki).
  • süper diyaloglara girdiğim görevlilerin çalıştığı yer.hepsi de harika insanlar.

    -pasomu alcaktım
    -dur 2 dakka pasta yiyoruz
    -(gergin)eheh afiyet olsun.verin de gidiyim
    -ney pasta mı?hahahah (gülüşmeler)
    -yok pasta sevmem,pasomu verin
    -bekle diyoruz ya.
    -ne beklemesi.
    -taamam be. (arar) pason yok.
    -nası yok,paramı da verdim,resim de.
    -valla resim noldu bilmem de;parayla bizimkiler çay içmiş olabilir.
    -hö?
    -şaka şaka.yok paso.git karaköy'den al.
    -listeyi çıkar.oraya imza atmıştım.
    (başka bi dolaba bakar.aa orda da pasolar varmış)
    -al bakiim burdaymış.
    (kamera nerde el sallıcam da)

    -transkript alcaktım.
    -napcan? (bunu illa sorarlar)
    -ders kaydı.yollamamışsınız danışman hocama.
    -tamam.yaz bi dilekçe.2 gün sonra gel bak çıkmış mı.
    -ne 2 günüü?hemen lazım.
    -e ama burda böyle.öyle her gelene hemen transkript,öğrenci belgesi versek nolur?
    -nolur?
    -olmaz işte.dilekçe yaz
    (allah belanızı versin!hemen danışman hocaya gidilir.danışman hoca öğrenci işleri şefi turan beyi arar.o şef uyuz kadını arar.öğrenci işlerine gidilir)
    -buyrun.(transkripti uzatır)
    -teşekkürler.yarın şurdaki kağıtlara bakın dilekçem gelmiş mi.
hesabın var mı? giriş yap