• evladım. tsunami o. napsınlar deniz kenarlarına 1 km yüksekliğinde tsunami geçirmez duvar mı örsünler. 9.5 depremde bina yıkılmıyorsa yapılması gereken yapılıyor demektir. biz de japonlar kadar hazır olmasak şuan 41000 insan yaşıyor olabilirdi.
  • senin kafan karışmış. başlığı depreme hazır olmayışı olarak açıp tsunamiye hazır olmayışından dem vuruyorsun sadece. kaldı ki o da saçma çünkü japonya bir ada ülkesi. tsunamiden etkilenme ihtimali olmayan kaç km2 toprak olabilir? adamlar ya ev kurmadan yaşayacak ya da bir şey yapamayacakları tsunami doğal afetine rağmen alınabilecek tüm önlemleri alıp yaşamaya devam edecek. nereden tutsan elinde kalan bir saçmalık yazmışsın. bence sil ve kaç.

    edit: başlığa girdiğim bu 2. entry, zeka fışkıran başlık sahibinin bu başlığı açtığı yetmiyormuş gibi bir daha entry olarak girdiği ve japonyada deniz kenarına imar izni verilmesine kızdığı bir yazısına cevaben yazılmıştır.
  • bizdeki nükleer inşaatı bitsin o konuda da onları geçeriz merak etme
  • japonya’da o depremi yaşamış biri olarak, bir devlet deprem ve tsunamiye ne kadar hazırlıklı olabilirse o kadar hazirlıklıydı. depremden doğru düzgün ölen olmadı. tsunamiye gelince alarm verildi. tsunamiden ilk katları suyla dolan hastanenin başhekimi uydu telefonuyla yardım isteyebildi. kaç hastanemizde iletişim hatlarının kopmasına karşı uydu telefonu var onu bana söyleyin.
  • dinozorlarin goktasina o kadar da hazir olmamasi'na kadar gider bu.

    japonya depreme turkiyenin ve dunyanin hic bir ulkesinin hic bir zaman hazir olamayacagi kadar hazir.

    turkiye ise gorduk ki depreme pakistan, suriye, iran kadar bile hazir degil. onlarin binalari da bizimkiler kadar kalitesiz ama en azindan o ulkelerde kolluk kuvvetleri ve ordu ilk gunden mudahale ediyo, enkaz kurtarmalari sova donusmuyo, yardim kurumlari asagilanmiyo, diger ulkelerin yardim ekiplerine islerini yaparken mudahale edilmiyo.
  • insanın olduğu yerde hata vardır, japon insanlarının olduğu yerde hata minimaldir. hiç boşuna kıyas yapmayın, toplum eğitimi ve bilinci konusunda iki ülke arasındaki mesafeden bile büyük bir mesafe var. her yıl düzenli olarak her düzeyde felaket tatbikatı yapan insanlar bunlar.
    covid döneminde hükümet önlemi olmaksızın yayılımı en düşük düzeyde tutmayı da o toplum bilinciyle başardılar (bkz: oradaydık ve şimdi buradayız). saçma kıyaslar yerine japonya'dan eğitimci getirin de bizim organizasyon bilmez yeteneksiz kurumlarımiza eğitim versinler.
  • internette 9 şiddetinde 6 dakika suren depremin videoları var, açıp izleyin. adam koltuğunda kaykılıp televizyon seyretmeye devam ediyor.

    tsunami icin ise yüksek yerlere kaçmak disinda alabilecekleri bir önlem yok. suyun önünde hiçbir şey duramaz.
  • göt kadar adada, o nüfusla yaşayan adamları deniz kıyısına ev yapmakla eleştiren bir malın beyanıdır.
  • adamlar denizden uzakta nasıl ev yapsın yahu? koca adada ya deniz kıyısındasın ya da dağ engebe üzerindesin. kamisamaları adamlara tsunami tehlikesi olmayan düz arazi vermemiş ki adamlar yerleşsin. ama kamisamaları mesela akıl vermiş, o nedenle belki tsunamiden kaçamıyorlar ama depremi beşik sallanmasından hallice yaşıyorlar. bizdeki gibi kocaman platolu ovalı ülkeleri olsa adamların derdi kalmayacak muhtemelen iskandinavlar gibi can sıkıntısından kendilerini becerecekler. gerçi onu da biraz yapıyorlar sanırım.

    tanım: depreme değil tsunamiye hazır olmamaları olarak değiştirilmesi gereken bilerek yanlış ifade edilmiş bir durum.
  • türkiye'de 9,1 deprem + tsunami + nükleer kaza aynı anda olsa geride kalan 1 avuç türk'e hangi ülkenin sahip çıkacağı konuşulur.
hesabın var mı? giriş yap