• hayatı ve insanları gereğinden fazla karmaşık algılamalarından dolayı ilişkilerini lüzumsuz yere zorlaştıran bir psikolojidir.
    örnek olarak:

    kadının gözünden:
    -------------------------
    bugün üç yıl bitti. onun karşısına gelinlikle çıktığım günkü kadar mutluyum. tanrım, onu ne kadar seviyorum. mükemmel bir erkek, cazibeli, yakışıklı, anlayışlı, sevecen, her şey var. bugün cumartesi, bıraktım arkadaşlarıyla eğlensin. en sevdiği yemek olan pastırmalı kuru fasulye ile pilav yapıyorum. pişti, demleniyor. banyo yaptım, en sevdiği kıyafeti giydim. yemekten sonra, şöminenin karşısına bir şişe kırmızı şarapla uzanacağız.. eve geldi sonunda. beni öpüşü biraz soğuktu, aklı başka yerde sanki. aman tanrım! yoksa? tüm cilvelerime rağmen, bana saldırmadı.

    arkadaşlarıyla ne yaptığını sordum, ağzında bir şeyler geveledi. yemekte biraz keyfi yerine gelir gibi oldu, ama hala dalgın, hala uzak, hala kabuğuna çekilmiş. herhalde öteki kadını düşünüyor. benden genç mi acaba?

    işyerindeki sarışın pazarlama temsilcisi olmasın sakın? şöminenin karşısında şarabımızı yudumlarken, artık dayanamadım "neyin var?" diye sordum. gülümsedi, zoraki bir gülümseme, acı dolu, uzaklık dolu.. "yok bir şeyim" diye geçiştirdi.
    o gürül gürül yanan aşkın bu kadar çabuk biteceğine inanamıyorum, daha dün bana ebediyete kadar benimle olmak istediğini söylüyordu. bugün aramızda iletişim kopukluğu başladı bile. belki de kilo alıyorum. çok mu vır vır yapıyorum? elini tuttum. elimi okşadı, ama eller hissiz, parmak uçları soğuk... stepe mi başlasam? çocuk istesem?
    yalan, yalan, yalan! kendimi kandırmaktan başka bir şey değil bunlar.
    bitti...bitti...bitti işte
    tanrım, ölmek istiyorum. kendimi son kez onun kollarına attım.
    ağlaya ağlaya uykuya dalmışım.

    erkeğin gözünden:
    -------------------------
    offf yaaa mınakoyim, fener gene yenildi..
    ama var ya kuru-pilav şaaneydi.
  • kadın psikolojisini anlatmanın en iyi yolu, örnekler üretmektir. aynı kadının farklı olaylar karşısında verdiği içses tepkilerini inceleyelim:

    e: erkek ki: kadının iç sesi

    ***

    e: hayatım, seni çok arzuluyorum. çok istiyorum.

    ki: (acaba benimle dış görünüşüm için mi beraber?)

    ***

    e: gözlerinin içine baktığım zaman eriyip bitiyorum, her şey çok güzel oluyor aşkım.

    ki: (acaba beni seksi bir kadın olarak görmüyor mu?)

    ***

    e: seni çok seviyorum.

    ki: (keşke bu kadar sık kullanmasa bu cümleyi)

    ***

    e: naber canım?

    ki: (keşke bana sevgilim dese, seni çok seviyorum dese hep)

    ***

    e: hayatım bugün bizim eve gidelim mi?

    ki: (şöyle dışarıda romantik bir akşam yemeğine davet etse bir kere de)

    ***

    e: sevgilim güzel bir akşam yemeğine ne dersin?

    ki: (evi müsait olduğu halde çağırmıyor, kesin arzulamıyor beni. ciddi ilişkisi olarak görüyor mu yoksa ilişkimizi.)

    ***

    kısacası erkek olmak zor zanaat azizim.
  • prof.dr.nevzat tarhan'ın eseridir.

    kadın - erkek ilişkisini ve kitabı şu tümce özetler:

    --- alıntı ---

    " erkekler cinsellik almak için duygusallık verir, kadınlar duygusallık almak için cinsellik verir. "

    --- alıntı ---
  • herkesin, "bu konuda genelleme yapılmaz" fikrinde birleşebileceği belki yegane başlıktır kadın psikolojisi.
  • güçsüzken farklıdır,
    güce kavuşunca çok farklı.

    ihtiyacı varken farklıdır,
    ihtiyacı bitince çok farklı.

    severken farklıdır,
    sevgisi bitince cok farklı.

    mutsuzken farklıdır,
    mutluluğa kavuşunca çok farklı.

    güzel giyindiğinde farklıdır,
    daha güzel giyinmiş başka kadın görünce çok farklı.

    ütopik yazıları okurken farklıdır,
    gerçekleri okuyunca zamanının ötesine gönderir.

    anahtar kelimeler: #iki yüzlülük #psikoloji #kadın #insanlık

    edit: sevgili kadınlar, daraldım mesaj atıp durmayın, arthur schopenhauer okusanız ne yapardınız kim bilir?
  • cümlesine hanım diye başlayıp hatun diye devam eden tutarsız erkeklerden tabi ki kadınlar hep sorun çıkarıyordur, buna şartlanmışlardır, sosyolojik olarak incelediğimizde aksi mümkün değildir gibi deeeeriiin ama içi boş yorumlar duymak çok da şaşırtıcı değil aslında. çok görmüş geçirmiş zavallı kardeşimiz, tecrübeye saygımız sonsuz!
    kadınları anlamak, onlarla sorunsuz ilişki yaşamak için insan üstü çaba harcamak gerekmiyor. ilk olarak olaya "kadınlar" diye değil "insanlar" diye yaklaşmak lazım. sanırım bu bazılarımız için çok zor. hele de her ay yaratılışları gereği hormonları sapıtan insanları uzaylı gibi gören, bunu asla yaşamamış, insanda nasıl çalkantılar yarattığını tahayyül bile edemeyecek ama pervasızca ahkam kesme hakkını kendinde görenler için imkansız.
    hayatınızın sonuna kadar kadınlarla ilişkilerinizde sorun yaşayacaksınız maalesef çünkü empatiden yoksun, önyargılı kişilersiniz. en acısı da üniversite okumuş(!!!) olduğunuz halde kendi kendinizi mahkum ettiğiniz bu düşünce kalıplarından sıyrılamamanız...
  • erkek milletine mavi ekran verdiren, cozumsuz bir muamma.
  • kadında ortaya çıkan deliliği, cinsiyet merkezli olaraka karakterize eden anlayışı doğuran ön kabuller bütünüdür dışardan bakınca.

    kadını erkekten farklı yönleriyle ötekileştiren zihniyet, ikinci bir tür keşfetmişcesine niteler kadın psikolojisini. platoncu görüşe göre, eşcinsel bile olsa üreme tehlikesi ile karşı karşıya olan kadın aşkınlığa erişemez. bu da kadın psikolojisini belirleyen en temel etmendir. kadın psikolojisini çevreleyen baskı öğeleri temelini bu noktada sağlamlaştırmaya çalışır.

    insani uğraşı cinsiyeti ile çatışma içine asla girmeyen erkekten farklı olarak, kadının kendisini ortaya koyması onu ya nesne ya kurban kılacaktır. doğası (havva) ile insani uğraşı arasında yaşadığı çelişki, üreme yetisinde kaynağını bulan, yetenekten zaafa dönüşen bu süreçte, havva'dan meryem ana'ya geçişi zorunlu kılar, kadın psikolojisinin dar boğazlarından birisini yaratır.

    kadın, kadını ikincil konumda gören ama çarklar hareket etsin diye en çok onun cinselliği hakkında vurgular yaparak, onu hem onun bu cinselliğini kullanılabilen bir meta gibi açıklayan hem de onu bu cinsellik sebebiyle yargılayan, danışıklı bir oyunun seçtiği kurbandır.elizabethyen tiyatronun dişil aşk melankolisi ya da ertomani diye nitelediği şey, feminen karakterleri pasifize edebilen, delilikle suçluluk arasında, kadınsı bir açıklama gibidir. cinsiyet ve akıl gibi iki olgu arasında yaşanan bu sapma, havva ve meryem arasında seçim yapamayan kadına has bir deliliktir. bunun erkekteki yansısı çözümsüz bir problem gibiyken, kadın da yansıması intihar bile olabilecek gerçek bir deliliktir.
  • gelgitlerle doludur;
    psikolojisini değil kadınları anlamaya çalışmak yararınıza olacaktır.
  • psikiyatrist nevzat tarhanın bir süre sonra kendini tekrarlayan eseridir.kadınların sosyal yaşamdaki değişimle birlikte ev,iş ve aile rollerini aksatmamasını nasihatler.zannımca kendi düşüncelerini toparlayıp bir kitap haline getirmiştir.
hesabın var mı? giriş yap