• tüm mucitler kadınlardan çıkmıştır. aksini iddia eden hala leyleklere inanıyordur.
  • bunun kadınların zeki olmaması ile alakası olmayabilir. bir çok bilimsel toplulukda neden belli alanlarda kadın sayısı az veya neden kadınlar terfi edemiyor gibi konular tartışılıyor. hatta ilgili alanlara kadınları çekmek için neler yapılabilir diye çözüm bulmaya çalışıyor insanlar. genel tablo şu:

    1. insanlık tarihini düşünürseniz, kadın erkekle eşit eğitim almaya çok yakın bir zamanda başlamıştır.
    2. kadın hala evin temel direğidir. çocuğu kadın doğurur, uzun bir doğum iznini kadın alır. çocuklar okuldan alınacaksa, işten erken çıkıp çocuğu okuldan kadın alır (genelliyorum tabii ki).
    3. kadın, yine genellersem, haklarını erkeklerden daha az arar. hep daha azını hakettiğini düşünür. mesela maaş için pazarlık mı yapacak, erkeklere göre daha düşük bir rakamla başlar.
    4. iyi bir iş yaptığında, başarısını önce dış etkenlere bağlar, sonra kendine.
    bunun gibi benzer örnekler bulunabilir. (veriler de mevcut)

    tahminen bunlar toplumsal alışkanlıklardan kaynaklanıyor ve kadının bilimde erkeklerle eşit şartlarda çalışamamasına neden oluyor.
  • (bkz: geldi yine tipini siktiğimin)

    kusura bakmayın küfürle başladım ama biraz cuk oturdu.

    önce o entry'deki bağyanı bi kaldır.

    ikincisi, hadi bahsin isimlere baktığımızda doğru diyelim. atladığın önemli bir şey var kardeş, o da birçok keşif özellikle orta çağ ve yeni çağ döneminde kadınlar tarafından yapılmış, birçok beste kadınlar tarafından üretilmiş, ancak o dönem kadınların toplumdaki temsiliyetinden ötürü kocalar bu tarz icat ve keşiflerde bu buluşların üstüne oturmuşlardır.

    kadınlar da bu durumu kabullenmişlerdir.

    çoğu demiyorum kesinlikle ama oran %5 filan değildir. çok çok çok daha yüksekdir. bazıları tarihçiler tarafından ortaya çıkarılsa da bazıları tarihin tozlu yapraklarına açılmamak üzere gömülmüştür.

    edit:
    6 women scientists who were snubbed due to sexism
    http://news.nationalgeographic.com/…itation_ro_all#

    ladies last: 8 ınventions by women that dudes got credit for
    http://www.motherjones.com/…ns-women-erasure-credit

    behind every great man...
    http://ask.metafilter.com/…5/behind-every-great-man

    10 groundbreaking women scientists written off by history
    http://listverse.com/…tists-written-off-by-history/
  • marie curie radyolojinin babası pardon anası
  • (bkz: marie curie)
  • ya arkadaş bu kadınlar size etti lan? iki başlıktan biri kadınları aşağılamakla ilgili. sözlükte bile durum böyleyse kodumun ülkesinin diğer bok çukurlarında neler oluyordur.
  • virginia woolf kendine ait bir oda kitabında bu konuya doğru tespitlerle açıklık getiriyor. hükümet politikaları, toplum baskısı, kırılamayacak kadar içimize sinmiş gelenek ve görenekler kıskacındaki kadın için birkaç yüzyıl daha geçmesi gerektiğini dile getiriyor; bundan birkaç yüzyıl önce! toplumların bakış açısında köklü bir değişiklik olmadığı sürece, devam edecek bu paradoksun içindeki kadına yeterince yüklenmiyor musunuz?
  • şehir efsanesidir. evliliği icat etmiştir.
  • mary curi nin radyasyonu seni yaksın emi
hesabın var mı? giriş yap