• uyku donmesi de deniliyor arkada$ cevremde bu duruma,
    geceleri ya$amaya ba$lamanin bir dogal sonucu bu daha dogrusu.
    gecelerin sessizligi, melankolisi sizi ceker icine, ama ayri bir karamsarlik coker icinize , sabah diye bir kavram kalmadiginda ise en kotu durumunuza gelirsiniz. ak$am uyanirsiniz, karanliga dogru. her ne kadar entel filmi ismi gibi de gelse kulaga insani yorar bu fazlasiyla, biktirir ya$amdan ya$amaktan. bir taze ekmegi ozlediginiz, kahvaltiyi unuttugunuz, uzerinize pijamalarinizi giymeden surekli ayni elbiselerle yatip kalkmaya ba$ladiginiz zamanlardir bunlar. kimi insomnia der , ama sanmiyorum , karanliga uyanmanin garip cekiciligine kapilmi$ internet ku$aginin dongusudur bu.
  • (bkz: karabasan).
  • kelime anlami uzerinde du$unulunce, zamanin gectigi surece her$eyin daha boktan bir duruma yonelmesi, ve bu istenmeyen zamanlar suregeldikce daha da cikmazin icine girdigini farketme durumu olarak algilanabilir..
    veya soz konusu durum eger karanliga yatip karanliga uyanmaksa, akildaki ve eldeki herseyin yine tekduzelige yonelmesidir, karamsarliga surukler, ayni zamanda eglenceli de olabilir,
    karanliga yatip aydinliga kalkan insanlarin ise sabahlari her zamanki gibi gozleri kama$ir.
  • ruha sebebi bilinmeyen şiddetli bir acı zerk eder. öylece açılan gözler karanlığa tahammül edemeyip yeniden kapanır ama bu sefer daha şiddetli, daha huzursuz daha derin bir karanlikla karşılaşılır. yana dönüp cenin olunur ama koca yatağın anne rahmiyle alakası yoktur. büyücü oradadır neyse ki. üfler ve yeniden dalınır uykuya.
  • umudu kesmek. mücadele edecek gücü kendinde bulamamak. yaşam şartları sayesinde ben tek siz hepiniz diye kalkmak. hayat çok mu zorlaştı? bağışıklık sistemimiz mi çöktü? özellikle istanbul'da sabahları biriyle gözgöze gelmek kavga sebebi sanki. herkes yaralı kurt gibi görünüyor. birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan şu günlerde kimler intihar edip bireysel oynayacak acaba? karanlıkta yatıp karanlıkla uyumak.
  • şu anda yaşamakta olduğum durum. dışarısı bildiğin zifiri karanlık.
hesabın var mı? giriş yap