• sınavı yetiştirememiştim ama yinede geçmişim, yarın da ilk mülakatımatıma böylece tecrübe etmiş olucak...

    edit: mülakat korktuğum kadar kötü geçmedi, olumlu sonuçlanması halinde ingilizce sınava davet ediceklermiş, son aşama da değil yani artık olmaz ise mayısın ortasında hiç bir staj yeri ayarlamadan kalacağım.

    edit_2: çok sayıda konuyla ilgili mesaj almamdan ötürü 2. edit

    gecen seneden bu yana herhangi bir değişiklik olmadı ise 3 aşamalı bir eleme yapıyorlar. ilk aşama sayısal-sözel 2 bölümlük bir sınav. bu aşamaya başvuran herkes çağırıyorlar. hatta farklı şehirlerde farklı seanslarda filan yapılıyor sınav. sayısal kısmı istatistik sınavı gibi diyebilirim. hiç istatistik dersi almadı iseniz oldukça zorlanabilirsiniz.

    ikinci aşama ise bire-bir mülakat şeklinde oluyor. ben bu aşamada elendim, bunu da geçseydim ingilizce sınava çağırıcaklardı oda bilgisayar üstünden olacağı söylenmişti ama tam bir bilgim yok.

    bu staj normal bir staj programı değil projeli, en az 3 ay katılımınız isteniyor, benim zorunlu stajım 1 ay gerisini yapamam diyebiliyorsunuz bunları da görüşmede soruyorlar. mülakat nasıldı derseniz ilk mülakatım olması sebebiyle oldukça stresli geçmişti benim için, mülakatı eczacıbaşının holding binasında yapıyorlar insan bi oraya gidince ekstrada bir heycanlanıyor alt tarafı staj diyorsunuz ama baya önem veriyorlar.
  • eczacıbaşı kuruluşlarının en az iki ay süreli işe alım odaklı staj çalışması. başvuruları 1 şubat-31 mart tarihleri arasında alınıyor. lisans 3. sınıf öğrencilerinin yanısıra yüksek lisans 1. sınıf öğrencileri de bu programa başvurabiliyor. bu program süresince üst düzey yöneticilerle proje bazlı çalışabilme imkanı olduğu söylenmekte. ayrıca değerlendirme sürecinin şu aşamalardan olduğu belirtilmiş;
    -yetenek testleri
    -ingilizce testi *
    -ön görüşme(holding insan kaynakları)
    -iş simülasyonları
    -mesleki kişilik envanteri
    -kapsamlı görüşme (kuruluş insan kaynakları ve mentor)
    -teklif.
  • 2015 başvuruları başlamış staj programıdır. son başvuru 15 martmış. bu da linki http://kariyertestsurusu.com/
  • eczacıbaşı topluluğu'nun işe alım odaklı proje staj programının adı. işe alım odaklı derken aslında şayet staj programını kazanırsanız artık eczacıbaşı'nda iş garantisi elde etmiş olduğunuzu belirtiyor. stajyer olup da görüp görebileceğiniz en büyük saygi ve pohpohlama için de ayrıca birebir bir staj programı denilse yeridir.
  • ağlatan bir sürece sahip, eczacıbaşı'nın en az 8 haftalık staj programı.

    öncelikle online olarak kişilik envanteri ve yetenek testi çözmenizi istiyorlar. yetenek testi mi sabır testi mi belli de değil tabii, bitmiyor allah bitmiyor.

    buralarda elenmezseniz ingilizce testine çağırıyorlar. bu test 75 dk ve boşluk doldurma, çoktan seçmeli gibi çeşitli şekillerde oluyor. listening de var, ama speaking yok.

    eğer yine elenmezseniz üç aşamalı bir iş simülasyonuna davet ediyorlar. ilk aşamada size yönetici rolü veriliyor ve bir plan veriyorlar fakat bu plan haricinde ortaya çıkmış işleriniz var ve siz bu işlerin hepsi için yeni bir plan hazırlamalısınız. ikinci aşama role playing. karşınızdaki kişiyi bir şey için ikna etmeniz gerekiyor (ben para bile teklif ettim hahah). üçüncü aşamada ise yine yönetici konumundasınız ve önünüzde 4 adet kısa problemler var, bu problemler için alternatif çözümler üretmeniz gerekiyor. sanırım agresif değil yapıcı çözümler arıyorlar.

    eğer bunda da elenmezseniz son aşama-umarım- mülakata çağrılıyorsunuz. önceden seçtiğiniz bölümlerden birinden iki üst düzey çalışanla görüşüyorsunuz, mülakat gayet tatlı gidiyor, çok yapıcı davranıyorlar diyebilirim. işte ben burada elendim........

    eğer bundan da alnınızın akıyla çıkarsanız teklif yapıyorlar. bir staj için bile bu kadar ağlatan eczacıbaşı'na iş başvurusunda bulunanlara yüce tanrılar sabır versin gerçekten.
  • (bkz: #60587014)
  • öncelikle başlığa uzun süredir entry girilmediği için güncel olarak bilgilendirme ihtiyacı duyuyorum.

    şöyle ki süreç ilk olarak eczacıbaşının kariyer sitesinden başvurmanız ile başlıyor. devamında ingilizce, kişilik envanter testi ve matematik testi gibi bir dizi test yolluyorlar.

    bu testlerden başarılı olursanız ilk olarak bir ik yetkilisi ve başvurduğunuz departman özelinde bir yetkili sizinle skype görüşmesi yapıyor, yaklaşık 45 dakika sürüyor. burada kendinizden bahsediyorsunuz ve size hem kendinizle alakalı, hem de başvuruda bulunduğunuz departman ile ilgili sorular soruyorlar. üniversitedeki sorular gibi düşünebilirsiniz.

    bu aşamadan da başarılı bir şekilde geçerseniz sizi görüşmeye çağırıyorlar. orada yine bazı matematiksel ve mantık soruları soruluyor, onlara karşı sunum yapmanız isteniyor ve bir ikna simülasyonu yapılıyor. ilginç ama eğlenceli bir deneyim diyebilirim.

    bu aşamayı da geçerseniz eğer sizi başvuruda bulunduğunuz departman direktörü ve ik direktörü ile son bir görüşmeye çağırıyorlar. burası zaten iki tarafın birbirini tanıması açısından sohbet havasında geçiyor. 1,5 hafta içerisinde geri dönüş yapacaklarını söylüyorlar, nitekim o süre içerisinde olumlu geri dönüş aldım. olumsuz alan arkadaşlarım da yine o süre içerisinde geri dönüş aldı.

    sürecin bu kadar uzun sürmesinin sebebi ise şirket dışarıdan alım yapmak istemiyor. kts stajyerinin şirket bünyesinde devam etmesini istiyor. bu yüzden de işlem biraz uzun sürüyor. uzun sürüyor dedim ama yaptığım başvurular arasında en hızlı geri dönüş aldığım yer burası oldu. zaten ben de çalışmaya başladım.

    holdinge ait bir çok şirket olduğu için başvurularda istediğiniz şirketi seçerken dikkat etmekte fayda var, iş ortamı olarak da kurumsallığın kasıntı ortamının hiç olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. ayrıca stajyer statüsünde değil çalışan statüsünde görüyor herkes sizi ve insanlar ne yapıyorsa siz de onu yapıyorsunuz, sıcak bir ortam var aslında. bir çok büyük şirkette staj yapmış biri olarak aralarında bu konuda en iyisi olduğunu söyleyebilirim.

    konuyla ilgili sorusu olanlar yeşillendirebilir.
  • eczacıbaşı grubunun staj programının ismidir.

    bu programın ismini her duyduğumda bıyık altı bir gülme hissiyatı oluşturur bende. nedeni ise programın isminin açık açık size araba gibi bedavadan binip deneyeceğiz demesidir. hohohohohoh.

    size eczacıbaşı kariyerini bir binip test edin gibi gösterirler ama aslında olan tam tersidir.
hesabın var mı? giriş yap