• eğitim alınırken dikkat edilmesi gereken eğitim şeysi:

    https://www.sikayetvar.com/kariyer-adam
  • kayit yaptirmak isteyene dahi eziyet cektiren bir kurum. her ne kadar bir kisi ile muhattap olmus olsam da o kisinin kuruma neler katabileceginin hesabinin da ise alinirken dusunulmesi gerek. basima gelen hadiseyle tanimlamak gerekirse;

    c sinifi sertifika programi icin bilgi istedigimi web sitelerinden kendilerine ilettim ve formu doldurdum. saat 09:40 'da 0312 418 66 66 numarali telefondan derya hanim tarafindan arandim. kendisi program, ucretler ve kontenjanlari hakkinda bilgi verdi.(1180 tl pesin 1500 tl kredi kartina w..... e de taksit yapiyorlarmis.) haftaici sabah icin 2 kisilik kontenjanlarinin kaldigini haftasonu icinse 1 kisilik kontenjanlarinin kaldigini soyledi. haftaici calistigim icin gelemeyecegimi soyledim ve haftasonu icin de kendisinden dusunme suresi istedim. oncelikle saat 17:00 ye kadar haber bekledigini ancak daha once birisi kayit olmak isterse bunu alacagini soyledi. sonrasinda rezervasyon yapamiyor musunuz diye sordum. o zaman sat 15:00 e kadar bilgi vermeniz gerekiyor dedi. tamam donus yapacagim dedim. saat tam 09:50 de kendisini aradim. bana bir kadinin su anda eft yaptigini ve haftasonunun doldugu bilgisini verdi. sizi hizlandirilmis kursa alalim dedi. hanimefendi az once 15:00 e kadar aramaniz gerekiyor rezervasyon yapiyorum dediniz mi demediniz mi diye sordugumda "biri eft yaparsa onu alirim demistim" diye yalan soylemlere girdi. bu kadar duzgun calisan bir kurum mudur munferit bir olay midir bilemedim...
  • binbir vaatle kendini pazarlayıp, nihayetinde fos çıkan firma.
  • kurumla ilgili yakın zamanda deneyimi olan varsa yazabilir mi?
    buradaki yorumları görüp direk eledik biz ama, belki düzelmiştir :)
  • bu kurumla alakalı çok az girdi var. şikayetvar’da da olumsuz yorumlara bakındım, gerçekten bu kurumla süreç yaşayan bir arkadaş varsa beni bilgilendirirse çok memnun olurum.

    edit: yakın çevremden başvuran birini buldum ve para tuzağı olduğuna kanaat getirdim. eğitimden sonra kimse seninle ilgilenmiyormuş vs...
  • evet tam bir para tuzağı. gülüyorum şuan kendime bu yaşta nasıl yedim diye. neyseki aman aman bir masrafı olmadı da giden zamanıma acıdım.

    1 sene önce kendi mesleğimi tamamen bırakmaya net bir şekilde karar verdiğim dönemde internette gezinjrken denk geldi. ulan dedim okuduğum bölüm yüzünden insan kaynakları departmanına almıyorlar beni (oysa psikoloji, sosyoloji hatta iktisat mezunundan daha yakın mezun olduğum bölüm) , belki sertifikam olursa bi nebze işe yarar. hem tiksinmişim kariyer.netten iş aramaya, bunlar iş görüşmesi de ayarlıyorlarmış, ne kaybederim ki? dedim.
    allah kimseyi işsizlikle sınamasın dostlar. masumlar apartmanı gülben'in esat'ın her şeyinden bir mana çıkarması gibi işsiz olunca da her şeyi bir işaret, bir kısmet kapısı sanıyorsunuz. fason bir kurum olabilir mi diye babam endişelenmişti, zira cumhuriyet tarihimiz 'size iş bulucaz', 'mülakat için şu kadar para yatıracaksınız' dolandırıcılıklarıyla dolu. yok fason değil. eğitim alayım, boş vaktim çok, sertifika fetişistiyim, 500-600 lira para değil diyorsanız güvenebilirsiniz kariyeradam'a. ha ama iş arıyorsanız durduk yere paranızdan olmayın. biz dedik ki bi oturup rakı-balık yapsak bu kadar tutacak amaan verelim parayı gitsin. keşke rakı-balık yapsaymışız, bünyemize daha çok faydası olurdu.

    en üzüldüğüm şey ise salak gibi bi de tuttum en yakın arkadaşıma önerdim, o insan kaynaklarında iş arıyor diye. ben buradan iş bulursam, bana niye haber vermedin demesin dedim bi faydam olsun kıza dedim. işe girersem (elbette kariyeradam'la değil) ilk maaşımla kızın masraflarını ödeyeceğim. ya da rakı balığa götürürüm. durduk yere mahcup etti beni götler ya.

    bugün sertifikamı gönderdiler yurtiçi kargoyla. kargoyu alıcı ödemeli göndermişler. bir sayfalık evrağa 30 lira almışlar babamdan. oturduğum yerde sırf masrafım adama ya hahha sinirlerim bozuldu.

    kasım 2019da başlamışız, eğitim bitti, sınava girdim ee dedim mülakatlara yönlendirmeyecek misiniz? 2-3 gün sonra bir mesaj geldi; adı sanı duyulmamış bir şirkette yönetici asistanlığı. hayatım, canım, ciğerim, birtanem, işi küçümsediğimden değil ama allah aşkına yönetici asistanlığı için eğitime gerek var mı? adamlar iş ilanına lise mezunu yazmışlar zaten, ne ik ne bordro bilgisi bi sikim istememişler. telefona bakmak, müşteri karşılamak için mi ben size para verdim? bedavadan bulurdum ki ben bu işi.

    internetten araştırma yapmadım mı bu kurum için? yaptım. herhalde kötü yorumları sildiriyorlar. ekşi'ye baktım haliyle. yukarıda buram buram reklam kokmasına rağmen, inanmak istediğim uzun bir entry var. işte bende hata inanmak istedim. of ya gönül ilişkilerim de hep böyle olmuştu benim. farkediyordum mesela bi yerde bu ilişkiden bi nane olmaz ama umut ama hayal inanmak istediğim için mantığın sesini susturuyordum. kaderin cilvesi aynı şekilde kandırıldığım kurumun adında da "adam" kelimesinin geçmesi ahahhaaha.

    allah belanızı versin sizin gibi umut tacirlerinin. keşke rakıya gitseydim, yanına da 11 çeşit meze söylerdim.
  • para tuzağı 550 lira para yatırdım sertifikamı bile geri alamadım
  • 200 tl ön ödeme yaptım 946 tl kabulden sonra istediler dur bir ekşiyi okuyayım dedim iyi ki yatırmadım giden 200 tl olsun zararın neresinden dönersek kârdır
  • dolandırıcılar! asla profesyonel durduklarına bakmayın tek kelime ile tercih etmeyin diyorum! yıllar önce dolandırıldım.
hesabın var mı? giriş yap