• sistem hatasını nasıl anlamışlar acaba. "biz hiç 500 bin koymamıştık sistemsel bir hata olmuş sanırım beyefendi" demiş olabilirler haahahahahahha.
  • her zaman dediğimi yineliyorum ne olur birileri bu şans oyunları sistemine (eğer mümkünse) blockchain teknolojisini entegre etsin.

    tanım: gerçekten bir sistem hatası varsa dahi (ki bu kanıtlanmalı), belli bir miktar ödeme yapılması gereken kişidir. neden avukata gitmiyor diye sorgulayanlara da şaşırıyorum.
  • hala dava açmayan bir adet yurdum insanı içeren haber. cimer'e yazdım falan diyor, bir avukat tutmaktan korkmuş, avucunu yalarsın böyle cimer'e yazarak.
  • hayaller para edıyor hayalı satın almak ıçın odenen paralar:demırörene
    milyarda bır gerçekleşme ıhtırmalı olan ikramiyeler: sistem hatası

    sısal sans oyunlarının mıllı piyangoyu alması bir insanlık hatasıdır. aslında tek bir insanın hatasıdır.
    ancak hiç bir koşulda hata kabul etmiyor.
    bu da bızım hatamız .onu seçen develerın hatası

    edıt: normalde iplemem ama gereklik katsayısını görünce dayanamadım
    sozlukte kazı kayan oyuncusunun uyanık, fırsatçı bir adam olduğundan bahsedilmiş. ne diyorduk canlarım benim çok zekısınız... bır de sevgılı yazarlar yok demirörenı sevmezmiş de bu defa haklıymış...aaa...a... sami. mıllı pıyangonun gerçekten hata yaptığından bahsedılmış. aha ya tabi i yaa.. gerekçe olarak kazı kazan biletinde 10 tl kazandığı ..çok zekıler bu adamlar..

    sanki piyango üzerinde hiç bır şaıbe dönmemış bugune kadar. aha bızım saf mılletımız diyor kı adam fesat, sistemsel hata yapılmıştır.

    1. ihtimal : piyango idaresi, gerçekten varsayalım "sadakası bol olsun" biz hiç 500 bin koyulmadığı , ancak sistem üzerinde kontrollerin yapılması ıçın rastgele bir kod atanıp bu kodun vatandaş kazıyan adama çıktığını (pıyangonun sıstemsel hata dediği sanal olarak büyük ikramiyedeki kodu hiç bir basılmış bilete atamayacaktı. böylece sakladığı ikramiye sürekli kendine çıkacaktı .kendilerine karşı hata yapmış piyango . aha aha

    2. ihtimal : varsayalım hata yapıldı 10 tl ıkramıyelık biletin kodu neden 500 bınlık ıkramıyede. besyuzbınlık basılmış bıletın kendısı nerede...ortada hata varsa vatandaş neden suçlu lan. kendi itibarını beşyuz bınlıra ıçın beş paralık etmeye değer mı piyangonun. hatayı yapan neden sonucuna katlanmıyor arkadaş. hakkını ola kı yanlış yere boş yere arayan adam mı esas hatalı

    3. ihtimal : boyle bırsey hıç olmadı.: hepsi rüya

    4. ihtimal : eğıtılmezsınız lan sız.
  • kendisine bir bardak soğuk su içmesini öneririm. avukat felan da tutmasın, bir de dava masrafları kaçmasın bir yerine.
  • yine tüpçüye çıkmış bilet bak sen şu allahın işine verdikçe veriyor rabbim
  • 10 tl kazandığı yazıyormuş bilette. bir sistem hatası olduğu belli. avukat tutsa da, parasını ödediğiyle kalır.
  • ankara'da kazı kazan oynayan vatandaşın bu oyundan büyük ikramiye kazanması ve parayı tahsil etmeye gittiğinde ise sistem hatası mesajı verilmesi yüzünden parayı tahsil edememesidir.

    önce ankara'da halkbank şubesine yönlendirilmiş, sonra istanbul'a git denilmiş, oradan şisal şans genel müdürlüğüne git denilmiş ve nihayetinde paranın üzerine yatılmış.

    adam online oynamamış oyunu. neyin sistem hatası?

    --- spoiler ---

    kazı kazandan 500 bin tl kazandı, parasını alamadı

    mustafa eser, kazı kazandan 500 bin tl para kazandığını ancak sisal şans ‘sistem hatası’ gerekçesiyle ikramiyesinin ödenmediğini söyledi.

    yaklaşık 10 yıldır ankara’da yaşayan mustafa eser, kendisine kazı kazan’dan 500 bin tl ikramiye çıktığını ancak ikramiyesinin “sistem hatası” nedeniyle kendisine ödenmediğini söyledi.

    vatandaşın 500 bin tl’lik ikramiye serüveni

    kazı kazan şans oyunundan ikramiye kazanma sürecine ilişkin tigris haber’e konuşan mustafa eser şöyle konuştu: “yaklaşık 4 ay önce kazı kazan oynadım. kartı kazıdığımda 10 tl ikramiye yazıyordu. bunun üzerine bayie gittiğim ve paramı almak istedim. bayii kartı cihaza tuttu ve 10 tl değil 500 bin tl ikramiye kazandığımı söyledi. 500 bin tl ikramiye kazandığıma dair de çıktıyı bana verdi. kartın barkodunda 500 bin tl kazandığım cihazda belli oldu. bayii bana ödeme yetkilerinin 5 bin tl’ye kadar olduğunu ve ikramiye tutarını bankadan alabileceğimi söyledi.

    bunun üzerine ankara kızılay’da bulunan halk bankası’na gittim. bankada tüm işlemlerim yapıldı ve parayı almak için vezneye gittiğimde ödeme yetkilerinin 100 bin tl olduğunu ve ikramiye tutarını alabilmem için istanbul levent’te bulunan halk bankası’na gitmem gerektiğini ve paramı orada alabileceğimi söylediler. birkaç gün sonra istanbul’a gittim. halk bankası’nın levent’teki binasına ama orada da parayı ödeme yetkilerinin olmadığını ve sisal (sisal şans interaktif hizmetler ve şans oyunları yat. a.ş) ile görüşmem gerektiğini söylediler.”

    ‘sistem hatasıysa bu onların hatasıdır benim hatam değil’

    istanbul mecidiyeköy’de büyük bir plazada kendinsin gayet iyi karşılandığını belirten eser, sonraki süreci ise şöyle anlattı: “sisal’ın istanbul mecidiyeköy’deki yerine gittim. biletimin resmini çektiler. telefonumu aldılar ve bir saat içinde geri dönüş sağlayacaklarını söylediler. bir saat sonra dönüş yaptılar. biletin doğru olduğunu ancak sistemden kaynaklı bir hata olduğunu ve ikramiyeyi ödeyemeyeceklerini söylediler. milli piyango idaresi’nden devraldıklarına sözüm ona oradaki seri numaralarını sisteme girerken hatalı kaydetmişler. telefonda benimle görüşen yetkili bayie gidip yeniden çıktı almamı istediler. sistem hatasıysa bu onların hatasıdır benim hatam değildir. madem sistem hatasıdır, bunu sistemden düzeltecekler ve ben yeniden çıktı istediğimde bayiden kazandığım 500 bin tl’lik ikramiye gözükmeyecek.”

    ‘henüz yargı yoluna başvurmadım’

    kazandığını belirttiği 500 bin tl’lik ikramiye tutarının kendisine ödenmemesinden dolayı yasal haklarını sonuna kadar arayacağını belirten eser, şunları ifade etti: “ben bu haksızlığı varlık fonu’na da cimer’e de yazdım. varlık fonu’ndan dönüş sağlayacaklarını söylediler ama bugüne kadar kimse dönmedi. bu konuda henüz yargı yoluna başvurmadım. öncelikle tüketici hakem heyeti’ne başvurmayı düşünüyorum.”

    --- spoiler ---

    kaynak burada
  • gerçekten sistem hatası olmuş gibi görünmektedir. haber metni aşağıdaki gibidir:

    “yaklaşık 4 ay önce kazı kazan oynadım. kartı kazıdığımda 10 tl ikramiye yazıyordu. bunun üzerine bayiye gittiğim ve paramı almak istedim. bayii kartı cihaza tuttu ve 10 tl değil 500 bin tl ikramiye kazandığımı söyledi. 500 bin tl ikramiye kazandığıma dair de çıktıyı bana verdi. "
  • ulan zaten fazla fazla kazanıyorsunuz yılbaşında ikramiyeyi de ödemediniz; 500 bin tl koyar mı size? şimdi bu güvensizliğe rağmen yine oynayalar olacaktır ama ben şahsen bir daha oynamam sistemden kazı kazan.

    geçenlerde deneyeyim diye bir oyuna sarmıştım, bahsettikleri kazanma yüzdesi ile alakası olmadığını gördüm zaten ben büyük ikramiye için oynamam.

    sayısal ve süper i de 5 tutturmak için oynuyorum. 1 kere tutturdum 5850 tl almıştım el değiştirmeden. psikolojik olarak da "o parayı kullanıyorum" diyerek kendimi avutuyorum. her hafta da 2-3 bir şeyler tutuyor kendini amorti ediyor bazen. 6 bilenin çıkacağına inanmıyorum bana da çıkmaz diyorum ama bir heyecan oluyor 4 ve 5 için. iddaa oynamak gibi düşünün. onda da 5 tl dan fazla oynamam. en fazla 4 tl ye 480 tl almıştım. ts-bjk skorunu *bilip. lotoda da 3 kolonu geçmiyorum artık.

    kesinlikle inatlaşılmaması gereken bir şans oyunu türü çünkü sahipleri güvenilmez. devlet adına iken bile güvenilmiyordu şimdi eksiye düştü bendeki güven oranı. kazı kazan yerine 3 kolonu geçmeden loto oynayın daha iyi.
hesabın var mı? giriş yap