• (bkz: var)
    (bkz: ama az)
  • doktor var dedi. yani çok düşük olsa da varmış. geçtiğimiz haftalarda ben de 4 doz aşı oldum bu sebepten.
  • foruma hosgeldin kardes.

    kuduz salya yoluyla bulasiyor o yuzden isirilmada bulasma olasiligi cok daha fazla. ancak hayvan pencesini yalayip o penceyle tirmaladiysa ordan da bulasma ihtimali var, ancak cok daha dusuk. zira salya kurudugu zaman virus oluyor, yani vucut disinda yasasa bile cok uzun bir sure degil.

    kaynak tadinda ama ingilicce
  • ne olur ne olmaz diye doktorlar asi oneriyor. risk almaya degmez.3-4 gun arayla 4 doz yapiliyor.
  • kuduzdan çok tetanoz tehlikesi oluşturuyor.
  • kuduzla ilgili bir türk filmi vardı. onu izledikten sonra varsa da yoksa da işimi asla şansa bırakmayacağım olasılık..
  • kuduz salya yoluyla bulaşır. tırnakta bu virüsün (mikrobun ya da her neyse) bulunması "neredeyse" mümkün değildir.

    hatta kedilerde yüzde 99,9 oranında kuduz riski yok!

    madem yeri gelmişken, geçen e-5 yan yolda baktım kedi, yavru ezilecek, atladım yola iki aracı durdurdum. o sırada yavru kedi ara refüje geçti. şimdi e-5 ile yan yol arasında...

    üstüne gitsem kaçacak e-5'e hiç şansı yok! çağırdım zaten gelmedi. e-5'in gürültüsüne sığındım, yan yolu geçtim, orada pısmış duruyor, arkasından yaklaştım, sırtından yakaladım!!

    nasıl ısırdı elimi, parmağımda iki delik açtı! yakında boş arazi de yok, 100-150 metre ötede kedilerin de bulunduğu bir arsa var, insanlar yemek de bırakıyor. bastırdım karnıma hayvanı ki hareket etmesin. karnımı da ısırdı, canım acayip yandı!!

    bir yandan mauwww mauwww diyor, muhtemelen beni bırak diyor, bir yandan da karnımı ısırıyor! taşıdım, götürdüm tam bırakacağım bu kez de kolumu ısırdı!

    oğlum bırak diyorum, özgürsün, havada dişleriyle kolumu ısırmış asılı duruyor! az salladım atladı, arsa da kendine bir yer buldu...

    20-30 gün oldu, sudan korkmuyorum, kafam yerinde 6 delik var parmağımda, göbeemde ve kolumda, onlar da geçti, kedi hala arsada semirmekle meşhur, yabani de değil, sevdiriyor kendini kerata!

    edit: insanı evham daha çabuk öldürür... yanlış yönlendirmiyorum kimseyi, yediğiniz hamburgerlerden deli dana olma riskiniz var ama çoğunuz bu ihtimalle vakit harcamazsınız. ihtimallerle yaşamayın, istatistiklerle yaşayın, sağlık bakanlığının kuduz verilerine bakın, son yıllarda toplam kaç kişi ölmüş! kedi ve köpekleri sevin, ellerinizi de yıkayın, vesselam...

    edit2: sağlık bakanlığı verilerinden: "... 2014’te 4, 2015’te 2, 2016’da 3, 2017 ve 2018’de ise birer kişi kuduz nedeniyle hayatını kaybetti."

    edit3: çok fazla yeşil olunca... tırnak içindeki kelimeyi ekledim! anlamadığım şu, sana soruyorum yani şimdi sen bir hayvan tarafından ısırıldığında ya da tırmalandığında ekşi sözlüğe mi danışırsın! anlattığım hikayede ısırılmama rağmen hayvanı gözetim altında tuttuğuma da dikkat ediniz! ecza dünyası böylece hayatını sürdürüyor arkadaşlar, evhamla!!!

    edit4: 100. yeşil üzerine... arkadaş ne kadar okumuş cahilimiz var. ben alışık değilim o kadar mesaj bombardımanına... cevap da yetiştiremiyorum. kafası tam oturmamış doktorlar, veterinerler, eczacılar, ... kuduz olursun, ölürsün, sen ne anlarsın diye mesajlıyor! arkadaş bu ülkede insanın trafik kazasında ölme olasılığı, kuduzdan ölme olasılığından fazla! siz resmen sokağa çıkma diyorsunuz. ben ise kedi sevin, kediden çok büyük bir olasılıkla kuduz bulaşmaz diyorum. istatistik veriyorum. yok patisini yalamış, yok aids de düşük olasılıkmış!

    o zaman size bir de küçüklüğümden bir anı...

    10 yaşımdayken manisa'da sultan hamamı'nın önünde bisiklete para ile binebileceğiniz bir bisikletçi vardı, ismini unuttum, allah rahmet etsin. onun yanında takılan yavru bir köpek vardı. onu severken beni ısırdı elimden! akşam anneme söyledim, aldı beni ertesi gün devlet hastanesine götürdü. doktor köpeği 10 gün boyunca takip et dedi. her gün gidip devlet hastanesine aşı oluyordum, tedbir amaçlı, hem de karnımdan. tam 10. güne kadar orada zıplayan, hoplayan köpek o gün kayboldu! kimseye söylemedim...

    çok da şey etmeyin madem!
  • kuduz, başladıktan sonra tedavisi olmayan ve yaklaşık yüzde yüze varan ölüm oranına sahip bir hastalık olduğundan şansa bırakılmaması gerekiyor. bulaşma riski çok düşük olmakla birlikte hastalığın ciddiyetini ve önlemin çok kolay olduğunu göz önüne alırsak riske atmaya hiç gerek yok.
  • %0'dan fazladır.
  • kedi, köpek ve diğer memeli hayvanların ısırma ve yaralamalarında hayvanın aşılı olduğunu bilseniz bile doktora gitmelisiniz. doktor size hem tetanos hem de kuduz aşısı verecektir. bazı arkadaşlar hayvanın tırnaklarının çizmesi kuduza neden olmaz demiş ama bu doğru değil. tırmalanmayla da kuduz olursunuz.
    gelelim aşı olmuş hayvanın kuduz bulaştırmayacağına. hayvanda virüs olabilir ve aşı yüzünden uykuya yatmış olabilir. tıpkı su çiçeği virüsünün aşıdan sonra uykuya yatması ve kişinin ilerleyen yaşlarında zona olarak ortaya çıkması gibi.
    dolayısıyla tek bir canınız var, onu da çok kötü bir ölümle ölmek için riske atmayın. hemen doktora gidin. kedi ve köpekten de mümkün olduğunca uzak durun
hesabın var mı? giriş yap