• başlık bana ait değil. bugün t24'teki yazısında kedilerin doğal yaşamı öldürdüğüne dair saçma sapan bir yazı döşenen metin münir'e ait.
    yazı şu

    öncelikle kedilerden, doğal yaşamdan ayrı sanki insan yapımı bir şey gibi bahsediyor. kedilerin yılda bilmem kaç milyon sürüngen, kuş vs. avladıklarından bahsediyor. bu doğal yaşamın bir parçası. kedi zaten carnivor bir hayvan, bu sürpriz değil. kediler bu döngünün ( besin zinciri ) içerisinde neredeyse 10 milyon yıldır var. hem birileri bu adama orta çağda kedilere olan olumsuz önyargıdan dolayı öldürülmeleri ve dolayısı ile kedi nüfusunun azalması ile birlikte o yasını tuttuğu kemirgenlerin yaydığı vebadan yüzbinlerce insan öldüğünü hatırlatsın. hayır sen hem mutlak ekolojik bir seri katil olan, gittiği her yere yıkım ve ölüm getiren, en büyük yıkıcı " homo sapiens " sınıfına dahil ol, ama git kedigilleri doğa düşmanı ilan et. bu kadar salak bir yazı okumadım.
  • imza:insan nam-ı diger yok edici.

    tanim:yok olası bir fikir.
  • doğal yaşamın en büyük savuncularından national geographic'de de benzeri bir belgesel mevcuttur. yazdığı her satır doğru malesef.

    evet, biz de bir predetatörüz, ve diğer predatörleri de korumamıza alıyoruz. neden? sevimli diye...

    diğer hayvanlara kediler veya köpekler gibi sahip çıkılıyor mu? hayır... neden? çirkinler...
  • e insan da değil sadece doğal yaşamı, dünyanın anasını belliyor. o zaman sen de bi katkıda bulun gebert kendini? hasta ruh yazısı.
  • bilinen anlamıyla kedi yani burada bahsedilenler sokakta yaşasa da ev kedisi olan cinstir, diğer aslan kaplan vb. harici bu küçük kediler ev kedisi sınıfına girer yaşam alanı da insan şehirleri köyleri vs dir.. kedi insan yaşamının bir parçası haline gelmiştir. evet çok avlanan bir hayvandır.. eğer kediler olmasa şehirlerde olacak olan muhtemelen çok aşırı miktarda fare haşere akrep vb.. canlılardır.. bunlar da insan yaşamını zorlaştıracaktır.. yani bu kediler doğal yaşama zarar vermekte değiller aksine insanın yaşayabileceği hale getirmekteler şehirleri.. sen haşere dolu insan şehirlerini doğal yaşam alanı kabul edeceksen o ayrı konu. ozaman yol da yapılmasın doğal bataklıklar da falan yaşayalım. haşerenin de yaşam hakkına saygılıyım ama kediler bunların sayısını makul seviyede tutmaktadır..
  • kediler bilmemkaç tane kuş, kemirgen yiyormuş.

    ulan sen insan denilen canavarın günde kaç tane tavuk, koyun, kuzu, dana, domuz, balık vs katlettiğine bir baksana önce. tek yolu da "insani" bir biçimde hepsini ortadan kaldırmakmış. insani biçimde derken? oldu canım, başka derdin?

    bunu yaparsan ne olacağını merak ediyorsan 14. yüzyılda yapılmışı var. al burdan oku: veba ve kediler

    şimdi siktir git gerizekalı (başlık sahibi arkadaşa değil, metin denilen hıyara söylüyorum)
    eski sevgilisi boynuzlayınca kedilere düşman olmuş belli ki hıyar.
  • doğanın en büyük düşmanı inşalardır, diğer canlıları bu hale getirenler yine insanlardır
  • zât-ı muhtereme göre o vakit bütün insanlığa savaş açmak lazım. zira buzların erimesi, ozon tabakasının delinmesi vb. gibi olgularda insan dışındaki mahlukatın hiçbir payı bulunmamakta.

    insanoğlu, doğal yaşama vurulan bir darbedir.
hesabın var mı? giriş yap