• bulgaristan göçmeni arkadaşların tamamının bildiği iş,tebrik ediyorum kominizm diye kötülense bile hepsini eğitmiş bir sistem
  • yıllardır ufak tefek işlerimi kendim yaparım, yıllardır da canım ne zaman sıkılsa 20 yıllık ustamın yanına giderim kendim sökerim parçalarım, beceremediğim yerde gel la yap şunu derim. özellikle sanayide gerçekten tanıdık olması çok büyük avantaj. diğer türlü sürekli bir öpülme, parçadan giydirilme vs olayları gırla gidiyor. parçamı kendim sipariş veririm, getirtirim veya burdan tedarik ederim. ustam da parça işine sadece bende değil hiç bi müşterisinde karışmaz (en doğrusu bu) gönderir parçalarını aldırır o takar.

    sadece yıllar geçtikçe üşengeçlikten heralde biraz yavaşladı bu işler bende... sağ cam otomatiğim bozuk mesela kaç gündür açıp bakıcam tamir edicem ama yok. yoğunluktan ve yorgunluktan canı istemiyor insanın... en son aks körüklerini değiştirmiştim mesela yarım günde, devamında diferansiyel yağı tamamlama ve soğutma suyu değişimi yapmıştım... arabayla uğraşmak keyif işidir.
  • babam idi kendisi.
  • (bkz: şahsım)

    ara sıra arabayla alakalı sıkıntı olduğunda önce kendim halletmeye çalışırım, baktım yapamıyorum mecbur giderim servise fakat hafta sonu kısıtlamaları sebebiyle dün aşşırı bunaldım. artık pc, ps, telefon, yarak, kürek can sıkıntısını kesmeyince indim arabanın yanına, hiç sıkıntı yoktu ama bi sağına baktım, bi soluna baktım ve dedim ki; evreka amk! farlar içeriden tozlanmış gibi.. mutlaka söküp temizlemeliyim. neden? çünkü götüm kaşınıyor!

    neyse çıktım tekrar eve takım çantasını kaptım, arka farlardan başladım sökmeye. iki stop toplam dört parça. çıkardım hepsini bi güzel yıkadım, kuruladım, temizledim. evirdim, çevirdim eskisiyle kıyasladım ve hiç bi fark olmadığını fark edip tekrar yerine takmaya başladım. (bkz: ağam biz bu boku niye yedik)

    bi yandan cigara ziyan olmasın diye ara sıra üflüyorum, bi yandan da çıkardığım soketi yerine sokmaya çalışıyorum derken soketi biraz zorlamamla "tık" diye bi ses geldi... bi şeyi kırdım amk biliyorum. farı taktım gidip kontağa bastım ve gözüm aydın nur topu gibi bi uyarım var artık; "sol fren lambası arızalı" ve "sol sinyal lambası arızalı" hehhh amk! aklıma hemen bu dayı geldi. adeta köşede beniz izliyor ve bu durumu görünce bana tepki gösteriyordu. cigarada kalan son 3 yetim hakkını da körükleyip tekrar söktüm soketi; 2 dişin anasını zikmişim afedersiniz.. pofurdaya pofurdaya diğer farları da taktım allahtan onlarda sıkıntı olmadı. sonra eve çıktım kendime küfür ede ede uyudum.
  • makine mühendisi , kafadan kırık bir arkadaşım var. bir ara arabası için çin'den laptop ile araba bağlantısını sağlayan aparat bile getirtmişti. * sonra yazılımını kurup test verilerini vs okumak için de benden yardım almıştı. nasıl yapıyor bilmiyorum ama opel astranın full+full modelinde ne varsa onun arabasında da var. yerine göre gücü artırıyor, yerine göre yakıt tasarrufuna geçiyor. işin ilginç yanı ne zaman arabada sorun olsa ya da yeni araba alınacak olsa tüm arkadaşlar ona sorar olduk ya la. nasıl yapıyorsa samimi söylüyorum arabası sıfırından bile iyi durumda. bir aletleri var akıllara zarar. imkan verilse edd china ile kapışır o derece bir de klasik piston, segman, biyel gibi tanımların çok ötesinde enteresan parçalar ve kullanımları hakkında da engin bilgi sahibi. arada yanına gidip avel avel dinliyoruz anlattıklarını. anlar gibi olduğumuz zamanlar da olmuyor değil hani.
    (bkz: atom fiziği ve profesörlük)
  • ustalara binlerce lira para döküp yine sorunların çözülmediğini gördükten sonra kolları sıvamış, sıfırdan otomobil teknisyenliğine soyunmuş erkektir.

    yeni nesil arabalardaki her şeyin bilgisayar kontrollü olmasından bunalmışsa da yavaş yavaş öğrenecektir. önce doğru kabloyu ve yazılımı bulsun, sonra arabası için uygun servis rehberlerine ulaşsın. gerisi çorap söküğü gibi olmasa da gelecektir.

    garaj olmadan maalesef çok zor bu işler. arabayı lifte kaldırması gerekirse napıcam lan diye sağa sola bakınır boş boş. edinmesi gereken hidrolik kriko ve 4 tane sehpadır.

    ha bir de, benim gibi manyaklık edip elektroniğin bokunu çıkarmış arabalara bulaşmasınlar. hangi parçanın sıfırına baksa 1000 dolar görünce üzülür.

    hem akıl danışmak hem de akıl vermek isteyenler yeşillendirebilir. *
hesabın var mı? giriş yap