• kendinize konduramadığınız fakat bazı can dostu arkadaşların 'aa kilo mu aldın sen' söylemleriyle yavaş yavaş farkına varma zorunluluğu hissettiğiniz durum. halbuki ben şişman değilim iri kemikliyim.
  • bir arkadaşın nikahına yetişmek için acele ederken, bir ay önce içinde gayet şık olduğunu düşündüğün hiçbir şeyin içine sığamadığın ana tekabül eder. en sonunda annenin zorla büyük aldırdığı dandirik bir eteğe talim edersin, giydiğin ceketin de önü kapanmaz...
  • bedeninde can simidi şeklinde bi uzantının keşfiyle aynı zamana tekabül eder.
  • ayakkabı bağcıklarını bağlarken yorulmak, cırtcırtlı ayakkabılar tercih etmek sebeptir bu fark etmeye.
  • dik bir konumdayken aşağıya doğru bakarsınız ve çükünüzü göremezsiniz. işte o ana denk gelir kilo alındığını fark etmek. buna rağmen, bana, abi ya pantolon var üstümde ondan göremiyorum, derseniz eğer bu da sizin terbiyesizliğinizdir. bi' şey diyemem.
  • çarşının orta göbeğinde oturan, eve otel gibi nadiren uğrayabilen yoğun öğrencinin kaçınılmaz tespiti. hiç de ortada hanım koş'luk bir durum yoktur.**
  • önce giydiğiniz pantolonun* kısa geldiğini fark edersiniz. kendinizi "allah allah nasıl oluyor da oluyor? boyumuzun uzayacağı zamanı geçeli de epey oldu ama" diye düşündürten ebleh bir sürecin içinde bulursunuz. "acaba pantolon mu çekti geçen yağmur yiyince" gibi zorlama önermeler derde deva, soruya cevap olmaz. götün büyümüş olabileceği ise aklınıza gelmez zira mevzuu bahis organ, yaklaşık 26 yıldır hiçbir olaya karışmamış, kendi halinde vücudunuzla orantılı şekilde büyümüş gelmiştir.

    üretecek teori kalmayınca artık tek adres kalmıştır. göt. evet nasıl, ne zaman olduysa sizin afacan göt büyümüş, koca adam olmuştur. önce tuvalete gidilir ve kemer bir delik gevşetilir ancak bir gerçekle daha yüzleşilir: kemer zaten pantolonu belinizde tutmaya yaramamakta, sadece bir aksesuar olarak sizle dolaşmaktadır. ikinci aşamada nefesiniz tutulmak suretiyle pantolon cep bölgelerinden aşağıya doğru çekilmeye çalışılır ama ıı ııhh, pantolonun daha aşağı inme şansı kalmamıştır. o günü fazla ayağa kalkmadan, ortalarda pek görünmeden geçirirsiniz. en kısa zamanda bir terziye pantolonları genişletme zamanınız gelmiştir. zira artık sizin de büyük bir kıçınız vardır.

    ancak iş burada bitmez, maalesef yüzleşmek gereken son ve çok acı bir gerçek daha vardır: yıllardır umudunuzu bağladığınız "olum ben şimdi zayıfım da ondan tipim böyle kayık, bak 3 kilo alayım tam fit olcam çok yakışacak bana" teoriniz de pantolonu iki yandan çekiştirirken çürüüür gider. siz de koca götünüz ve kısa pantolonunuzla baş başa kalırsınız.
  • odadaki çöpün dolma hızının artması, ayrıca çöpteki atıkların sadece abur cubur ambalajı olduğunu gördükten sonra anlaşılan olaydır.
  • mağazada kıyafet denerken aynaya baktığın andır.
hesabın var mı? giriş yap