• 10 yaşına kadar giydirip sonra başını bağlayan babadan kötü değildir. endişeli bir babadır.
  • yoldan geçen herkesin kızına hayvan gibi bakıp iç geçirmesinden normal olarak rahatsız olan babadır, çünkü erkektir. kendini o babanın yerine koymak son derece basittir. kızınıza ya da karınıza veyahutta kardeşinize mini etek giydirirsiniz ve yolda onunla birlikte yürürsünüz. bakalım gelen geçen bütün erkeklerin eşinize, kızınıza, kardeşinize bakıp titremesi nasıl oluyormuş...
  • muhtemelen erkek egemen, maço bir kültürün hakim olduğu, kadınların kolayca cinsel obje olarak görüldüğü bir toplumda yaşayan evlat sahibi... (off, siktiret anladınız işte).
  • kızın bacakları çok güzeldir, nazar değmesinden korkuyordur belki de. bir düşün bakmıyor musun sen şimdi? duymuyor muyum ben of of diye başlayan söylemlerini..

    ya da ayrıca (bkz: dünyanın en yüzeysel adamı)
  • saygı duyulmalıdır. bundan şikayetçi olan hanımefendi, ilerleyen zamanlarda, kendisinin kıyafetine karışmayacak, mini etek giymesini de olumlu karşılayacak geniş bir adamla evlenir, gül gibi geçinir giderler.
  • - giyme demiyorum yine giy ama hobi olarak giy.
    - baba yaktın sen devreleri...
  • çok düşünceli bir insanmış, kızına hayvan gibi bakılmasın diye, fantezilere meze olmasın diye göğsünü siper eden aslan parçasıymış.
    teorik olarak kimden koruyor bu baba kızını? erkeklerden. biliyor çünkü ataerkil toplumda erkeğin kendine her şeyi hak ve helal gördüğünü. kuvvet kullanarak erkeklerin her şeye sahip olabilecekleri bir toplumda yaşadığımızı. nereden mi biliyor? o da bu ataerkil toplumun birinci sınıf vatandaşı çünkü, biliyor "erkeklerin mini etek üzerine çevirdiği muhabbetleri"
    kızı bir karış daha uzun etek giyince korunuyor çünkü değil mi? bu ataerkil toplumun o kızın üzerine çökeceği, okulda, iş yerinde, ileride kendi evinde yaşayacağı ikincileştirmeyi, ayrımcılığı önleyebiliyor bir karış daha uzun etek.
    hiçbir erkeğe babası atletle dolaşma, şort giyme demiyor ama. yiğidin malı meydanda olur diyor çünkü, yiğidim diyor, göster amcalara, göster bütün dünyaya. o gösterebilir çünkü, onun üzerine saldırabilecek bir kuvvet yok, o özgür, o her şeyi yapabilecek kuvvet ve kudrette.
    ama diğer babanın kızı öyle mi? zayıf, güçsüz, bütün süngüleri düşmüş, bütün kalkanları inmiş. kaybetmeye mahkum.
    sen kızının ikinci sınıflığını kabullenmişsin zaten. hep sakla kendini, hep hatırla sen kırılgansın, zayıfsın, güçsüzsün.
    halbuki görmüyorsun, kızın çırılçıplak. onu koruması gereken düzen unsurlarını bir bir yok etmiş sen ve hemcinslerin. kızın bu ataerkil toplumda çırılçıplak duruyor aslında, sen eteği bir karış uzatırken, onun bir kalesi daha fethediliyor, haberin yok.
  • "gören olursa ne der?!" mantığındandır.** ulan ben bile mini etek giyip dolaşamıyorum erkek halimle!!!
  • kızının yaşı fazla küçüktür belki de.mesela kızım 13 yaşında olsa mini eteğe izin vermezdim.
hesabın var mı? giriş yap