• 70 şirketten oluşan, doğrudan 80.000 kişiye dolaylı milyonlarca kişiye istihdam sağlayan ve aralıksız yatırım yapan holdingin ettiği kardır. eğer kar açıklamazsa zaten ortada bir sorun var demektir, parayı iç ediyorlar, vergi kaçırıyorlar demektir. asgari ücretin altında kar ettiğini beyan eden holdingler var bu ülkede.
  • nasıl kazandıkları buradaanlatılmıştır.
  • aydin ve cok ilerici, egitimli ve aydin ve cok elit beyaz turkler ve kemalistlerimizin elinde adi sani duyulmamis hava yolu sirketi iken,

    badem biyikli olup ruja, ayakkabiya karisan, ikide bir skandallari ile anilan ve de cok cok cok kotu olan, he bi de devede apron kesen (bkz: yav heheheee) (bkz: hulloooggg) tiplerin yonettigi turk hava yollarindan azicik fazla (%50 gibi) olan kardir. turkiye'nin yuzakidir koc holdingimiz. babamizin malidir cunku.

    (bkz: türk hava yolları'nın 1.8 milyar tl kar etmesi)

    bir de, araliksiz yatirim yapan, o olmasa biz olmazdik derecesinde sevilen koc holding, turkiye'de biz cok buyuk isler yaptik diye ovunurken, dunyanin neresindeyse her yerinde bilinen turkiye'nin en taninan markasi turk hava yollari'dir. koc holding'ten ise ne bir icat, ne bir yenilik ne de bir marka cikmistir. (beko falan diyen, iki uc ulkeye ihracat yapmakla marka olunmuyor.)
  • önümüzdeki senelerde daha fazla kar etmesini dilediğim holding.

    (bkz: show must go on)
  • hakiki hakiki adam başı 33000 lira kar etmiş . buradan bir de devam eden yatırımlar çıkarılmıştır ,geçmiş yıllar zararı hesabına para aktarılmıştır , olağan yedekler ayrılmıştır , olağanüstü yedekler ayrılmıştır , vergiden kaçırılmıştır , amortismandır vs vs . hiç yoksa adam başı 50 bin lira kar etmiş . işçi bir de vergi veriyor . devlet de fena soyuyor . işte bir almanla türkün 9 kat gelir farkının gittiği yerler . sonra da enflasyon düşecekmiş , faiz düşecekmiş vs vs . al sana kapitalizm
  • kar açıklayan firmanın geçmiş yıl zararları hesabına para aktararak vergi kaçırdığını iddia edecek kadar yarrak kafalı finans cahilleri tarafından yorumlanan olay.

    bu ortamda her şeye bok atılabiliyoruz gerçekten.
  • ülke ekonomisinin neredeyse %10'unu oluşturan, ülkenin ilk ve en büyük holdingi için çok düşük bir kardır..

    yapı&kredi net karı 1.84 milyar lan.. daha bunun tüpraş'ı var en büyük sanayi şirketi, zilyon tane şirket var hayvan gibi büyüklükte. 2.7 milyar çok düşük. holdingin 70 milyar gibi bir cirosu var aşağı yukarı, %5 bile yapmıyor amk..

    bu arada işçi başı karı yıllık hesaplıyorsunuz, 12'ye bölersen kişi başı 2750 lira aylık getiri. en düşük asgari ücretlinin bile maliyeti 2000 lirayı buluyor, maaşların ortalamasına göre kişi başı kar az sayılır çünkü hayvan gibi bankası var holding'in zaten.

    kapitalizm karşıtı değilseniz, koç holding'e gelene kadar zilyon şirket var. koza ipek holding'e bakacaksın. akp'den önce düğün davetiyesi basan bu adamların şirketlerinin bir tanesi "koza altın" o kadar cemaat operasyonuna rağmen, altın fiyatlarındaki düşüşlere rağmen 500 milyon kar yazmış. 3 tane amerikan şirketi bergama'da tepkilerden dolayı maden çıkaramayıp geri döndü, matbaacı kozaipek 45 milyon dolara satın aldı, özel kanun değişiklikleri yapıldı, aldığı teşviğin haddi hesabı yok. şimdi o paranın 10 katını her yıl kar yazıyorlar.

    acaba o "çalıyor ama çalışıyor" demeye sebep inşaat projelerini yapanlar ne karlar yazıyorlar da ustaları istedi diye zarar eden medya şirketlerine yüzmilyonlarca dolar bayılabiliyorlar bi neden/nasıl diye sormak lazım..

    not; koç holding vergi filan kaçırmaz. gezi olayları sonrası bütün şirketlerinin altını üstüne getirdiler açık yakalayıp ceza yazmak için. aylarca uğraştıktan sonra ne diye ceza yazdılar biliyor musunuz? tüpraş opet'e indirimli benzin satmış diye :) haksız rekabetmiş, amk kendi şirketi lan, indirim yapmasa o şirkette kalacak yapsa ötekinde. düşün aylarca şirketlerin altını üstüne getirip çıkan sonuç bu. cezayı da direk ertesi gün kap'a bildirip ödediler. manyak mısınız olm? islami sermaye mi sandınız?..

    edit; zenithgeist uyardı sağolsun ciroya dolar demişim düzelttim. bu arada rakamlar çok net değil aklımda kalanın yuvarlanmış hali..
  • en azından adamlar bonfile püskevit yerine sanayiye yatırım yapıyolar, bi de böyle düşün.
hesabın var mı? giriş yap