• dublekste oturmamıza rağmen üst katta bulunsam bile yan dairenin seslerini rahat şekilde duyabiliyorum.onların ki normal daire hemde.odamın altı salona,sol yanı çatı odasına,sağ yanı ev içindeki diğer odaya denk geliyor.ama yine de sesleri duyuyorum.dubleks de bir çözüm değil.
  • üst kattaki naz teyzemden size bahsetmiştim daha önce. 45 yaşında bir bekar kızı ve 55 yaşında dul bir
    oğlu var bu iki kardeş ne zaman bir araya gelse kavga kıyamet kopar naz teyzem yapmayın durum diye bağrınır durur. ben duymamazlığa veririm .

    sağolsun oda ,ben gece 02:00 dan sonra nirvana dinlerken beni duymamazlığa verir.

    5 yıldır yuvarlanıp gidiyoruz bu şekilde.
  • 6 yıldır oturduğum apartmanda duvarlar kartondan ve dört tarafımda da farklı daire bulunuyor. bu kadar sene boyunca biri hariç o dairelerde oturanlar en az üç dört kere değişti. alarm sesleri, telefon titreşimleri bile oldukça rahat bir şekilde duyuluyor, ve evet müteahhit tam bir şerefsizmiş ama bu sürede rahat 10 farklı bitişik komşu edindim ve en net söyleyebileceğim şey kesinlikle ama kesinlikle bu konuda en büyük problem o dairelerde oturan insanlardan kaynaklı oluyor. aynı dairede birbiri ardı sıra oturan kiracılarda bile o fark bariz biçimde ayırt ediliyor. görgüsüz ve empati yapmaktan yoksun bir komşuya denk geldiyseniz vay halinize...
  • bazen yurtdışında bile yaşanılabilen tatsız durumdur. kendi yaşadıklarımı önceden buraya yazmıştım. tekrarlamıyorum.daha ilginç olanı var.
    kiracılar derneği dergisine bir kiracı sorununu yazmış.
    adamın alt katı spor salonuymuş. gerçi komşu sayılmaz ama aynı bina olduğuna göre konumuza giriyor)
    sabahtan akşama kadar salonun sesi evin içinde duyuluyormuş. toplu halde yapılan jimnastik sesleri “ haydi eller havaya, şimdi zıplıyoruz, bir sağa, bir sola hop!” sesleri, kullanılan spor aletlerinin sesleri gece 12 ye kadar sürüyormuş. 12 de salon kapanınca mutlu mutlu uyuyorlamış ama sabahın beşinde aniden başlayan “dump, dump, dump” diye çıkan seslerden yataktan fırlıyorlarmış. sabah spor salonunda toplu koşanların ayak sesleriymiş duyulanlar. o dump dumplar zaten tüm gün diğer seslerle birlikte devam ediyor gece sadece 24 ile sabah 5 arası 5 saat uyuyabiliyorlarmış. belediye, çevre sağlığı, evsahibi,spor salonu yöneticilerine defalarca yapılan başvuru sonuncu çok uzun zamanda sorunu çözebilmişler.
    spor salonu artık 24 de değil saat 22 de kapanıyormuş. ayrıca salona ses yalıtımı tarzı birşeyler yapılmış. ülkemizle burası arasında tek fark burada şikayetleri ev sahibi şirketler, belediye ciddiye alıp gürültü yapana yaptırım uygulayabiliyor. ev sahiplerinin gürültyü önlemede çaresiz kaldıkları tek sorun alkol sorunu yada psikolojisi bozuk kişilerin yaptığı gürültüler. tüm apartman imza toplasa,gürültüyü kanıtlasa da ilgili şahıslar hasta statüsünde olduklarından pek birşey yapılmıyor en fazla aşırı bağırma çığlık atma gibi durumlarda bu şahısları özel bakım evlerine gönderilmeleri rica ediliyor ve yardımcı olunuyor.

    gürültü heryerde var. ister kalabalık ailelerin yaşadığı gettolarda olsun isterse villa bölgelerinde olsun her zaman yaşanılan birşey. cumartesi sabahı o sessizlikte villasının bahçesinde matkap kullanıp diğer villa sahiplerini uyandıran isveçlilerle banliyölerde yüksek konutlarda sosyal yardımla geçinip sabah işe gitmeyecekleri için akrabalarını toplayıp sabahlara kadar gürültü patırtı yapan aileler, evlerde gizli uyuşturucu yapımı, adına kat denilen uyuşturucu yapraklarını sabahlara kadar vurarak dövme işlemi yapıp, satışa hazır edenler hepsi aynı.

    ayrıca yıllarca, aylarca sürecek köprü, yol , inşaatı yüzünden gündüzleri dinamit ve iş makinalarının sesini çekmek zorunda kalan mahalleler, şehir içindeki havalimanına yakın olduğundan sürekli uçak sesi duyulan semtler var.
    zamanında gürültücü komşularla çok uğraşmıştım. bazen başardığım günler de olmuştu. şimdi artık aldırmasam da geçmişe baktığımda epey uğraşmışım diyorum.
    #52516173
hesabın var mı? giriş yap