• kadın sorununu devrimden sonraya bırakmıştır. şimdi önemli olan devrimi yapabilmektir. çünkü tüm sorunların çözümü sosyalizm'dir.

    aynı zamanda kürt sorununu, homofobiyi, darbelerle yüzleşmeyi, kıbrıs sorununu vs.. devrimden sonraya ertelemiştir.
  • sadece erkek değil, hatta bir çoğuda kadın olan insancıklardır. toplumun baskısıyla yetişen ve yetiştiği tüm normlara bağlılığını sürdüren her birey, kalıplarını yıkmaya çalışmadıkça, bu süreç devam edecektir.

    konunun öncelik olup olmaması değil konu. işine geldiği noktada eşitliği, işine geldiği ansa egemen olan tavrını kuran insanların yapısıyla alakalı. bunun özellikle toplumumuzda aşırıya kaçmasında, yanlış olanları kendimize yontmamız gibi bir saplantımızdan kaynaklanıyor. gittikçe toplumsal bağları gelenekçi hale döndürüp , geçmişe dönük yanlışları ön planda tutmaya çalıştıkça, ayrımcılıkta o derece önemsiz bir konu hale geliyor.
  • şimdi yine bunlardan bir tane gördüm de aklıma geldiler. bu modelin bir fakındalığı, bir bilinci, tarihin sokaklarda yattığına dair bir kanaati oluyor, hiçbir şeyden de eksik kalmıyor, mücadeleyi destekliyor, iktidara babalanmayı güzelliyor. ve fakat nerede bir cinsiyetçi meyyal varsa, onu buluyor, bulur bulmaz da ilk iş cinsiyetçiliğin ne kadar talileştirilebilir bir konu olduğunu vurguluyor. ağzını burnunu büküyor, cinsiyetçiliği sorun edene yukarıdan konuşmaya bayılıyor, söyleme takılınmaması gerektiğini salık veriyor. söylem-eylem ilişkisini biliyor olmasına rağmen, bu nevi bir istekte bulunmaktan imtina etmiyor. bence olmasa da olur bir insan bu. hatta olmasa daha iyi olur. insanların varoluş mücadelesinden elini, ayağını çeksin. gitsin kendisini talileştirsin.
hesabın var mı? giriş yap