• sırtını sadece milletvekili sandalyesine ve kendisini o koltuğa taşıyan millet iradesine dayayacağını düşündüğüm çiçeği burnunda siyasi parti.

    siyasete yeni bir bakış yeni bir soluk getirmelerini umuyorum.
  • mhp'den vazgeçemeyen iktidarın, kürtlerin oyunu süresiz şekilde kaybetmesiyle birlikte
    “ bize oy vermiyorlarsa en azından karşımızda yer almasınlar” diyerek hdp'yi millet ittifakıyla stratejik ortaklıktan vazgeçirme girişimleri sonuç vermeyince muhafazakar kürtlerin oyunu almak için ortaya çıkan parti.

    kürtler sandığınızdan çok daha fazla politik bilince sahip bir halk, son seçimlerde bunu görmüş olmanız lazımdı.
  • kürtlerin kimlik siyaseti yaptıklarını ispat eden partilerden biridir. ankaradaki, istanbuldaki, izmirdeki kürtü türkten nasıl ayıracaksınız? ha ülkeyi bölmekse amacınız, ülkeyi neresinden böleceksiniz? bu çağda bu tür partiler midemi bulandırıyor.
  • türk milliyetçiliğine karşı kürt milliyetçiliği yapılarak bu iş çözülemez. her şey uzar gider. huzur basit. huzur sosyal liberalizm'de. etnik kimlik siyaseti bu coğrafyada olmamalı. türk, kürt, arap, laz, yunan, yahudiler... bunlar etnik köken siyaseti yüzünden birleşemiyor böylelikle sağlıklı yönetim yapılamıyor. hep huzursuzluk ve mutsuzluk. temel sebep bir olamayıp ayrışmamızdan kaynaklı.
  • akp'nin kurdurduğu soft kürt partisi
  • ulan bu dinciler hırsız diyorduk da parti ismi çalmak nedir ya. burada zaten kurulmuşu var: (bkz: kdp)
  • isminde kürt kelimesinin geçmesi ayrıca incelenmelidir. egemen türklerin tarafında bile parti isimlerinde türk çok geçmez, mhp'de bile türk kelimesi geçmiyor. benim birinci soru işaretim bu.

    kürtlerin ne kadarına dokunur ikinci sorum ki en önemlisi. hüdapar gibi bölgeden çıkmış partilerin durumu ortadayken kdp'yi game changer olarak görmek fazla acelecilik olmaz mı?
  • kürt ırkçısı partidir. bütün solperen arkadaşları bu ırkçılara haddini bildirmeye, bu faşizme karşı koymaya davet ediyorum.

    bir etnisitenin adıyla parti kurmak ve parti amacını bir etnik gruba hizmet etmek olarak açıklamak bu yüzyılda hala nasıl mümkün anlamak güç. bunun için herhalde ırkını üstün gören ilkel bir primat olmak gerekiyor. bu rezil ırkçılığın ve etnik bölücülüğün boğulması dileklerimle.
hesabın var mı? giriş yap