• prag'a trenle bir saatlik mesafede bulunan, dunyanin en ilginc kiliselerinden birini* barindiran kasaba
  • bone churche yakin olmasi disinda pek bir ehemmiyeti olmayan kasaba. gotik tarzda yapilmis bir kilise disinda gorulesi birseyi yok. eger prag civarini gezecekseniz karlovy vary tercih edilebilir.
  • kesinlikle gorulmesi gereken, her kose basinda bir alman karargahi ile karsilasicakmis hissi uyandiran kasaba. buraya olan yolculugunuza pragtan yesil hattin (bkz: metro) dogu ucundaki skalka istasyonunda inerek baslayabilirsiniz, hersey dahil toplamda max 10 eur tutacak bir gezi icin turlara 40-45 eur vermenin alemi ve geregi hic yoktur. skalkadan 381 no lu otobuse binip yapacaginiz takribi 105 dk.'lik yolculuk sonunda ulasabilirsiniz. rehberlerin orada zorluk cekersiniz, mesafeler uzak kalir yalanlarina ise asla kanmayin. soforden rica edip kostnice* onunde otobusten inin, orayi gezdikten sonra yaklasik 20 dakika, yarim saatlik bir yuruyusle st. barbara katedraline ulasin, onune coban konmus bir koyun surusu gibi gezeceginize halkin arasinda bir gezgin gibi gezmenin tadina varin, onlari kalabaliginizla rahatsiz etmek yerine aralarina karisin.
  • praga 80 km kadar uzaklikta bulunan, ismi madenli dag anlamina gelen, unesco dunya mirasi listesine dahil, ilginc kasaba. bi yerinde bone church- ki aman yarappi diyorum- diger bi yerinde anlamsiz buyuklukte bi cesme*, obur tarafinda kocaman bi katedral, her bi yerinde kiliseler, boyle hos bi orta cag tadi, enteresan binalar... e daha e olsun. praga gidiliyorsa, bence bi ugranmasinda fayda var diyip, konu ile alakali birkac bkz ile de sozlerimi noktaliyorum, esenlikler dilerim efenim.
    (bkz: karlovy vary)
    (bkz: cesky krumlov)
    (bkz: terezin)
    (bkz: telc)
    (bkz: litomerice)
  • her türlü ulaşım aracıyla (tren, otobüs) yaklaşık 1 saatte ulaşılır. şehirde aşırı bir sessizlik ve huzur hakimdir. insanlar tüm pragtakilerden daha sıcak ve yardımsever davranır size. caddeler, yollar binalar sanki maketten yapılmış hissini yaratır. gümüş madeni mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.
  • kemiklerden yapılan kilisesi ile ünlü bölge. prag ve çek cumhuriyeti hakkında süpeeer bir blog, mutlaka bir göz atın http://www.gumuspusula.com/?p=783
  • prag'a gitmişken kutna hora'ya gitmek ve bone church'u görmek yapmış olduğum en iyi şeylerden biriydi diyebilirim.diğer görülecek yerler;
    (bkz: st. barbara katedrali)
    (bkz: gask)
    (bkz: dacicky tavern)
    (bkz: italian court)

    şahsi fikrim prag'a gitmişken sırf bone church için bile olsa gidilip görülmeli kutna hora.
  • görülmemesi çok da büyük kayıp olmayacaktır kanımca. yine de kemikli kilisesi oldukça etkiliyor aynı zamanda da ürkütüyor. zaten pek de gezilecek yeri yok.
  • bulundurdugu kiliselerden bazi goruntuler icin suraya bakabilirsiniz.

    https://picasaweb.google.com/…17694109169/kutnahora
hesabın var mı? giriş yap