• her ay ödenen, 330 tl olan öğrenci desteğinin yılbaşından itibaren 400 tl olması.

    (bkz: 400'ü vermeyi sizden öğrenecek değiliz)
    (bkz: 400'ü verin ve bu iş huzur içinde çözülsün)

    kaynak

    edit:başlığı açmamın nedeni bu haberi öğrenen yakınımdaki öğrencilerin sevincini gördükten sonra, sözlükteki üniversiteli ve burs alan yazarlarında sevinmelerine vesile olmaktı. burs ücretleri 260>280>300>330 tl şeklinde her yılın ocak ayında artarken, bu yıl artışın 70 tl olması, sizin için basit olabilir, ancak burs alan birçok öğrenci için anlatılamaz bir paradır. bunun hükümet ile alakası yok. bunun paraya ihtiyaç duymak ve öğrenci olmak ile alakası var. "70 tl para mı ya" gibi sözler etmek, halden anlamamak demektir. gönül isterdi 500 hatta 600 tl olsun. ama 400 tl'nin bile ne kadar önemli olduğunu size nasıl anlatırız ki?
    son olarak seçim öncesi hükümet yandaşlığı yaptığımı düşünenler olmuş. arkadaş seçime üç gün kaldı bizim de aklımız fikrimiz orada, bizim de aklımız fikrimiz malum şahsı başkan yaptırmamak. ama aklını seçimden alamamak gözünüzü kör etmesin bu kadar, entry zaten malum kişiye olan tavrımı belli ediyor. propagandayı nereden çıkardın?
  • hayatımda gördüğüm en bereketsiz parayı biraz düzeltecek haber. bu lanet olası kredi her zaman bir hafta içinde bitiyor amk. nasıl iş anlamadım, bu kadar bereketsiz, bu kadar belalı bir para görmedim ben. zam gelince de bir hafta değil 10 gün refah yaşarız, sonra sürünmeye devam.
  • devletin kendini banka sanmasıdır. 330 tl olan burs ve kredileri 400 tl yapmak hiç bir şey ifade etmez. şöyle ki 400tl kredi verip, onları faizi ile alan devlet, aradaki maddi farkı gayet de burs olarak verebilir.

    asıl önemli olan bursları kaç kişinin aldığı ve gerçekten hangilerinin ihtiyacı olduğudur.
  • üniversite çağında çocuğu, yakını, akrabası olmayan, bu işlere uzak seçmenin afiyetle yiyeceği zoka.

    burs (geri ödemesiz) ve kredi (geri ödemeli) aynı meblağda veriliyor, ama kredi neredeyse her başvurana verilirken, burs tek tük öğrenciye veriliyor. yani, 2002 yılından bu yana üniversitedeyim, şu ana kadar burs alan sadece 1 -bir- kişi gördüm. bir de başbakanlık bursu diye bir şey vardı, çiftçi anne babanın yoksul çocuğuna değil, çalışan-varsıl anne-baba çocuğuna çıktığına tanık oldum.

    kredi aldıysanız ve öğrenim süreniz boyunca hükumete aykırı düşündüğünüz için öldürülmediyseniz, anneniz meydanlarda yuhalanmadıysa, arkanızdan karalama kampanyası başlatılmadıysa; yani hayattaysanız, mezun olduktan sonra, bir işe girip girmediğinize bakılmaksızın, geri ödeyeceksiniz. söke söke geri alacaklar (ö'leri "i" yapabilirsiniz burada).

    açıklamayı yapan şark kurnazının maksadı, hükumetin üniversite öğrencilerine burs sağladığı algısını yaratmak. dediğim gibi bu kelime oyunlarına, tevriye sanatlarına inanan seçmen çok.
  • (bkz: subliminal mesaj)

    (bkz: 400)
  • bu vaadi alkışlayanları öpeyim. alınlarından hem de.

    biri de demiyor ki biz zaten bunları geri ödeyeceğiz, kimin parası ile kime vaatte bulunuyorsun?

    aklınıza turp sıkayım.
  • tanim: universite ogrencisi olan kardesimin agzini kulaklarina vardiran haber.
    soru: simdi bu kredi isine neden herkes bu kadar ifrit oluyor anlamakta zorlaniyorum. adi ustunde kredi, elbette geri odemesi olacak. geri odeme kosullari cok insafsizca olsa anlayacagim ama oyle de degil. ben tek bir yil aldim bu naneyi. 260 tl idi o zaman. geri odemesi 262,2 tl. gayet iyi bence. e kuzenimin basina da soylebir sey geldi. geri odemenin baslayacagi zaman issizdi, daha dogrusu okulu yeni bitmisti. gitti basvurdu bir belgeler bir seyler goturdu, 1 yil otelediler odeme baslangicini. e boyle bir kolaylik da sagliyorlar.
    yanlis anlasilmasin amacim devlet saksakciligi yapmak degil, atladigim bir nokta mi var onu merak ediyorum. niye insanlar bu kadar rahatsiz bu kredi geri odemelerinden?
  • kredi olarak alıyorsanız, 180 lirayla almaya başlayan ve 300 lirayla bitiren şahsımın 17 bin tl borcu olduğunu düşünürsek tahmini 25 30 bin tl geri ödemesi olacak olan öğrenim kredisidir.
hesabın var mı? giriş yap