• tasarımcıya para yiyici gözüyle bakan zihniyetin sözüdür.
  • reklamcıların, grafik tasarımcıların başının belası olan yeğenlerdir kendileri.

    şimdilerde sektörü katleden, piyasayı tabelacılardan bile daha düşük hale getiren bir oluşum var. adı idemama, direk olarak 99design'ın türkiye çakması olmasıyla birlikte, fiyatlar ve iş kalitesi yerlerde sürünüyor. o fiyatlara, kurumsal kimlik, logo, web sitesi yapanların nasıl geçindiklerini çok merak ediyorum. bir marka yaratıyorsunuz, o markanın bütün lansmanını oluşturacak logoyu üç yüz, beş yüz liraya "ucuza" yaptırıp, bir de tatmin oluyorsunuz. anlamıyorum arkadaş. photoshop öğrenen, ai bilen kendini tasarımcı sanıyor, fırtıyor ortaya, eline makine alan kendini fotoğrafçı sanıyor. adam katalog tasarlıyor, rgb cmyk geçişini bilmiyor sonra da arayıp bunlar matbaadan koyu geldi yaa diyorlar. yeğene yaptır o zaman amk cambazı bütün işlerini, ben vergi veriyorum, kdv ödüyorum. bu konuda asabım çok bozuk daha sabah müşteriyle tartıştım. adamın bütün işini teslim ettik, faturayı gönderdik, kibarca rakamları çok bulmuş onu diyor, indirim yapacakmışız. artiz herif alırsın sen indirimi şimdi bir sonraki işinde de bindirim yaparım ben sana ve senin gibilere.
  • emeğe saygı duyulmadan , herkesin yapabileceğim dediği şeylerden birine örnektir. photoshop ve ıllustrator bildiğim için bi ara designcrowd da iş aramıştım da , 10 dolara logo yapan insanlar görmüştüm, bunlar o yeğenler heralde.
  • görsel iletişim ve tasarım'ın ülkemiz adına özeti.
  • tasarımcı da, yeğen de bir yerlerden arak yapacak *. o yüzden çok takılmamak lazım.
  • bir çeşit akrabalık inanış biçimi.
  • o yeğen ben oluyorum.
    üstelik alanım da değil, sen mimarsın anlarsın o işlerden diyerek hepsine el atmak zorunda kaldım.
    amcamın kafesi için menü kitapçığı bile tasarladım. oturup da corel öğrendim videolardan. en son babamın yeni dükkanı için logo yaptım. günlerce çalıştım sonra adam gitti dümdüz bir yazıyla tabela yaptırdı.
    artık ben anlamam o işlerden diyeceğim sorana.
hesabın var mı? giriş yap