• insanlarin anlamadiklari su; biz bu filmlere sadece aksiyonu ve gorsel efektleri izleyelim eglenelim diye gitmiyoruz. bu bir evren bunu bir lig gibi dusunun. biz burada yasanan olaylari ve kurguyu takip ediyoruz. netflix dizisi gibi.
  • oo zeki demikupuz izleyip dibini dövdüren fularlı yazarlar düşmüş yine. lan olum size ne lan size ne. izlerken ben keyif alıyosam sana ne?
  • çoğu alelacele çekilmiş boktan çocuk filmi dediğiniz filmlerin hepsinin bi hikayesi,macerası var çünkü hepsinin temeli çizgi roman.çizgi roman okumanın ne olduğunu bilmeden gelip burda boş sıkan canlıların olduğunu görmek komik.amerikada çocukluğu-gençliği bu çizgi romanlarla geçen ve her marvel filmini heyecanla bekleyen 30/40+ yaş insanlar var.ha bi de bok atan millet biz olmayalım bari.yaptığımız her dizi/film bi başkasının kopyası.efekt denilen olayda bırak adamlara yaklaşmayı sıçmıkları bile olamıyoruz.en iyi filmlerimiz ya komedi ya dram,başka bişey yapamıyoruz.velhasıl diyelim ki çoluk çocuk filmi,izleme o zaman amınakoyim.izleyici kitlesi olaydan memnun.bizim marvel filmleri izlememiz çocukluksa,senin gelip böyle bi başlık açman mallık.ne diye umursuyorsun ki?
  • ulen elbette çoluk çocuk filmi be sığır!!
    gerçek hayatta süper kahraman yoktur!!
    bunların alayı çizgiroman zaten!

    orada aranan ve istenen kostümler, müzikler, macera, yeni teknolojiler , efektler vs vs..

    sen git penguen belgeseli seyret!

    ha bu arada deadpool 'u çoluğuna çocuğuna seyrettirme sakın!
    zaten muhtemelen sen bile anlayamazsın..
  • bir noktada haklı bulduğum düşüncedir.
    film de neyin nasıl nerede kimlerle olacağını ve sonucu da biliyorsun. ama bunları bilerek de gözünü kırpmadan izliyorsun. sanırım dizi psikolojisi uyguluyorlar bizlere. başından ayrılamıyoruz.
  • hedeflenen yaş aralığı 8'den başlayıp mezara kadar gittiği için böyle algılanması gayet normal olan filmlerdir. zira dünya çapında sinemalarda gösterime giren yapımlar en az otuz yıldır yaş aralığını dar tutmuyor. filmlere ait oyuncak, kıyafet vb. ürünlerin dahi yaş aralığı standart değil. geek tayfa için detaylı sabit figürler, çocuklar için hareketli parçası bol ışıklı elektronikli ürünler, genele oynamak için duvar saatinden halloween maskelerine kadar türlü türlü ürün hazırlanıyor.

    bu strateji değişikliği doksanların sonunda başladı. malumunuz animasyon filmler genel algı yüzünden ötürü çocuk filmi olarak kabul edilir. pazarlaması bunun üzerine kurulmamış dahi olsa böyle bir algı vardır. hollywood çok uzun zaman önce adını çocuk filmi koyduğu yapımlara bir çocuğun gelebilmesi için en az bir ebeveyn gerektiğini keşfetmişti. bu yüzden mcdonald's üzerinden oyuncak vermeye, sinema bileti alana burger hediye etmeye başlamışlardı.

    haliyle daha sonra gözlerini diğer ebeveynlere diktiler. yapımlarda espriler erişkinlere yönelik hazırlanmaya, çocukları durum komedisi ile çekmeye başladılar. 3-10 yaş arası kafasına sopayla vurulan her karaktere zaten gülüyordu. bunun üzerine yetişkinlere özel ince espriler ekleyerek herkesi mutlu ettiler. bunun en bariz örneği ise shrek serisi olsa gerek. bu serideki esprilerin bir çoğunun 16 yaşının altındaki çocukların anlayıp gülmesi na mümkün.

    bu sayede bir çocuk için en az iki ebeveyn sinemaya gitmeye başladı. hem aileler hem de çocuklar eğlendiği için ortaya bir kazan-kazan durumu çıktı. en çok yapımcıyı mutlu ettiğini anlatmama gerek yok sanırım. yalnız aynı strateji bugün mcu ve disney yapımlarında uygulandığında neden şaşırılıyor ben anlamıyorum. hangisi hangi yaş aralığına hitap ediyor pek önemi kalmadı. yapımların çocuk filmi adıyla lanse edilmesi biteli çok uzun zaman oldu. e doğal olarak bu kadar kar getiren bir stratejiden bu adamların vazgeçeceğini düşünüyorsanız büyük yanılıyorsunuz. zaten hollywood'da üretilen çizgi-roman uyarlamalarından derinlik, felsefe, ezoterizm filan bekliyorsanız olayı çok yanlış anlamışsınız demektir.

    filmin kendisinden daha fazla kar getiren oyunlar üretiliyor. asıl yaş aralığına göre hedef kitle belirleme kısmı pazarlamanın bu noktasında dönüyor. bu işlerin hepsinin pazarlama üzerine kurulu olduğunu idrak etmeden lönk diye çocuk filmi abi yeaee şeklinde eleştirmek veya bu eleştirilere sinirlenerek üstün çizgi-roman kültüründen dem vurarak savunmaya geçmek sizce de çok saçma değil mi?
  • 50 yaşıma gelince de izliyeceğim. marvel , dc ne yaparsa arkasındayız.
  • katılıyorum. misal kaptan amerika denen saçmalığı çocuk bile izlememeli.
  • marvel filmlerinin çocuklar için yapılıyor olması değerlerinden bir şey eksiltmez. şimdi klasikleşmiş bir çok iyi film de çocuk filmiydi bu bakış açısına göre, örneğin geleceğe dönüş serisi, jurassic park ya da indiana jones gibi. peki aranızdan hangi ahmak onları leş, gereksiz, vakit kaybı olarak niteleyebilir?

    marvel filmleri, özünde ilk iron man'ın başarılı formülünü tekrar eden ticari işlerdir evet, ama aynı anda sayısız filmin tek bir event'e hizmet ettiği insanüstü bi planlama ve organizasyon hikayesidir. (bkz: avengers infinity war/@morning glory) sadece bu bile, asgari saygıyı haketmelerine yeter.

    kaldı ki ben çocukluk kahramanlarımın beyaz perdede kanlı canlı team-up yapıyor oluşlarına bayılıyorum. kurguladıkları fantezi evrenine, o filmlerdeki teknolojiye** vs. bu sizi çekmiyorsa defolup gidebilirsiniz ancak başlık açıp nefret kusmak?

    kimse climax izlemenizi engellemiyor sonuçta, martin scorsese hala film çekiyor. dileyen kafasını luis bunuel, david lynch ya da dario argento'dan da kaldırmayabilir. ama lütfen, recep ivedik 5 için alan memnun satan memnun diyebilen biri bize marvel filmlerini mi gömüyor?

    (bkz: bitch please)
  • katılıyorum.. bu nedenle izlemiyorum.. yada nadiren öne çıkanlara bakıyorum ama onları izlerken de feci sıkılıyorum.. mesela thor ilk çıktığı zaman izlemiştim ama sonrasında çekilen filmlerin başına bakıp kapattığım çok oldu..

    animasyon filmler bile bunlardan daha güzel oluyor, en azından bir önermesi oluyor.. marvel filmlerinde ne var, bi sürü saçmalık.. haliyle bi sürü zaman kaybı.. sonuçta bana hitap etmiyor..
hesabın var mı? giriş yap