• rimac automobili'nin kurucusu genç.
  • elon musk'ımsı
  • richard hammond'un rimac ile yaptığı kazayı incelerken çekilen videosu: https://www.youtube.com/watch?v=18oakxwyqh0

    hem daş gibi herif, hem de espritüel.

    "what you're basically saying is that you had the ultimate crash test dummy?"
    "yes, but he didnt deliver enough data unfortunetly :( "

    (7:46)

    ehuehuehu.
  • 1988 dogumlu hirvatistanli otomotiv dehasi. son donemde bir cok hyper-car girisimi oldu ama bu elemaninki bir baska geliyor. basta porsche olmak uzere agir abilerin coguyla proje ortakliklari var. kendi ekibi 800 kisiye ulasmis ve izledigim vidyolarda enerjisi inanilmaz yuksek.

    mesela eski f1ci nico rosbergle olan su vidyosunda 35 dk nasil gecti anlamadim.

    tesla'nin dogdugu topraklarda dogup orada kurdugu sirket tesla adini kullanamamis ama belki ileride kendi ismi konusulur.
  • bana göre horacio pagani, christian von koenigsegg'den sonra en iyi hyper car markasını kurmuş olan genç girişimci. ilerde çok güzel işler yapacağı kesin adam işine tutkuyla bağlı ve vizyonu oldukça geniş biri. bu adam için başarı kaçınılmaz gibi bir şey videolarını izleyince fark ediyorsunuz kendini iyi ifade edebilmesinin yanında ürününü çok iyi pazarlıyor.
  • kurucusu mate rimac otomotiv sanayinin hiç gelişmediği bir ülkede gerçekten büyük zorlukları atlatıp bu şirketi kurmuştur.

    mate rimac, 1988'de bugünkü bosna-hersek'te doğuyor ancak orada 3 yaşına kadar yaşayabiliyor. yugoslav savaşından dolayı önce frankfurt'a daha sonra 2000 yılında babasının bir emlak şirketi kurduğu hırvatistan samobor'a yerleşiyorlar.

    mate'in hayatı burada da iyi gitmiyor. okulda boşnak aksanından dolayı zorbalığa uğruyor ve tek hobisi arabalara ve teknolojiler. ailesinin garajında kendi projeleri üzerinde çalışarak stres atıyor. lisedeyken, rimac'ın profesörü ve daha sonra akıl hocası ıvan vlainic yeteneklerini farkedip onu yerel bir elektronik yarışmasına katılmaya ikna ediyor. okulda iyi olmayan mate yarışmaya umutsuzca girse de birincilik ödülünü kapıyor. yarışmaya devam eden mate ulusal düzeyde yarışıp en üst sıraya yerleşiyor.

    2005 yılında rimac, bilgisayar klavyesini ve faresini bir eldivenle değiştiren ve iglove adını verdiği bir cihaz yaptı. kısa bir süre sonra rimac, bir aracın kör noktasından kaçınmak için aktif ayna sistemi adlı bir dikiz aynası sistemi icat etti ve bu sistem almanya, nürnberg'deki ıena uluslararası ticaret fuarı 2006'da ödül kazandı. rimac, daha 17 yaşındayken buluşları için iki uluslararası patent başvurusunda bulundu ve uluslarası ödülleri kapmaya devam etti. mate rimac, 2007'den itibaren vern university of applied science'a katılıp 2010 yılında girişimci yönetimi alanında lisans derecesini alıyor.

    bunlar olurken rimac araç ve yarış tutkusundan vazgeçmiyor. yarış dünyasına girmek isteyen rimac, sınırlı parasıyla 2006'da 18 yaşındayken 1984 model bir bmw e30 323i satın alıyor. ancak benzinli motoru yarıştayken patlayınca aracı elektrikliye çeviriyor. ortaya çıkan sonuç pek iyi olmayınca arkadaşları araca çamaşır makinesi diye dalga geçiyor.

    tam yedi farklı denemeden sonra, araba daha hızlı hale geliyor, yarışlar kazanıyor ve dikkat çekiyor. bir dizi dünya fıa ve guinness rekorunun yanı sıra, mate rimac'ın yeteneklerine dikkat çekiyor. elektrik gücündeki potansiyeli gören mate, elektrikli arabalar yapmak için bir şirket kolları sıvıyor. şirketi başlangıçta vst transitions (v=s/t hızın formülüdür) olarak adlandırılan rimac, geleneksel araçların ev'lere dönüştürülmesini amaçlıyordu. sonunda rimac automobili olan olan şirket, rimac 21 yaşındayken eylül 2009'da kuruldu.

    rimac'ın 2011 yılına kadar çalışanı yoktu. 2010 yılında mate rimac, o sırada general motors'ta tasarımcı olan adriano mudri ile tanıştı . rimac, mudri'ye birlikte bir elektrikli süper araba geliştirmeyini önerdi. kabul ettiler ve bir konsept üzerinde çalışmaya başladılar. mudri gm için çalışırken rimac üniversite okuyordu, bu yüzden ikisi de gece ve hafta sonları projede çalışıyordu: rimac teknolojide ve mudri tasarımda. adriano mudri o zamandan beri rimac ile çalışıyor ve bugün rimac'ın tasarım direktörü.

    2010'un sonlarına doğru, ilk çizimlere, teknik konseptlere ve hedef spesifikasyonlara sahiptiler. o sırada rimac, elektrikli bmw'siyle medyanın ilgisini çekiyordu. bu, orta doğu kraliyet ailesi için çalışan bir hırvat arkadaşının dikkatini çekti ve rimac'tan kraliyet ailesi bu tür projelerle ilgilenebileceği için üzerinde çalıştığı proje hakkında materyal sağlamasını istiyor.. rimac ve mudri, üzerinde çalıştıkları arabanın çizimlerini ve teknik özelliklerini içeren bir broşür hazırladılar ve kısa süre sonra kraliyet ailesinin iki araba almakla ilgilendiğine dair bir telefon alıyor. ancak mate rimac gerçek bir şirketi, çalışanı veya başka kaynakları olmadığı için potansiyel müşterilere arabayı yapamayacağını söylüyor. ancak müşteriler daha sonra rimac'ın arabayı üretmesini sağlamak için yatırım yapmayı teklifi ediyor. rimac bir iş planı üzerinde çalışmaya başladı ve kısa bir süre sonra yatırımcılardan bir teklif aldı. yatırımın ilk taksitini aldıktan sonra, rimac bir avuç insanı şirketin ilk çalışanları olarak katılmaya ikna etti. ancak bir süre sonra yatırımcılar anlaşmalara uymadılar ve bir ültimatom verdiler: şirketi orta doğu'ya taşımak için yoksa finansmanı durduracaklardı.

    mate rimac, deneyimsiz bir ekiple concept_one'ın ilk prototipini oluşturmaya çalışırken şirket giderlerini ödemekte zorlanıyordu. ortadoğulu yatırımcının parasına umutsuzca ihtiyaç duyan rimac, şirketin ülkesinde kalmasını istediğinden şirketi orta doğu'ya taşımayı reddetti ve sonuç olarak tek yatırımcısını kaybetti. mate rimac, otomobilin gelişimini sürdürmeye çalışırken, mücadele eden genç şirket için bir gelir akışı olarak mühendislik işi bulmaya karar verdi. rimac, diğer otomotiv şirketleri için bir hayatta kalma aracı olarak piller, elektrikli güç aktarma sistemleri veya tam araçlar geliştirmek için çalışmaya başlarken, aynı zamanda kendi süper arabalarını inşa etmeye ve kendi arabalarını piyasaya sürmeye fon sağlayacak yatırımcılar bulmaya çalıştı. tek sorun para değildi. hırvatistan'da tecrübeli otomotiv mühendisleri bulmak çok zordu. arabayı geliştirmek için zagreb'deki makine mühendisliği üniversitesi'nden yardım istedi, ancak bir profesör hırvatistan'da bir araba inşa etmenin imkansız olduğunu ve vazgeçmesi gerektiğini söyledi. yine de mate rimac, 2011 frankfurt motor show'da ilk modeli olan rimac concept_one'ı sunmayı başardı.

    ilk yıllarda, rimac her zaman hayatta kalmanın eşiğindeydi ve yatırımcıları bir hırvat teknoloji şirketine para yatırmak için çekmekte çok zorlanıyordu. ancak, kendilerini sektöre kanıtladıktan yıllar sonra, rimac büyüdü ve sonunda porsche, [31] hyundai ve kia gibi şirketlerden önemli yatırımlar çekti ve çekmeye devam ediyor.

    2018'de rimac, yeni nesil spor otomobili rimac nevera'yı tanıtıyor. 2020'de son geliştirme ve testlerden geçtikten sonra bu yıl teslim edilecek.

    2 kasım 2021'de mate rimac, rimac group, bugatti ve porsche ag arasındaki ortak bir ortaklık olan bugatti rimac'ın ceo'su olmayı başarıyor. 2021 itibariyle, şirketin merkezi hırvatistan'da bulunuyor, 900'den fazla kişiyi istihdam ediyor ve son derece rekabetçi bir endüstride lider olma hedefiyle büyüyor. birçok oem'in 1. seviye tedarikçisi. . şu anda 200 milyon euroluk rimac kampus projesini inşa etmeye çalışıyorlar.

    rimac her zaman hırvatistan'da bir araba ve bir araba şirketi kurmanın mümkün olduğunu göstermek istedi. 21 yaşında şirketi kurduğunda otomotiv tecrübesi yoktu ve otomotiv sanayisi az olan bir ülke olan hırvatistan'dan olduğu için tecrübeli kimseyi işe alamıyordu. aynı şekilde, deneyim kazandırmak için yabancı personeli çekecek finansal araçlara da sahip değildi. buna rağmen pes etmedi ve başarıyor.

    mate rimac teker teker engelleri aşarken hırvatistan'dan daha gelişmiş ve elini sallasan sermaye ve mühendis çarpacak bir ortadoğu ülkesinde devlet lisanslı araç üretmek amacıyla kamuflajlı 2. el cadillac araçlar için 40 milyon euro, 10 yıl geride kaldığı için batan bir firmanın dandik know-how'larını içeren harddisk için de 100 milyon tl harcıyor ancak proje fizibilite problemlerinden dolayı çöpe gidiyor ve kimse sorumluluk almıyor. daha sonra devlet yine pes etmeyip yerli otomobil üretecek babayiğit istiyor. yıllar yılları kovalarken çeşitli garantiler ve sınırsız teşviklerle 5 babayiğit toplanıyor. 2017'de kolları sıvayan babayiğitler yerli aracımızı 2019'da üretmeye başlayacaklar.
  • warren buffet'ten maddi sponsorlugu kapmis rimac automobili'nin kurucusu. sirket inanilmaz bir yere geldi su an. hem kendi arabalarini hem de oem batarya uretmektedirler.
hesabın var mı? giriş yap