• katarlı kamal saleh al mana'nın sahibi olduğu boheme ınvestment gmbh tarafından işletlen mc donalds türkiye’nin akıl almaz fiyatlarıdır. amerika birleşik devletlerinin standart kampanyasız cheeseburger fiyatı 1,49$ dan satılırken. mc donalds türkiye aynı ürünü 74 tl veya bugünün kuruyla 2,74$ a satmaktadır. peki hangi kalemden dolayı fiyatlar daha yüksek? kira mı? personel mi? ürün maliyeti mi? hepsinin türkiye’de daha düşük olduğunu biliyoruz. ama fırsatçı katar’lıların bu memleketin adamını söğüşlemesine tabiki kimse birşey demeyecektir.
  • bugünün efektif kuru 50 tl olduğu için aslında aynı fiyatı kullanmış mc donalds.

    hangi kalem sorusunun karşılığı, usd'nin ilave vergilerle, sonsuz faizli kkm vb. ekonomik müdehalelerle baskılanma kalemi
  • devletimiz ev sahiplerine uyguladığı %25 zam sınırını burada uygulamaya geçmelidir. memnun olmayan işletmeyi kapatmalıdır.
  • starbucks da aynı şekilde, bu arap sermayesine geçen firmalar aşırı fahiş fiyatlara satış yaptıklarından beridir bunlardan alışveriş yapmıyorum yapmam da.
  • katarlı kemal mcdonald: türkiye'de çizburgeri, düzburgeri falan hep pahalı yapın, yiyemesinler

    adamların planları tıkır tıkır işliyor...
  • gitmeyin, yemeyin yedirmeyin o zaman.
  • stratejik karardır.

    yüksek ihtimal insanlar ucuz diye cheeseburger'a abanmasın, başka şeyler de satalım diyedir. piyasayı bilmesem de böyle bir tendancy'den şüphelenirim.

    ayrıca abd'de cheeseburger nerede o fiyata acaba. eyalete göre değişirken, california'da 2 dolar civarıdır. geçti o ucuzluk zamanları. pandemi öncesi 2 for 5$ kampanyası vardı(iki sadece bigmac). sonra pandemide 2 for 6$ oldu. şimdi menü 8$-9$...

    cheeseburger'den ise bigmac menü karşılaştırması daha doğru olacaktır. california'da 8-9 dolar iken türkiye'de ortalama 6 dolardır. kısaca türkiye'de ucuzdur ya da california pahalıdır.

    ben bunları yazdım ancak bizim millete bu tarz stratejik kararları anlatmak imkansız gibi bir şey. zaten geçenlerde ülkenin iq ortalaması 86 mı ne çıkmıştı.

    o yüzden linçleyin arkadaşlar. devam.

    not: mcdonalds çalışanı ya da katar'lı değilim :)
  • gitmiyoruz, yemiyoruz.

    doymayacağım ve tam tamına 2 ısırık ile tüketeceğim burgerciğe 80 tl vermek içimden gelmiyor. verirsem kendimi enayi hissedeceğim.
  • bu bir fırsat olarak değerlendirilip mcdonalds çöpü yemek yerine aynı fiyata çok daha kaliteli hamburgerleri başka mekanlarda yiyebilirsiniz.
  • fiyatlari gectim de katarli olmasi uzerinden nasil destek almaya calisiyorsunuz? anadolu grubu mcdonalds'i satarken ( yanlis hatirlamiyorsam) paranizi koyup alsaydiniz? zorla mi katarlilara sattirdilar? onu gectim zorla mi mcdonalds'dan urun satiyorlar size? ozel firma istedigi fiyata satarlar, sahibi katarli uzerinden saldirmak kadar aptalca bir durum yok. sanki sahipleri turk olan yerler ucuzluktan ölüyor da sebebi buymus gibi entry girilmis. bir yandan kopek gibi yurt disindan yatirimci cagirmaya calisip diger yandan ayy katarlilar aldi diye sizlanacak kadar nasil bir beyne sahipsiniz.

    t: dusuk iq gsotergesi baslik ve entry
    not: en son ne zaman mcdonalds'a gittim hatirlamiyorum bile.
hesabın var mı? giriş yap