• kenya'da gerçeklemiş olay. kadının elbiselerin fazla kısa olması sebebiyle "çırılçıplak bırakılarak" cezalandırıldığını düşünen bir grup erkeğin gerçekleştirdiği eylem.

    http://dunya.milliyet.com.tr/…y/1725873/default.htm
  • erkek terörizmi diyeceğim de yine eksi manyağı olacağımdır. yanlış hatırlamıyorsam kenya'da eşcinsel olduğu için insanlar yakılmıştı bir videoda. kenya'nın durumu nedir bilmiyorum ama afrika'da tek kelimeyle "felaket" şeyler oluyor.
  • haber entry'si girdim, yorum katmadım. hatta yandaş medya'dan link attım. ama hala eksiyi basanlar olmuş. ben de dayanamadım, madem eksiliyorsunuz(!)

    müslüman ülkelerde erkeklerin psikolojik terapi görmeleri gerekliliğini bir kez daha hatırlatan olay.

    (bkz: mini etekli kadın görünce çıldıran şeriatçı)

    edit: kenya bir müslüman ülkesi değilmiş. müslüman kesim nüfusun %10 imiş sadece. ulan zaten sizin bu çoğunluktan başka kimseyi görmeyen gözleriniz, beyinleriniz yüzünden oluyor bu ülkede ne oluyorsa. bu kafa yapısını değiştirin artık. hayır bir de diğerleri gibi, bildiği bir şeyi savunurken karşısındakine direkt olarak "cahil" yaftası yapıştırmaz mı... (bkz: aynı bokun laciverdi)

    uyarı: aşağıda yazılanlar tamamen kurgudur. böyle bir şeyin gerçek olması halinde bununla bir bağlantım olmadığını ve kenya hükümeti tarafından 5 milyon entry ile ilgili olası bir inceleme söz konusu olduğunda bu olaylarla bağlantısı olamayacak kadar konulardan uzakta olduğumu belirtirim.

    kenya'daki %10'luk kesim azınlıkmış. uhuru'da toplanan kalabalık tarafından istifaya davet edilen başbakan raila odinga, uharibifu mchezo kubwa (büyük oyunu bozma) adlı mitingi düzenleyerek bir düğün salonuna 1 milyon kişi toplamış ve %10'luk kesim için "%45'lik protestan kesimi evlerinde zor tutuyoruz" demiş. %10'luk müslüman kesime karşı "benim gençlerim kiliselerde, benim gençlerim camiilerde değil" diyerek demokrasinin 4 temel unsurunu hiçe saymış.
  • genellemelerimin (bkz: stereotype) çok aşırıya kaçtığını gösteren olaydır.
    öncelikle afro-amerikalılar hakkında birleşik devletlerdeki o potansiyel suçlu önyargısının tam tersine sahibim. tabi yine de central parkta bir kaç siyahla karşılaşsam önyargı oluşturur muyum bilmiyorum. neyse efendim caz/blues ortamlarıyla filan ben hep bu insanları daha cana yakın bulmuşumdur.
    asıl genelleme konusu, gerçek afrikalıları tamamen gözardı ediyor oluşum. dış görünüşü temel alarak; gördüğüm her siyah batı kültürüne sahip yanılgısı oluşturmuş olmalıyım ki görüntüleri görünce büyük şok yaşadım. yine önyargı olacak ama potansiyel olarak bunu yapabilecek arap ülkelerindeki vatandaşlarla bu görüntüdeki vatandaşlar fiziken hiç bağdaşmadıkları için böyle fazlaca şaşırdım sanırım.
  • iran mı olacağız derken kenya olduk.

    http://gazetemanifesto.com/…aldiran-gerici-serbest/
hesabın var mı? giriş yap