• khazad-dum a sonradanverilmiş isim.. karanlık boşluk, uçurum anlamına gelir.
  • yunan mitolojisinde bir yılan sayesinde ölüyü dirilten balis diye bir otu bulan lidyalı kadının adı.efsaneye göre morianın kocasını bir yılan sokmuş ve öldürmüş.moria da bir devden yardım istemiş ve dev yılanın başını ezmiş..yılanın eşi hemen ormana doğru girmiş ve ağzında bir otla geri dönmüş, yılan kocasını iyileştirmiş. bunu gören moira da o ottan alarak kocasına yedirmiş, o da kocasını hayata döndürmüş.eee sonuç, yılan yine mi soksun?.soksa ne olur,otumuz var.mitoloji gelmiş mertlik bozulmuş..
  • kel-morian combine'in ana gezegeni, koprulu sectorun ilk yerleşilen üç gezegeninden biridir, müthiş mineral rezervleri sayesinde bir zamanlar tarsonis hükümetine karşı koyacak kadar güçlenmiş, bunun sonucunda guild wars'a sebep olmuştur. bu savaşların sonunda umoja ve moria kaybetmiş, tamamen confederacy hükmü altına girmeseler de yarı bağlı hükümetlere dönümüşlerdir. moria daha sonra sectordeki terran varlığının en büyük mineral kaynaklarından biri ve combine sectordeki en büyük ekonomik güçhaline gelmiştir. bu da kerrigan'ın broodlarının preator fenix komutasında combine'e saldırısına kadar sürmüş, bu saldırı sonucunda zerg gezegende sağlam bir yer edinmiştir. brood warstan sonra, combine zerg ile kandi gezegeni için savaşmaya devam etmiştir. (bkz: starcraft)
  • gandalfin balrogla kapisirken balrog'u asagi attigi tabii balrog duserken gandalf'i da kendisiyle birlikte asagi cektigi ucurum
  • "delilik" anlamina gelen kelime
    yüzüklerin efendisinde geçen mithril damarlarinin bulundugu dagin adi da moria dir.
  • dain üçüncü çağın sonlarına doğru kalabalık bir cüce topluluğu ile burayı yeniden ele geçirmeye çalışmış,başlangıçta başarılı gözüken girişim hüsranla sonuçlanmıştır.

    dördüncü çağda nedense kimse buraya yerleşmemiştir.
  • grekçe "delilik" anlamına gelen kelime.
  • khazad dum'a cüceler tarafından terk edildikten sonra verilen isimdir. "black chasm" (kara yarık) anlamına gelir. dwarf ırkının atası durin the deathless tarafından kadim çağlarda kuruldu; güneşin üçüncü çağı'nda cüce kralı 4. durin ve halkı, mithril madenini çıkarma amacıyla gaza gelerek khazad dum'u derinliklerine kadar kazdı ve orada tutsak olan bir balrogun serbest kalmasına sebep oldu. bunun sonucunda kral durin öldü ve cüceler khazad dum'u terketti, serbest kalan balrog buraya hakim oldu (bkz: durin's bane). bundan sonra, khazad dum, moria olarak adlandırılmaya başlandı.
  • asıl adı khazaddum olan cüce konağının orklar tarafından istila edimesinden sonra aldığı isimdir
hesabın var mı? giriş yap