• "endüstriyel mutfak, çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları sanayicileri ve iş insanları derneği (tusid) başkanı bekir topuz, “fabrikalarımızda mühendise 25 bin lira, işçiye ise 35 bin lira veriyoruz. ama mühendise, ‘gel sen bu makinenin başına geç, ustanın yaptığı işi sana öğretelim, sadece burada dur, 40 bin lira verelim’ diyoruz. mühendis bunu kabul etmiyor ve bize, ‘benim işim masada oturmak’ diyor. yani günün sonunda ihtiyacımızı kimse karşılamıyor. bu sıkıntı büyüyor” şeklinde konuştu.

    “bize mühendis değil, vasıfsız işçi lazım”

    personel eksikliğinin bugünlerde zirve yaptığını vurgulayan bekir topuz, “artık işçi ithalatı yapmamız gerekiyor. ancak dışarıdan getirdiğimiz işçiler bir takvim ve programa bağlı olmalı. dikkatli davranırsak işçi ithalatı olumlu katkı yapar. özellikle turizm gibi sektörlerin büyümesi, artan ihracat ortamı bu sorunu daha da büyütüyor. ancak türkiye’de yaşayan insanlar işçi ihtiyacını artık maalesef karşılayamıyor. paydaş olduğumuz tüm alanlarda bu böyle” ifadelerini kullandı."

    kaynak

    anlaşılan biraz daha afgan, paki, suri ihtiyacımız daha olacak.
  • orta anadolulu ilkokul mezunu esnafın okumuş kesimden intikam almaya çalışmasını izliyoruz.
  • (bkz: 12 yıllık kesintisiz eğitim) ve (bkz: her köye üniversite) sebebiyledir. sen herkesi üniversite mezunu yaparsan abuk sabuk üniversiteler sayende durum (bkz: sen aga ben aga bu ineği kim sağa) noktasında patlar.
  • patronlar cahil okumamış kısımdan olursa bu tür olaylar la çok karşılaşırız.
  • temel sebebi mühendislerin çoğunun mühendis olmaması ve/veya mühendislik yapmamaları ama işçilerin hemen hemen tamamının işçi olması ve işçilik yapmalarıdır.

    yok okumamış kesimden intikam yok cehaletin yürümesi masal anlatmayın.
  • vasıfsız üniversitelerden vasıfsız mezunlar piyasaya sürüldüğü için kalifiye işçi kalmadı. zaten gençler de 4 yıllık okul bitirince hayat önlerine kırmızı halı sersin diye bekliyor.
  • işçi ithalatı kısmına kadar söylediklerine ben de katılmıştım. ancak uzun vadede faydalı olacak tek çözüm öncelikle apartman üniversitelerin kapatılmasıdır.
    edit: kelime hatası
  • işçi olmadığında mühendis sistemi işçi olmadan yürütemez. ancak çoğu zaman işçi zamanla çalıştığı makinenin mühendisi oluyor zaten. mühendislik pek bir durum kalmıyor. ben oyna devam diyorum. sanki her doğru her yerde söylenmemeli durumu oluşmuş burada.
  • bir tane mühendis lazımken 10 tane mezun oluyor. zaten üretim çok az ülkede. hep hizmet sektörü. sonuç bu. bu arada mezunların çoğu da sözde mühendis. bazıları türev almayı bile bilmiyor.
  • düşünen üreten insan kıymet görür furyasında sona geliniyor. iş çözen insan kıymete biniyor tekrar.
hesabın var mı? giriş yap