• bürokrasi cenneti ülkemin yerel bürokratik uzantısı.her kayıtta,başvuruda,bokta,püsürde istenen ikametgah belgesini bilgisayarda bir tuşa basarak vermek ve karşılıgında bir ton para almak dışında ne gibi bir misyonu vardır çok merak etmekteyim.genelde egitimini kahvehanede tamamlamış,ondan sonra da donanımını ülkeye yararlı olacak şekilde kullanmaya karar vermiş kişilerin*yatırım kapısı.malını mülkünü satıp varını yogunu seçimlere yatırım* yapan bir çok muhtar tanıyorum.kim istemez ki,senelerini egitimle harcayan insanların bir senede kazandıgını bir ayda götüren tonla muhtar var.kaba taslak bi hesabını ve mukayesesini yapmak bedeva.
    darbe ve istihbarat döneminin,görevi mahalledeki sakinleri ve davranışlarını takip edip raporlamak olan meslegi şimdinin ise rant kapısı...başka bi bok degil.
  • şimdiye kadar sadece belge almak üzere ilgilendigim, devletin en küçük uzantısı. halkına güvenmeyen bürokrasinin işlediği ülkede, aldıgım belgeler bu kurumun aslında gereksiz oldugu cıkarımına ulaştırsada, kucuk birimlerin aktif hale getirilmesi, nispi cogunluk yonetimlerinin merkeziyetciligini, ve halka kayıtsız şartsız itaat ve uyma zorunlulugu baskısını kesinlikle biraz olsun rahatlatacagı aşikardır. bu bir hükümet politikası olmadıgı gibi, devletin bu yönetim bicimi, boyle bir organizasyonel yapılnamayı kurgulayabilecek hükümet adaylarının cıkmasını engellemekte. zira bürokrasi devlet merkeziyetciliginin bir baska korunaklı limanıdır, ve halkın merkeze uzaklıgı devleti alamut kalesine cevirmektedir. diger ajitasyonel eylemleri, ki yazmakla ve tartışmakla bitmez, saymazsak, bizim yönetime bir şekilde katılımımızı engelleyen bir elma şekeridir.
  • kaldırılacağına değeri artırılan iş.

    modern ülkelerde örneği yok, gerçi new york'da, londra'da yaşayan birinin ikametgah nedir bilgisi bile olduğunu sanmıyorum. bir gün bir amerikalı, ingiliz görsem, sorayım diyorum ama nasıl anlatırım bilemem, muhtemelen what the fuck'lı bir cevap alırım.

    birçok iş gibi bu da hakkıyla yapılmaz, yapılsa gam yemem. muhtarlar pek yerinde durmaz mesela, işiniz düşer de muhtarlığa giderseniz orada muhtarın liseye giden kızını veya camiden, kahveden arkadaşını görürsünüz. artık her şey daha kolay zaten, bilgisayarda gerekli her şey var, print ediyor, mühürlüyor, paralar cebe. birkaç dakikalık işlemi gözlüğün üstünden kağıda baka baka, parmağını yalayarak kağıtları çevire çevire, dönen sandalyesinde bir sağa dönüp kaşe alıp sonra sola dönüp kağıtların altında kağıt arayarak on dakikada yapmaları da cabası. izlerken deli olur insan, allah düşürmesin.
  • posta tebligat işlemleri, güvenlik kuvvetlerine yardım, nüfus müdürlüğü işlemleri, seçmen listesi vb. işlemler dışında görevi kalmamış gereksiz bir kurum. kesinlikle kaldırılmalı.
  • bayılıyorum bu herkesi kendi gibi sananlara. kardeşlerim madem bu kadar süper zekasınız ticarete finansa ekonomiye kafanız basıyor ne yapıyorsunuz buralarda. sizce ilk siz mi düşünüyorsunuz muhtarlık kaldırılsın fikirlerini. benim ihtiyacım yok o zaman kaldıralım mantığıyla olmaz bu işler. vatandaş kullanıyor. evet kullanıyor. bu mantıkla ilçe belediyelerini de kaldıralım gerek yok il belediyesi var.
    ikinci bir yanılgı ise ona verilen para şuraya verilseydi diye bi ekonomik model yok. her yere verilecek para belli ve ayrı. yok doları tutacak parayla fukaraya yardım yapsaydık efendim muhtara verilen parayla sığınmacılara ev yapsaydık ile olmuyor bu işler. bu işlerden anlamadığınız için sadece ekran başında yorum yapıyorsunuz.
    muhtar değilim, tanıdığım yok.
    ekonomi/finans mezunu değilim.
    hiç bir siyasi gruba üye değilim.
  • kovid-19 günlerinde mesai saatlerini 10-12.30 arasına indirgemiş kurum
  • bilgi çağı yaşadığımız şu dönemde hiç bir gerekliliği olmayan, üstüne üstlük ekonomik krizin vurduğu, acil tasarruf tedbirlerinin alınması gerektiği zamanda devlet bir de bunlara maaş ödüyor, ana muhalefetin başındaki deha da bunlara yardımcı vadediyor. mahallede akraba çoğunluğu sayesinde muhtar seçilmiş ne idiği belirsiz kişilere bir de silah ruhsatı veriliyor.
    tanım: ülkenin en saçma, en gereksiz, en işlevsiz kurumu
  • günümüzde muhtarlık kurumuna ihtiyaç kalmadı bence keynesyen bir politika olarak sadece işsiz bir insan muhtar olabilmeli en azından kısmi bir işsizliği önleme durumu ortaya çıkar ancak bakıyorum da müteahhitler bile muhtar olmaya çalışıyor şaka gibi.
  • gectigimiz secimde bir mahallede her yastan elliser tane adayin cikip, mahalleler icinde adeta birbirleriye siyasi kavgalar edisine sahne olarak gereksizligini bir kez daha kanitlamis makam.
  • şehirlerde muhtara ihtiyaç var mı? bilmediğimiz bir şey mi yapıyorlar? dünyada böyle bir hizmet var mı?
hesabın var mı? giriş yap