• 80 öncesinde devrimci yol hareketinin önder kadrosunun içindedir.
  • devrimci yol önder kadrosundan, savunmada ve dilekçelerde payı olan devrimci.
    en iyimser bakış açısıyla bile, kafalarda soru işareti bırakan yazıları var. popüler anlatımla "takiyye mi yapmış, yoksa gerçekten böyle mi düşünüyor" diye şüphelenmek insanın içini acıtıyor.

    "
    ...
    1961 anayasal düzenini (dolayısıyla devleti) yıkmak için güdülen iç savaş ve terör politikalarının ortalığı kasıp kavurarak eyleme sokulduğu bir yerde ve dönemde solcuların, devrimcilerin de "devleti yıkmak" için silaha sarıldıklarını kabul etmek mantık dışıdır.
    çünkü solcuların bunda bir çıkarı yoktur; aksine çok büyük zararı vardır. faşist bir düzen için solcular nasıl mücadele ederler? böylesi bir ortamda solcuların silaha başvurup mevcudu yıkmak için alkıştıklarını söylemek solcuların deli olduğunu söylemekle eşanlamlıdır.
    ...
    "
    nasuh mitap, dilekçe, syf.4
  • buralardan göçmüş. zor zamanların mühim isimlerindendi. gittiği yerde rahat etsin umalım.
  • ali baspinar "butto" dan sonra bugun de nasuh mitap abimizi yitirdik.

    ugurlar olsun hey yolcu
  • yıldızın vicdanımız, yumruğun bilincimiz olduğunu öğretenlerdi. huzur içinde yatsın.

    ibrahim *abi'nin ardından şöyle demişti melih * abi;

    "saydım,
    gökyüzündeki yıldızları tek tek saydım.
    bir fazla çıktı.
    tekrar saydım.
    yine bir fazlaydı.
    keşke dedim o yıldız, ah o yıldız ben olsaydım.
    sen olmasaydın ibo, ben olsaydım."

    keşke sen olmasaydın işte nasuh abi, ben olsaydım!

    https://www.youtube.com/watch?v=3nfmr1dynwq
  • "sokaklarda, barikatta
    kızıla kesen meydanda;
    sen hep dev-genç yaşında..."

    yıldızlar yoldaşın olsun nasuh abi. tarih sizi onurlu bir halk direnişini örgütleyen yiğit insanlar olarak yazacak, dev-genç olarak yazacak.
  • daha iki hafta önce başında nöbet bekleyen oğlunu aramış ve o an için o kadar uygunsuz bir konu ile meşgul etmiştim ki telefonu kapatınca kendime etmediğim küfür kalmamıştı. bu ülke için çok çok özel bir insandı daha da özel olabilirdi ama izin vermediler. uğurlar olsun.
  • şarabi eşkiya.

    "mahkemenizin vereceği karar ne olursa olsun esas olarak tarih önünde devrimciliğimin gereklerini yerine getirememekten dolayı yargılanacağımı biliyorum. ve esasen o yargılamada aklanmayı umut ediyor ve diliyorum. sosyalizme, ülkemin ve halkımın özgür, bağımsız ve aydınlık geleceğine olan inancımı tekrar bildiriyorum.”
  • bendeki tanimi, yeri nasuh amca'dir. hep de oyle kalacak. cocuklugumdan bilirim, babamla konusmalarini. yildizlara 1 kisi daha eklendi...
  • ankara'da görülen ana devrimci yol davasında aşağıdaki savunmayı yapan kişidir.

    "savunmalarımda suçlu değil haklı olduğumuzu, devrimciliğimden dolayı yargılanıyor olduğumu anlattım. evet ben devrimciyim, halkıma ve bütün insanlara sömürüsüz, baskısız, özgürlük, bolluk ve mutluluk dolu bir gelecek sağlamak için mücadele etmeyi insanlığın ulaşabileceği en yüce ideal ve dava olarak görüyorum. ve böyle bir davanın saflarında yer almaktan onur duyuyorum. mahkemenizin vereceği karar ne olursa olsun esas olarak tarih önünde devrimciliğimin gereklerini yerine getirememekten dolayı yargılanacağımı biliyorum. ve bu yargılamada aklanmayı umut ediyor ve diliyorum. sosyalizme, ülkemin ve halkımın özgür, bağımsız ve aydınlık geleceğine olan inancımı tekrar bildiriyorum. insanlığın en yüce değerleri için, bütün dünya işçilerinin ve ezilen halkların kurtuluşu için mücadele eden bütün devrimcilere buradan selam ediyorum."
hesabın var mı? giriş yap