• ön ekleme: çevremde çalışıp çabalayıp belli bir yaşa geldikten sonra da huzurlu bir hayat isteyen, hayalleri olan bir çok insan var. belli ki merhum arkadaşımız da hayallerini gerçekleştirmek için hukuka uygun bir şekilde bir bahçe edinmek istemiş. hukukun, kanunların kendini koruyacağına güvenerek de sahibi olduğu araziyi görmeye gitmiş. izahı olamayacak şekilde bir saldırıya uğramış, sırtından vurulmuş. ama yazılı olmayan kurallar ama şu ama bu diyerek bunu asla normalleştiremeyiz. tek gerçek hukukun üstünlüğüdür. girinin altında kendisini yakından tanıyan bir dostunun mesajla bana ulaştırdıklarını okuyacaksınız, kendisini biraz daha yakından tanıyacaksınız.
    ----------------
    banka tarafından satışa çıkartılan 7 dönümlük incir bahçesini satın alan yüksek fizik mühendisi inanç akcan, görmeye gittiği bahçenin eski sahipleri tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. olay sırasında yanında olan arkadaşı, emekli olduktan sonra köye yerleşmeyi planladığını ve o yüzden bir bahçe satın aldığını açıklamış. ülkemizdeki eğitimli ve kanunlara saygılı insanların bu şekilde yitip gitmesi ne kadar acı. ailesine sabırlar ve başsağlığı dilerim. sebep olanlar en ağır cezayı alırlar umarım. haber linki
    ---------------
    @ sonsuz bir gun batimi'ne teşekkürlerimle: öncelikle inanç abiyle yakından tanışırız, bir çok hukuki meselesinde kendisine yardımcı olmuşumdur. inanç abi ankara’da, şehre biraz uzak ve insan kalabalığının çok olmadığı bir semtte müstakil bir evde yaşardı. biri sakat ikisi sokaktan olmak üzere 3 köpek sahiplenmiş ve hatta evlat edinmişti, isimleri; dost, kara ve irmadır. tamamı sokaktan olmak üzere yine üç tane kedisi vardır. evinin bir bölümünü yaralanan sokak hayvanlarının tedavisi için revire çevirmişti. hatta evine bir de güvercin kafesi inşa etmişti ve orada hasta güvercinleri tedavi ederdi. bahçesinin bir bölümünde, bir tarla faresinin yuva yaptığını görünce, onları, köpeklerinden ve özellikle de kedilerinden korumak ve güvende tutmak için günlerce kafa yormuş ve sonuç da almıştı.
    çalıştığı kurumdan artık emekli olmak istemekteydi ve emekli olunca da incir yetiştirmeye niyetlenmişti. günlerce, aylarca en iyi inciri nasıl yetiştirebilirim diye araştırmalar yapmış ve sonunda nazilli’de bu işi yapmaya karar kılmıştı. aldığı yer, bankanın haczettirdiği bir taşınmaz, inanç abi eski sahiplerini tanımaz bilmez. yeri satın aldıktan sonra, eski sahipleri rahatsız etmeye başlamıştı inanç abiyi. o da onlara, tarlayı aldığı fiyata satabileceğini defalarca söylemişti ancak o caniler elbette o parayı inanç abiye ödemediler çünkü öyle bir paraları yoktu. en son olayın olduğu günden bir gün önce de yine aydın civarında başka bir işi olduğu için oraya gitmiş ve dönerken de, bu bahçeye gidip o canilere " ben bir süre daha ankara’da olacağım, siz burayı ekin biçin bana da mahsulden biraz pay verirsiniz" demeye gitmişti. ama orada ne olduğunu bile anlamadan, arkasından tüfekle vuruluyor inanç abi, yani sırtından vuruyorlar inanç abiyi.
    dünya iyisi, kimseye zararı olmayan bir insandı. kendisini sahiplendiği hayvanlarına ve bahçe işlerine adamıştı resmen. biz, ailesi olarak hala olayın şokundayız ve incitici yorumlara da gerçekten bu dönem katlanamıyoruz. lise sona başlayacak bir tane de evladı vardı inanç abinin, herkesi bir nevi kendisi gibi gördüğünden aklına bile gelmemiştir oraya giderken böyle bir şey olabileceği.
    belki başlık için bir faydası olur diye paylaşmak istedim sizinle. saygılarımla.
  • arazi, taşrada birçok ölümlü kavganın, kan davasının nedenidir. taşrada arazi alacaksanız dikkatli olun.

    (ara: arazi* kavga*)
  • tiksiniyorum artık bu tür haberlerden. gün geçmiyor ki utanılacak bir haber görmeyelim.
  • sırf bu nedenle icradan satın alma olayına girmiyorum. her yer sayko dolu mk.
  • neden her şey böyle masum ve iyi niyetli insanların başına gelir ki ? cidden aklım almıyor, almayacak.
  • evet yine o tişört
  • öldürülen mühendis arsanın sahibini bile tanımıyordur. sen borçlan, borcunu ödeme, icralık ol, banka malına el koysun sonra da birisi bankadan o malı alınca çekip vur. mühendis parasıyla mal alıyor çalmıyor çırpmıyor adamın ne suçu var? alah bilir geride kimleri bıraktı. o zaman borç taktığın adam da gelip seni mi vurmalı? nerede kaldi hukuk? bir daha bırak hapisten çıkmayı güneşi bile göremezsin umarım.
  • icraya düşen malı kendi malı sanan çomarlarca katledilmiştir. bir mal üzerinde ipotek var ise sizin değildir taa ki borcunu ödeyene kadar.

    madem paranız vardı o zaman icraya düşmeden borcu ödeyecektiniz ya da icraya düşünce dava dosyasına parayı yatıracak ve satışı durduracaktınız. olmadı icra satışına kendiniz girip orada teklif verecek alacaktınız.

    bu cinayeti işleyen kişi ve yanındaki çomarlar sadece bir insanı öldürmekten değil borçlar kanunun işleyişini engellemekten, alacaklıların alacaklarını almalarını engellemekten de ceza almalıdır.

    bu çomarlar yüzünden belki icrada satışa çıkan birçok mal satılamayacak ve hukuk işlemez hale getirilecektir. ibretlik bir ceza almaları lazım.
  • bankadan kredi çekip gidip nazilli pavyonlarında parayı konslarla ezmiş adam. sonrada bankaya ödeme yapmayınca haliyle haciz gelmiş. namusuyla para kazanan biri de bu tarlayı satın alınca vay sen nasıl benim ekmeğime göz dikersin olmuş. allah rahmet eylesin gidene ne diyelim
  • her şey insanlar için! krediyi ödeyemedin diyelim, icraya verildi.. tamam, olabilir ama adam yatırım yapmış ve almış.. sana satmak zorunda mı!

    öyle yabani, vahşi bir toplumuz ki! içimden hiç bir şey gelmiyor artık!

    biz gelen afganı, suriyeliyi eleştiriyoruz ya! onun farklı rengiyiz işte avrupalı için!

    bu toplumu hala eğitimden kaçındıran, gelişim ile arasına mesafe koyanlara öfkem bitmez!
hesabın var mı? giriş yap