• netflix filmleri genel bir senaryo fikri üzerinden yürüyen, hani "uzaylılar gelmiş olsun, insanlar da bunlardan kaçsın", "dünyada internet o bu gitmiş olsun, bütün dünya sıçsın kalsın", "bi kadın üstün güçleri olduğunu fark etsin, kendi gibi yandan yemişlerle ordu kursun" mizanseni kurup, sorun burada başlıyor, orada da kalan filmler. bazen enteresan iklimler, mistik ambianslar var dolayısıyla, ama bir senaryo içi kurgu olmadığı için, sizi alan taşıyan bir yolculuk yok.
    bir plan eşliğinde yürümeyen senaryodan, iskambil kulesi kurgudan, yani bu olmayan yolculuktan da tabii ki bir final çıkmıyor.

    ne çıkıyor, atmosfere oynuyorlar mecburen, ve türk dizilerindeki o dakikalarca süren gülünç bakışma sahneleri gibi, bunlarda da ya gerilimli veya mistik arka plan tınıları eşliğinde dakikalarca ufka bakılıyor, ya gergin tipler oraya buraya söyleniyor dakikalarca, ya da direk sessiz sahnelere oynanıyor. seyirciye de deniyor ki işte, olay bu kardeşim, her şeye de son bekleme. ananın amı belgesel mi izliyoruz.

    ben bu adamların yerinde olsam, giriş gelişme sonuç her aşamaya özen gösteren iyi hikayeler bulmadan bu filmlere artık daha yatırım yapmam. insanlar sol üst köşesinde kırmızı n olan filmlere bakmaz haldeler. her seferinde lan dur bakayım, tipler çok lanet duruyor, hayatımın savaş filmi olabilir, yok galiba oscar'lık uzay filmi, yok efsane bilim kurgu yakaladık galiba, yok bilmemne diyorsun, iki saat abbuk subbuk bak iki k ile yazdım düşün, boş boş filmler.
    süresini düşürün bari. beşiktaş maçları gibi amına koyim. hem bir boka benzemiyor, hem sonunda bi bok olmuyor, hem 90 dakika.
  • bağlayamadın havasına, gel otur şimdi kafasına.
  • güzel tespit. ilginçtir ki bu tespit başlığının da sonu bağlanamamış. "sorunu" veya "ritüeli" diye bitirseydiniz keşke.

    (bkz: ağa bizimle eğleniy)
  • izlediğim hemen hemen tüm netflix filmlerinde bulunan kronik problem. problemin kaynağı "quantity over quality" diye düşünüyorum. yani çok fazla içerik üretip içerik kalitesinin geri planda kalması. gayet ilgi çekici bir konuyu güzel görseller ve sinematografi ile birleştirip ortalama üstü oyunculuklar sağlıyorlar fakat senaryonun sonu asla ama asla doyurucu olmuyor. tabii bu biraz da normlardan çıkmak istediklerinden olabilir. bir kaç örnek vermek gerekirse amatör, annihilation vs.
  • ilginç bir durumdur. hayır genelde diziler filmlerden daha uzun süreçlidir, bağlaması, kurgusu, hikâyesi falan daha meşakkatlidir; fakat netflix dizileri, filmlerine kıyasla çok daha başarılı. şimdiye kadar 4-5 tane netflix filmini izledim, içlerinden biri roma'ydı ve oscar'a gidiyor. geri kalanlar ya ortalama, ya da ortalamanın aşağısı. koskoca netflix, filmlerinin bu kadar kötü olmasıyla nam salmaya nasıl izin verebiliyor anlamış değilim...
  • kalemin gücüne çok az verilen değerden dolayıdır bu.
    ticari olaraksa insanların büyük bir çoğunluğunun netflix&chill kavramına uygun olarak tüketmelerinden mütevellit içi boş fakat gözlerini hapsedecek bir ekran uyuşturucusudur. üzgünüm zeki arkadaşlarım, parayı siz yeterince doğru yerlere tedarik etmiyorsanız bu devran böyle devam eder.
  • (bkz: yok oluş)
  • öyledir çünkü netflix original diye gösterilen çoğu film vizyona girse çakılacak ya da vizyona girmiş çakılmış filmlerdir. işin çakallığı bu.
  • tek değilmişim bu konuda dedirten tespittir...

    ulan başlangıç süper oluyor, gelişim süper oluyor ama final rezalet oluyor.
    çat çut bitiyor ve genelde hiç yakışmıyor koca filme
  • the platform filminde de aynı şekilde.
hesabın var mı? giriş yap