• camel'in kusursuz bir sarkisidir.biz sesi cok yuksek cikmayan insanlar tartismalarda sesi cok cikana kaybettigimizi saniriz ya bazen iste bu sarki ne kadar gurultu yaptiginin degil ne gibi degerlerin oldugunun daha elzem oldugunu gosterir.varsin baskalarinin sesi daha yuksek ciksin sunu bil ki o tartisma sen ve yuksek sesli adam arasinda degildir baska seyirci ve katilimcilarda vardir ve senin degerlerin onlarin kafasina bir soru isareti yerlestirebilir "sessizce".bu sarki bunu anlatmaktadir.
  • camel'ın 1973 yılında dünyaya kazandırdığı harika parçası. yaklaşık 6 buçuk dakikalık süresiyle uzun bir parça olarak sayılsa da çalmaya başlandığında hiç bitmesin istenir.
  • camel başyapıtlarından birisi.
    https://www.youtube.com/watch?v=opxj_w8gvne orjinal videosu.

    şarkı sözlerinin tükçe çevirisi :

    çılgın kıyamet tellalları söylüyorlar
    bize artık dünyada yer kalmadığını
    insanlığın hepsi için
    ve zamanın denizinin kuruduğunu
    bilmiyorlar mı ki bu bir yalan
    erkek hayatta kalma güdüsüyle doğmuştur
    hayırı cevap olarak kabul etmez
    bir şekilde yoluna devam eder, sürekli dener
    hayırı kabul etmez, asla pes etmez, kabul etmez
    tanrının krallığından bahsettiklerini duyuyorum
    armageddon'dan söz ettiklerini duyuyorum
    diyorlar ki vakit artık geç oluyor
    ama hala şöyle diyen birilerini duyabiliyorum
    bu, yol değil
    erkek hayatta kalma güdüsüyle doğmuştur
    hayırı cevap olarak kabul etmez
    bir şekilde yoluna devam eder, sürekli dener
    hayırı kabul etmez, asla pes etmez, kabul etmez
    erkek hayatta kalma güdüsüyle doğmuştur
    hayırı cevap olarak kabul etmez
    bir şekilde yoluna devam eder, sürekli dener
    hayırı kabul etmez, asla pes etmez
    asla pes etme, asla pes etme, asla pes etme
  • en sevdiğim camel parçasıdır. ıntrosundaki gitar ve sözlerinin benim için ayrı anlamları vardır. klavye soloları mükemmeldir.
  • girişindeki gitar arpeji, ortadaki klavye partisyonları ve muazzam solosuyla en sevdiğim (bkz: camel) parçalarından ilk üçtedir.
  • camel'ın 1973 tarihli camel adlı ilk albümünde yer alan şarkıdır. aynı zamanda camel'ın ilk klip çektiği şarkısıdır. andrew latimer (vokal/gitar/yan flüt), peter bardens (klayve/composer) ın bu parçadaki soloları ise allahım sana geliyorum dedirtecek cinstendir. harika bir progresif rock eseridir kanaatimce.

    şöyle buyrun: https://www.youtube.com/watch?v=ajxu6vcfhxk

    edit: striteraksli silikonlastik zirhliiblisin attığı mesaj üzerine, oluşabilecek yanlış anlaşılma riskini ortadan kaldırayım. andrew latimer grupta genel olarak vokal/gitar/yan flüt işleriyle, banders ise klayve ve composing ile meşgul. bu şarkıdaki vokaller ise, alışılmışın aksine bardens'a ait. bkz. linkini verdiğim video klip.
  • camel'ın ilk albümünde peter bardens'ın vokal olarak yer aldığı ilk ve tek parçadır.

    bu durumu ise çok sonra albümün arkasını çevirdiğimde öğrendim ve parçaya olan bağlılığım daha da arttı nitekim ilk dinlememden itibaren parçadaki klavyenin hastası olmuştum. şimdi öğreniyorum ki peter bardens sadece klavyesiyle değil sesiyle de eşlik etmiş bu parçaya.

    ah be peter abi keşke aramızdan bu kadar erken ayrılmasaydın da 23 mayıs 2018 camel istanbul konseri'nde seni de görebilseydik.

    never let go'yu söylerken "crazy preachers of our doom telling us there is no room. not enough for all mankind and the seas of time are running dry. don't they know it's a lie..." diyerek haykırmışsın bu dünyadan gitmek istemediğini ama yalan değil işte bir şekilde yok olacağız hepimiz. ama yeniden doğacağız, doğmalıyız.

    biz faniler seni en güzel parçalarınla hatırlamaya devam edeceğiz sen de öbür dünyada melekleri müziksiz bırakma olur mu?

    never let go never let go never let go never let gooooooooooooo
  • peter bardens’in pardon camel’ın muazzam ötesi şarkısı. kah klavye, kah vokal, kah gitar aman yarabbi... geçmişi hatırlatır. gençlik güzeldir.
  • camel'ın debut albümün en dikkat çekiçi şarkısıdır. grubun salı ve çarşamba gecesi istanbul'da verecekleri konserlerde bu şarkıyı mutlaka çalmalarını bekliyorum. hem grup için, hem de progressive rock müziği adına önemli bir parçadır. (bkz: 22 mayıs 2018 camel istanbul konseri) (bkz: 23 mayıs 2018 camel istanbul konseri)
  • never let go never let go never let go never let gooooooo diye peter bardens bize dedi ki asla vazgecme ve latimer o fantastik gitar solosuyla bize armagan ettigi camel mükemmelliğidir bu şarkı.
hesabın var mı? giriş yap