• andrei konchalovski abisi olur ayrica.
  • urga, gunes yanigi, sibirya berberi gibi filmleri ile taninan, pos biyigiyla pek sevimli, sagci rus yonetmen. yabanci film oscari aldiginda, sahneye omzunda kiziyla cikmasi ile de hatirlanir..
  • stilistik arayislarinin epik ve romantik bir eklektizmle sonuclanmasi itibariyle sovyet sinemasinin en siradan ogelerinden birisidir diyebiliriz. sovyetlerin yikilmasindan sonra kisa surede yeni rus sinemasinin agababaligi rolune burunmus, bunu aldigi akademi odulu -ve haliyle takip eden parasal kazanimlarla- ile katbekat pekistirmistir.
    caristligini sibirya berberi'nde bizzat kendisi car'i oynayarak tatmin etmis, donemin anarsistlerini bir avuc kendini bilmez serseri olarak gostermistir. isin garibi butun filmi, akademi odulunun bir kiyagi olarak, ingilizce ve cogunlukla yabanci oyuncularla cekmistir. bu nedenle aradigi ilgiyi bulamamistir.
    oyunculugu, diger sovyet donemi oyunculariyla kiyaslandiginda vasatin altinda; senaristligiyse tek kelimeyle arabesktir.
    tabii bu sanirim rusya'nin dusus sonrasi en populer yonetmeni olmasinin yegane sebebidir.
    gene de kiyasla butun amerikan yonetmenlerinden daha doludur, ne yaptiginin farkindadir, en azindan bir gelenegin parcasidir.
  • seveyim mi, döveyim mi bir türlü karar veremediğim yönetmen...
  • 2008 en iyi yabanci film oscar adaylari arasinda yer alan 12 filminin yonetmeni.
  • 12 filminde rol almış, afişine de poz vermiş olan yönetmen...
  • güzel yüzlü ve gülüşlü, okuduğum kadarı ile güzel ahlaklı, son derece başarılı bir yönetmen ve oyuncudur.
    kendisi pan slavist, vatansever, örnek bir baba, sanatını doğru kesimlere doğru ve pozitif mesaj verecek şekilde icra etmiş ve etmekte olan büyük sanatçıdır.
    tarkovski nin senaryo kankası konçalovski ile de kardeştir nikita dayı.

    spoiler:
    burnt by the sun filminde kızı ile olan mayın tarlası sahnesi sinema tarihine ve oradan sanat tarihine geçecek bir inceliktedir
hesabın var mı? giriş yap