• harika finaliyle üç maymun'dur. bir hikaye ancak bu kadar güzel ve zekice bağlanabilirdi. onun dışındaki tüm filmleri benzer yönlere sahiptir ve kolay kolay ayırt edilemez. üç maymun ise senaryosuyla bir adım öne çıkmaktadır. imdb'de de 10 puan verdim zaten.
  • henüz çekmediği filmdir.

    (bkz: öeehh)
  • şimdi en iyi filmi çart çurt bi' sürü anştayn çıkacaktır zaten en iyi filmi değerlendirmesi yanlış diye.. samimi olmak gerekirse iklimler'dir. sonu da muhteşemdir, başı da, ortası da.. hatta sonu cidden muhteşemdir. en son izlediğimiz filmi üç maymun hakkında değerlendirme yapmak gerekirse, çaresizlik metaforu çok güzel bir şekilde verilmiş falan filan.. neyse korkuyorum anne de çok güzel filmdir hee..
  • uzak ara uzaktır
  • kanımca uzak ara mayıs sıkıntısı' dır....

    edit : artık mayıs sıkıntısı ve bir zamanlar anadolu'da kafa kafaya olmuştur...
  • uzak'ın entelektüel çekiciliği olsa da, ilginç bir şekilde iklimler gibime geliyor.
  • kesinlikle mayıs sıkıntısıdır. hatta film öyle başarılıdır ki, içindeki sıkıntıyı iliklerinize kadar hissedip, filmin daha yarısına gelmeden sıkıntıdan patlarsınız.
  • bence az biraz, hissiyat farkıyla iklimler'dir. bu durum aslında en 'iyi' gibi fazlaca genel bi kavramdan ileri gelmez, daha 'anlaşılır' olmasından kaynaklanır. çünkü filmde yönetmenin kendisi oynuyordur, dolayısıyla oynarken, yönetmen mantığına %100 bağımlı kalamıyordur ve başka bir oyuncuya göre, izleyici açısından bi miktar daha anlaşılır oluyordur. belki zorlarsak buradan, yönetmenin sadece koltuğunda oturduğu filmlerinden ziyade, kamera önünde bulunduğu filmerinin daha samimi ve bişeyler koparmanın bi nebze daha kolay olduğu anlamı da çıkabilir ama bu başka bi başlığın konusu tabi.
    üç maymun'u ilk izlediğimde çok beğenmiştim fakat nedendir bilmiyorum, sonra sonra tekrar izlediğimde, diğer filmleri kadar samimi gelmedi, giderek uzaklaştığımı hissediyorum. uzak, mayıs sıkıntısı ve kasaba ile koza da, üç maymun ile iklimler arasında ve hemen hemen yakın hislenimler amaçlı filmlerdir kanaatimce.
    yalnız, cannes'da izleyenlerden duyduğum kadarıyla, bir zamanlar anadolu'da , bundan önceki filmlerinden çok farklı bi filmmiş. merakla bekliyoruz.
  • imdb.com'daki oylamalara göre

    2010 bir zamanlar anadolu' da 8.7 292 oy
    2002 uzak 7.5 5636 oy
    1999 mayıs sıkıntısı 7.3 1169 oy
    2008 üç maymun 7.2 5767 oy
    2006 iklimler 7.1 3463 oy
    1997 kasaba 6.9 851 oy
    1995 koza 6.8 480 oy

    şeklinde sıralanmıştır. ama bence en güzeli,hoşu mayıs sıkıntısıdır.
hesabın var mı? giriş yap