• bugün bir kez daha emin olduğum ibretlik tespit. kesinlikle vasat 'steak'lere basmışlar deniz tuzunu, bizim enayi kodamanlar kendinden geçiyor. lokum ve spagettiye lafım yok, ancak sokaktan kokoreç yeseydim ve o hesabın üçte birini sabah mendil satmaya çalışan çocuğa verseydim daha mutlu olurdum.
  • altına imzamı atacağım tespit. damacana su 7 lira iken 0,75lt maden suyuna 14 lira ödeyerek,..... amk yazamıyorum.

    (bkz: nusret et lokantası)
  • görgüsüzlük primi yüzündendir.
    nusret veya benzer piyasa yerlerde yenen eti aynı sunum ve lezzetle iki arka sokakta sunun; yarı fiyatına satamazsınız. talebi (ve fiyatları) arttıran sırf yüksek kira, pahalı şef vs. değil insanları özel bir yerde yediklerine ve özel olduklarına inandıran pr'dır. bunun için şişik ego, kompleks, aynı mekanda bulunacak topçu popçu popülasyonu vs. gerekmektedir.
    bizim gibi ülkelere mahsus durumdur. bu başlıkta okuduğum amerika'da da varmış; olabilir.
  • (bkz: veblen etkisi)
  • "cebinde akbil yukletecek paran yok ne işin var madem nusr-et te. siktir git tükürük köftesi ye." tandansli acinasi ezik ve kompleksli fikriyata sahip fan boylari tarafindan karsi cikilan realite.
  • balonu şişiren bol paralı nefesler olduğu gerçeğini de beraberinde getiren tespit.
  • nusr-et veya benzeri yerlere giden kesimin kalite-fiyat değerlendirmesi yapmadığını bilmeyen, parası olan adamın düşünce yapısını anlayamamış kişi söylemi.. bu mekanlara mensubu olduğu zümreye ait ve sadece kendi gibilere hizmet veren bir mekan olduğu için gider kişi.. normal vatandaş diye tabir ettiği kesim oraya gelemediği için o kadar para öder.. yoksa etinin kalitesine filan ödemez..

    normal vatandaş nereye gelmeye başlarsa ordan kaçar parası olan adam.. kural budur.. ve işte sırf bu yüzden toplumdaki orta kesim güçlendikçe o toplum da güçlenir.. ileri gider.. zengin hep kaçar çünkü, ve kaçarken alternatif yaratır.. hep daha fazla lüks yaratır.. orta kesim bunlara erişmeye başladıça ortalama ailenin refah seviyesi tüketimle birlikte artar..

    thy'ye reklam vermesi için görüştüğümüz patronumun da dediği gibi: 'uçağa artık köylüler biniyor'.. düşünce bu işte, herşey bundan çıkıyor.. kendisi gidip başka bir ulaşım yolu bulacak... uçakla yolculuk orta kesime ait artık..
  • cinsel ilişkiye girmeden tecavüze nasıl uğranır sorusunun cevabıdır.
hesabın var mı? giriş yap