• ehonomi çok eyi şey pardon eyitim çoh eyi
  • kolejde çalışan bir öğretmen olarak her gün gözlemlediğimiz durumun özeti.

    bu verilerin gerçek hayattan çok daha iyimser olduğunu düşünüyorum. türkiye'de maalesef şu anda tamamen kapitalizmin köpeği olmuş ve müşteri memnuniyeti zihniyetiyle çalışan kolejler var.

    bakınız, biz öğrencilere sınıfta bırakmak ya da okuldan uzaklaştırmak gibi cezaları bir yana bırakın, başaramadıkları derslerden zayıf not bile veremiyoruz. eğitim sisteminin cezalar üzerine kurulmaması doğru bir yaklaşım olsa dahi, hak etmeyene hak etmediğini verdiğimiz için suçluyuz.

    haftada bilmem kaç saat derse girip o çocukların saygısız tavırlarını ve it-kopuk velilerini çektikten sonra "performans" notu olarak çocuklara 100 giriyoruz. neden? çünkü çocuk karşımızda çok güzel sakız çiğneyip küfür ettiği için. 11. sınıfa geldiği halde moskova'yı japonya'nın başkenti sananlar var(kesinlikle şaka yapmıyorum). 11. sınıfta tm öğrencisi olup sınavda sorulan "suç ve ceza romanının yazarı kimdir?" sorusuna benden kopya isteyip ben "walter white tabii ki" deyince yazanlar o sorudan sıfır puan alana kadar bana güvenmeye devam edebiliyorlar ve hatta edebiyat öğretmenlerine "walter white nasıl olmaz hocam, soru iptal olsun" diye itirazda bulunabiliyorlar.

    size dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum ama her önüne gelene formasyon veren devlet ve "benim çocuğum hiperaktif ve çok zeki" diyen veliler yüzünden okullar bombok bir vaziyette. felsefe mezunu aptalların formasyon alınca pdr uzmanı olduğu bir ülkede eğitim sistemini anlatmak çok da zor olmasa gerek. işinde iyi olanın değil de göt yalayanların yükseldiği eğitim piyasasında bunlar iyi günlerimiz.
  • bu sonucun nedeni öğretmenlerin elinden tüm imkanların alınmış olmasıdır. mesleği alındı, mesleği. eğitim sistemindeki değişiklikler, imam hatip sayısı vs. etkisi bu kadar olamaz. velilerin, öğrencilerin ve bakanlığın elinde oyuncak olan öğretmenler zorla atanmasına, her türlü olumsuz duruma rağmen elinden geleni yapmaya çalışıyorlar ancak bir noktadan sonra mutlaka ama mutlaka sikerim böyle işi deyip sıradan bir öğretmene dönüşüyor. tek derdi yasal olan şeyleri vaktinde ve eksiksiz yapıp başına bela almamak. çünkü idare bunu istiyor. veli gelip gidip akıl veriyor. bakanlık sürekli birşeyleri değiştiriyor. öğrenciler desen büyüklerinden öğreniyor öğretmene nasıl davranması gerektiğini. daha ne olsun. sınıfı kesin geçeceğini biliyor. okul sıkıcı geliyor. okulun çok eğlenceli bir yer olması gerektiğini düşünüyor. kendi kendine öğrenme falan hikaye.

    öğretmen eskiden öğretmendi. şimdi memur oldu, emir kulu oldu, üç kağıtçı oldu, fetöcü oldu. öğretmenler küstürüldü. girdiği ders saatinden aldığı paraya, giyimine kuşamına kadar her şey alay konusu oldu. saygınlık gidince onlar da sizin evlatlarınızla sizlere gerekli cevapları veriyorlar. buna mecbur ettiniz. emin olun bunlar daha iyi günlerimiz. bir ülkeyi yok etmek istiyorsanız eğitim sistemini batırın, gerisi gelecektir. el birliğiyle, okumuş kesim de dahil eğitimin anasını siktiniz.

    bir öğretmen.
  • boka battığımızı gösteren sonuçlardır.

    kızımın okulunda elementlerden bahsederken konu atom numaralarına gelince "sizin elementlerinizin atomları birer melekti yavrum" diyen kimya hocası var.13 yılda öncekilere rahmet okutturacak kadar garabet işlere imza atan, canı sıkıldıkça bakan değiştiren bir sistemin içindeki öğrenciler de ne yapacaklarını şaşırmış durumda.çocuklara yükleniyoruz "gelecek kaygısı" adına ama bu, çocukları geri taşımaktan başka bir halta yaramıyor.

    50/72 durumu bence bu milli eğitim pratiği için iyi sonuç sayılmalı.öteki değişkenler konusunda da bu ölçümü yapan kuruluşu bilgilendirirsek birkaç sıra yükseliriz bence.nedir? şudur;okullarda okutulan din derslerinden çocukların diğer derslere zaman bulamadığını, kimya/fizik deneyleri yerine uygulamalı namazdan sınav yapıldığını anlatabilirsek sıralama değişir zannımca.

    ha bir de seda sayan isimli organizmanın programındaki "çingene kızı solmaz" ve mütemadiyen attığı göbecikleri de izah etmeliyiz, edebilmeliyiz.zira mezkur program ve kişilerin "türk kültür ve eğitim dünyası ve buna içkin ebeveynler" üstündeki etkisi çok ama çok önemli bir hale geldi.

    amen.
  • eğitim alanında reform olmadığı sürece sıralamamız bu gidişle daha da düşecektir. en büyük sorunsal mevcut iktidarın itaat eden ve sorgulamayan bir nesil yetiştirme projesidir. proje okulları, 4+4+4, imam hatiplerin sayılarının çok yüksek oranda arttırılması ve fen bilimleri derslerine eskisi kadar önem verilmemesi bu çalışmaların en büyük kanıtıdır. umarım ülkece aklımız başımıza gelirde gerekli reformları yaparız. yapmazsak ortadoğu ülkelerinden farkımızın kalmayacağının bir resmidir bu aldığımız sonuç.
  • bunlar daha iyi günlerimizdir. bu dönemde çeşitli tarikat yurtlarında yetişen, cemaatlere üye olan nesillerin gençliklerini yaşayacağı önümüzdeki seneler ve daha sonrasında karanlık için yeni nitelemeler doğacaktır.
  • türk zeka vakfının "pisa 2015' te başarısızlığımız artıyor" başlığı ile sitesinde yer verdiği sonuçlar.

    timss* (trends in international mathematics and science study) 2015 sonuçlarının da benzer şekilde olduğunu yine tzv' nin sitesinde şurada görmek mümkün. bu iki sınav soncunun bu şekilde yakın sonuçlar vermesi maalesef bilimsel olarak içinde bulunduğumuz durumun sağlamalı bir değerledirmesi olmuş oluyor.
  • gsü, boun gibi okullarda okuyanların türkiye yerine fransa'ya veya amerika'ya dikkat etmesi daha akıllıca olur. asya ülkeler üst sıraları çekse de gsü öğrencisi olarak fransa'nın ortalama üstünde ve amerika'ya göre üst basamaklarda kalması benim için sevindirici.
  • oecd ve pisa bize operasyon yapiyor...seneye saudi arabia da kuran okuma yarismasina katilalim.bakin nasil birinci olacaz insallah...
hesabın var mı? giriş yap