• ingilterede bir yardim kurulusu. afrikadaki aclara filan yardim ediyorlar. ve hayir oxford bazli degiller. www.oxfam.co.uk. gecen sene bunlarin kahve ithalati konusundaki olaylari hakkinda odev yapmistim. (bkz: fair trade)
  • bes kurusla nerelerde kimlere nasil yardim edebileceginiz konusunda sizi cok guzel ikna edebilen yardim kurulusu. bos zamaninizdan bir gidim bu insanlara ayirabilirseniz size muthis imkanlar sunabiliyorlar. ornegin sizin sectiginiz bir projeleri icin bir miktar para toplama karsiliginda inka uygarligina iki haftalik bir tur gibi. aman canim mutlaka bir bit yenigi vardir derken bir anda aa ama yardim da ediyorlar aaa aslinda o kadar da zor degilmis oluyorsunuz.
  • londra'nın her köşesinde saatlerinizi geçirebileceğiniz kadar çok kullanılmış kıyafet, aksesuar, kitap ve cd çeşidi sunan dükkanları bulunan yardım kuruluşu. portobello'daki oxfam dükkanında sadece kitap ve cd satılıyor ve hepsi birbirinden ilginç.
  • "daha eşitlikçi bir dünya" sloganını benimseyen dünyanın bir çok yerinde mağazaları ve ofisleri bulunan yardım kuruluşu. mağazalarında ilginizi çekecek bir çok seyi çok ucuza alabileceğiniz gibi, geri dönüşümlü kağıt bardaklardan üretilen kurşun kalemleri de bulabilirsiniz; sizin de açlık ve kıtlıkla mücadelede bir payınız olur.

    "making the most of others of what others throw away"
  • 0.3 pounda oyuncak ayı, 1 pounda deri cüzdan, 5 pounda mont ve 100 pounda piyano satın alabileceğiniz tek yer.
  • bir arkadaşım part time çalışmıştı burda. ürünleri doğru düzgün temizlemediklerini söylüyordu. bazılarının sadece tozunu falan silkeliyorlarmış o derece. kızcağız akşam kapıda üstünü başını çıkarmaya başlayıp hiç bir yere dokunmadan doğru banyoya koşuyordu.
  • mağazaları ingilterede oldukça yaygın bir yardım vakfı. artık istemediğiniz kitap, kıyafet, biblo, cd ve benzeri ürünleri buraya bağışlıyorsunuz, onlar da mağazalarında ucuz fiyata satışa sunuyorlar. kıyafetlerinde pek iş olmasa da kitap, cd ve oyuncak yönünden iyidir. fiyatları bulunduğu konuma göre değişmektedir. londradaki tükkanında 2.5 pounda aldığınız bir kitap, farnhamda 1 pounda düşebiliyor.
  • oxfam'in 'oxfam home' storlari vardir cesitli sehirlerde ve 250 sterlinden baslayan fiyatlarla piyano bulmak mumkundur.
  • ilk olarak 1940lı yıllarda ikinci dünya savaşı sırasında zarar gören avrupalılara yardım için kurulan dernek. daha sonra savaşın yaraları sarılınca diğer ülkelerde de yardımlara başlamıştır.

    hem uygun fiyata kitap, cd alıp hem de verilen paranın hiçbir şekilde boşa harcanmaması da ayrı bir güzelliktir.
  • çok cüzi fiyatlara afrikalı çocuklara keçi, tavuk, domuz gönderebileceğiniz veya okul ya da köylerine su altyapısı için yardımda bulunacağınız bir sitesi de olan kurum. 10$'a bir tavuk ve kart gönderebilirsiniz. çocuklar taze yumurta yesinler. ya da civcivli tavuk ailesi paketi de mevcut. ben çok sevdim bu işi. en azından bir noktada tarım ve hayvancılıkla rahatlayabilirler.

    link de burada
hesabın var mı? giriş yap