• radyo eksen'de devamlı çalan çok da iyi yapan şarkı. adamın gamını kederini alıyor. klibi de güzel. izleyin hak vereceksiniz;

    http://www.youtube.com/watch?v=f1hdznr9cy4
  • aynı zamanda gilmore girls birinci sezon on birinci bölümünün adı.
  • eşcinsel sinema tarihinde önemli bir yere sahip belgeseldir. ırkçılık, homofobi, aids'i politik omurgası yaparak; aynı zamanda drag queen'lerin kendi içindeki çatışmalarını da belgeliyor. ayrıca belgesel ilk gösterildiği czamanlarda gay topluluklarından da ciddi eleştiriler alıyor. şu anda çok iyi hatırlayamasam da eleştiriler; livingston'un topluma gösterdiği gay tipolojisinin gaylerin gösterilmesini istemediği, yanlış bir yüz olduğu üzerineydi.

    herhalde 91'de amerika'da siyah ve latin eşcinsellerden daha fazla dışlanan, ötekileştirilen bir grup yoktur. belgeselde drag queenler, seks işçisleri, cinsiyet değiştirme ameliyatı için para biriktirenler, eşcinsel olduğu için evden atılanlar.... belgesel, beyaz heteronormatif dünyada hayatta kalma hikayesi.
  • 4 yılda 450.000$ ile çekilen belgeseldir. belgesel önce, beş ay boyunca new york'da bağımsız olarak küçük gruplara gösterilmiş.miramax dağıtıcılığını üstlenince, agresif pazarlama yöntemiyle reklamını yapmış ve belgeselin en çok seyredilen, kazandıran yapımlarından biri olmasını sağlamıştır.
  • çok niş bir altkültürü inceliyor belgesel. bu alt kültür ise 80'lerin ikinci yarısında çoğu hispanik ve zenci olan eşcinsellerin organize ettiği balo camiası.

    balo, drag queenlerin birer persona yaratıp ilgili kategoride yarışıp ödül almaya çalıştığı bir defile. bir sürü kategori var; executive realness (yönetici/müdür) butch queen (erkeksi drag), winter sports look (kürk olmak zorunda, doğal materyal de olabilir. ama poliester giyinirseniz vay halinize!) vs.

    katılımcıların hemen hepsi, aileleri tarafından dışlanmış ve genelde adını moda evlerinden alan (house of dior, saint lourent, ninja) evlerde, evin annesinin gözetimi altında kendine yuva bulmuş tipler. içlerinde 8-5 asgari ücretle çalışanlar da, full time drag yapan da, fuhuş ile geçimini sağlayan da var.

    venus extravaganza (you overgrown orangutang), belgesel sinemaya girmeden bir otel odasında boğularak ölü ölmüş. cesedi 4 gün sonra bulunmuş.

    annesi angie extravaganza (i look at her hair and i see beauty) ve dorian corey (i don't have to tell you you are ugly, because you know you are) filmden 3 yıl sonra aidse bağlı komplikasyonlardan ölmüş.

    sanrım en ilginç olay, dorian corey ölünce evi araştırılırken otrişler peruklar ve devasa elbiseler arasında, bir sandığın içinde suni deri bir elbise torbasında mumyalaşmış bir cesetin bulunması. ceset parmak izleri okunamadığından özel bir sıvıda bekletilmiş ve 20 yıldır kayıp olan robert worley adında, yan kesicilik/dolandırıcılık suçları ile hapis yatmış birine ait olduğu öğrenilmiş. arkadaşı chi chi valenti'nin ifade ettiğine göre evine soygun için gelince dorian corey adamı kafasının arkasından vurmuş ve yaşam tarzı nedeniyle nefsi müdafaa kabul edilmeyeceini bildiğinden adamı kabartma tozuna sarıp çantaya koymuş ve adamın mumyası dolabında bir sandığın içinde 15 sene kalmış.
  • herstory'nin en onemli eserlerinden biri.

    drag kulturunu size en iyi sunan eser. az cok ne oldugunu bildigimiz drag'a daha derin anlamlar katmis belgesel/film.

    kisaca drag 101
  • güzel bir ladyhawke şarkısı. gece rüyamda söylediğimi biraz önce tidal'da gezerken karşıma çıkınca hatırladım. dinlemeyeli yıllar olmuştu.
  • hayvani george lynch soloları içeren şöyle bir canlı performansı olan güzel bir dokken şarkısı:

    https://www.youtube.com/watch?v=fuz59ucv0m8

    şu da albüm versiyonu:

    https://www.youtube.com/watch?v=pffdrrlytha
  • netflix türkiye menüsüne eklenmiştir
  • alt kültür belgesellerini seviyorsanız netflix'te bulunan izlenesi belgesellerden birisi.

    konu 80'lerin trans kişilerinin ailelerinde ve toplumda yer edinememesine karşın balo denilen süper organize yarışmalarda belli kimliklerle (meşhurmuşçasına) yer edinip yarışmalarıdır.
    hemen hepsinin hedefi ünlü olmak, sokakta tanınmak.
    translarla röportajlar ve bol balo görüntüleri içeren iyi bir yapım.
hesabın var mı? giriş yap