• almanya'da bayern eyaletinde üretilen tam adı paulaner brauerei münchen olan şirketin ürettiği biradır...
  • weissbier'i pek harika pek içilesi olan yeni gözde bira markam. yedi buçuk saatlik münih strauss havaalanı rötarını kolay getirmiştir. bize de gelsin.
  • lezazetiyle birlikte gelen ferahlatici kokusuyla yeni yasanmaya baslanilan moskovanin comezlik anlamlarindan.
  • özellikle hellesleri(mayalisi) muhtesemdir. augustiner'e ihanet etmemi saglamistir o derece güzel..
  • henuz 7-8 yaslarindayken almanyadan amcamin tasidigi kasa kasa lowenbraularin o masmavi fona kazinmis heybetli aslan figuruyle basladi benim tutkum alman biralarina. icemiyorduk o zaman televizyonda maradona izliyorduk elimizdeki lastik topla, ama balkon muhabbetlerinde havaya karisan o koku, kendi paramla bira satin alip, parklarda bahcelerde kafa cektigim 16-17 yaslarima kadar beni terketmedi. tadi degil ama kokusu yadigardi.

    buyuduk yas kemale erdi anlarinin aranilan golcusu olduk sayilir, dustuk geldik kuzeylere, moskovaya. hos, turkiyede bir cok yabanci birayi icmek mumkun lakin moskof ilinde hemen her dukkanda envai cesit birayi bir cirpida goren insanin, hele ki bira sever ise cilgina donmemesi kacinilmaz.

    once cek biralariyla basladim degustasyon turlarima, son derece iyi olduklarini soyleyebilirim. japon, polonya, brezilya sahillerinde yelken basip, klasik kuzey avrupa biralarinda demir atan bu damak bir oktoberfest aksaminda, masaya kurulmus filtre edilmemis koca bir damacana paulaner ile tanisti.

    kafaya dikilesi icinde yuzulesi bir yumusaklik, cezbedici bir aroma. sadece bira evlerinde degil hemen her dukkanda bulunasi, en pahali siseye sahip olsa da formasini hakeden bir meret. dunyanin enleri listesinde yerini bilmem ama benim en lerimde sahane bir yere kuruldu.
  • gut, besser, paulaner gibi bir slogan edinmiş süper bira.
  • hafif ve sakız gibi bi tadı olan alman birası.
  • beckste dahi hissedebileceğiniz acımtrak his bu birada zerre kadar yoktur.buğday birası olduğundan belki de içimi kolay, hafif ve bildiğin tatlı gibidir.ama hamburgtaysanız,fiyatı astranın 1.5 katı olması nedeniyle amaç sarhoş olmaksa çok ta tercih edilmeyebilir.
  • aromasina hasta olunan, bugdayi tane tane opulesi almancanlarin yaradana siginip urettikleri bir adet bira markasidir.
hesabın var mı? giriş yap