• pitof yönetmenlik, özel efekt süpervizörlüğü, editörlük ve müzisyenliği tek bir vücutta toplayan nadir sanatçılardan biridir.
    kariyerine 1979 yılında reklam filmlerinde ve yapım ortaklı filmlerde yaptığı yönetmen yardımcılığı ile başlamıştır. fransa'da dijital görüntü teknolojisinin öncüsü olmuştur. 1986 yılında özel efekt dünyasına girmiş, jean -baptiste mondino, jean -paul goude, marc caro, jean pierre jeunet, lars von trier, philippe découfle , jean jacuques beineix, jan kounen, jean marie poire, thierry lermitte, gerard pires, jean marie perier, stephane sednaoui, eric de la hosseraie gibi isimlerle birlikte çalışmıştır. bu dönem içinde bir çok tv yapımında da çalışan yönetmen, la cinq ve tf1 için hazırlanan yapımlara da imza atmıştır.
    1990 ve 1998 yılları arasında pitof bir çok yönetmen için özel efekt süpervizörlüğü yapmıştır. bunlar arasında ; bertrand tavernier, yves robert, francis veber, jean marie poire(les visiteurs) luc besson(jeanne d'arc), claude zidi (asterix et obelix contre cesar) sayılabilir.
    bunun yanı sıra pitof sinema filmlerinin yapımında kullanılmak üzere birden fazla resolution sağlayan dijital özel efektler yapan bir bilgisayar programı geliştirmiştir. bunun yanı sıra pitof bir çok reklam filmi de yönetmiştir. 1996 yılında mifed'te podium d'or ödülü alan hommage to jesse owens and carl lewis bunlarda biridir. son olarak 1997 yılında jean pierre jeunet ile alien iv:the resurrection filminde birlikte çalışmış ve özel efektleriyle imagina ödülü'ne layık görülmüştür. bu yönetmen ile bir araya geldiği üçüncü çalışmasıdır. diğer filmleri ise delicatessen ve the city of lost children'dır.
  • yönettiği ilk film vidocqtur. yakinda catwomani yonetecegi soyleniyor.
  • paris'te montmatreda ikamet eder. vidocq, yönettiği ilk filmdir ve sinema tarihinde ilk kez bu film, baştan sona hd çekim yapılmıştır. fakat bazı yerlerde -at arabalarının kovalama sahnesi gibi- dv kullanılmıştır.
  • asıl adı, jean-christophe comar'dır.
  • birçok filmde görüntü yönetmenliği yapan ancak yönetmenlik yaptığı vidocq ve catwoman filmleriyle adından söz ettiren fransız sanatçı. asıl ismi jean-christophe comar'dır.

    http://www.imdb.com/name/nm0685759/
  • vidocq şurada (bkz: #2187201) bahsedildiği şekilde ilk uzun metrajlı filmidir ve şahsi kanaatime göre güzel bir filmdir. özellikle de olay örgüsü üzerinde çok detaylı düşünmediğiniz taktirde*

    ancak ikinci filmi catwoman, çekilmiş en kötü filmlerden biri olduğu için anlaşılır şekilde başka bir film çekmeye yeltenmemiştir ve yapımcılık vs. gibi işlere vermiştir kendisini...
  • catwoman faciasından sonra piyasadan silinip gitmiştir.
hesabın var mı? giriş yap