• (bkz: #30507053)

    ayrıca yılların getirdiği musiki eksikliğini çile bülbülüm'ün allah kısmına vatan millet kurtarırcasına eşlik ederek kapatmaya çalışır bu merak sahipleri.
  • kampanyadan taksitle 250 liraya aldığı 200 liralık takım elbiseyi üstüne geçirince kendini iş dünyası profesyoneli zanneden it herifin görmemişliğidir. fasıl haricindeki kofti merakları;

    -en yakın fitness salonuna abonelik,
    -sadece ismi havalı bir ingilizce kursuna (british english, english time gibi) 3 kurluğuna yazılmak, sonra hiç pratik yapmayıp sıra konuşmaya geldiğinde sıçmak,
    -şirket, çalışanlarına dizel birer araba vereceğinin sinyalini verdiğinde heyecanla ehliyet kursuna yazılmak, son derece dikkatli bir şoför olmak,
    -d&r'dan aldığı bestseller kitapları kamuya açık alanlarda elinden eksik etmemek,
    -kontratla aldığı iphone'uyla twitter hesabından pazartesi sendromuna lanetler yağdırmak,
    -taksitle 1500-2000 liralık dslr alıp, çektiği çiçek böcek fotoğraflarını flickr hesabına yüklemek, kısa süre sonra makineyi satışa çıkarmak,
    -ilk yıllık izninde (ki yazın ya öncesindedir, ya da sonunda, asla ortasında olmaz o izin) alt sınıf bir her şey dahil otelde bir hafta tatil yapmak ve "alanya 201x" adlı facebook fotoğraf albümünde sadece görmemişçesine yiyip içerkenki fotoğraflarını paylaşmak. unutmadan, tatil de taksitle tabi.
  • cogunlukla elestirilebilecek gruplarin yaptigi cok gereksiz amacsiz gayesiz bir eylem turudur.

    lakin gercekten de rakiyi seven sayan her aksam bir iki kadeh atan birinin isten cikip istanbul gibi bir yerde eve gidemeyecek yada gidip de mekana varmasi saatler alacak kisilerin kafadar arkadaslariyla da gittigi durumlar mevcut olup onlar sanirim burada bahsedilen gruba dahil edilmiyorlar.

    aciyla yogurulan falan yoktur genelinde, ama hal ve tavirlar aynen oyledir sanki pezevenk rakiya pezevenklik etmis hayati boyunca te allam yaaa bildigin bu tipleri dikip sonra da tekme tokat ortamdan atasi geliyo insanin iste naparsin.
  • ağzıyla içmeyi bilmeyen özentilerin, sonu bol kusmuklu bitecek gecelere duyduğu meraktır.

    eşlik etmeye çalıştıkları fasıl şarkılarını aniden keserek komik şakalar yapılası tatlı insanlar.
  • genelde ofisboy, sekreter, yönetici asistanı pozisyonundaki insanların kendilerinden daha üst pozisyonlardaki insanlarla samimiyet kurma isteklerinin sonucudur. belirli semtler ve mekanlar dışında yemek yeme ve eğlenme kültürleri olmayan yöneticileri, şirket organizasyonu altında fasıllı mekanlara götürüp, ikinci kadehten sonra kravatı rambo gibi başına takarak genel müdürüyle karşılıklı göbek atmaya çalışan kişilerin bu merakı, organizasyonun ertesi günü şirkette nasıl dalga konusu olacağı endişesine bırakır.
  • bir akşam toplanalım bir şeyler yapalım dendiğinde ortaya çıkan meraktır. genellikle toplumsal hayatta modern bir profil çizip gerek başkalarının gerek kendilerinin evlenme sürecinde vuku olan örf adet külliyatını sular seller gibi baştan aşağı bilen, bunların tek tek tatbik edilmesini isteyen hanım kızlarımız tarafından organize edilir. birinci dublenin sonuna gelinmeden inanılmaz repertuar zenginliği ortaya çıkar. rahmetli dedem vasıtasıyla duyduğum trt kısa dalga ve trt 4 yayınları ezberlenmiştir. yahu madem celine dion, r'n b, pink floyd, massive attack dinliyorum seviyorum diye baş parmak kaldırırsınız bunları hangi ara öğrendiniz? diye sordurur.
  • son moda cemaatçilikten daha iyi bir meraktır.

    hayatın başındadır daha. o da bugünlerini mumla arayacaktır yaşı ilerlediğinde.
    deneyecek, yanılacak, tekrar deneyecek ve böyle böyle hem toplumda nasıl davranılacağını hem de önündeki uzun hayatı öğrenecektir. tatilde nasıl davranması , kalabalık restoranlarda nasıl yemek yenmesi, içkiyi adabına göre nasıl içmesi gerektiğini gözleyip öğrenecek, eğitimli insanlarla arasındaki farkı kapatıp duruma göre davranabilecektir.

    hiç kimse dünyaya bu bilgilerle donanımlı olarak gelmiyor ki... kimisi şanslı, ailesinden, anne babasından öğrenerek büyüyor.
    kimisi de hayatın içinde eğitiliyor işte böyle.

    bu arada içen adamdan zarar gelmeyeceğini de öğrenecektir...
    daha çok sevmek, daha çok şefkat göstermek lazımdır böylelerine.
  • hatun kişilerin ayakkabılarını çıkardığı an ne kadar yanlış olduğu anlaşılması gereken meraktır.
hesabın var mı? giriş yap