• her ramazanda insanlarin hirka-i serife bakip aglarken ki halini gordugumde dusundugum din.
  • türkiye'de "din kültürü ve ahlak bilgisi" kisvesi altında verilen islam eğitiminde pagan inanışına yapılan yaftalamadır.

    paganların puta taptıklarını düşünmek, hintlerin ineğe, müslümanların da örümceğe taptığını iddia etmenin karşılğıdır. çünkü bu dinlerde de bu canlılara yüklenen bir anlam/değer vardır ama kimse onlara tapıyor değildir.

    yani daha açık ifade edecek olursak onlar için kutsiyeti olan bir objeyi, taptıkları şey diye lanse edip yanlış bilgilendirme üzerinden "ötekileştirmek" ve ötekini de aşağılamak üzerine kurulu bir anlayıştır.

    paganlar nasıl hristiyanlığa onlarca hatta yüzlerce etki miras bırakmışlarsa (bkz: zeitgeist) onların da kendilerinden yüzlerce yıl öncesinin kutsal varlıkları olan antik yunan totemlerinden etkilenmiş olmaları çok muhtemeldir.
  • islam öncesi arabistanı'nın inancıdır diye kestirilip atılıyor. halbuki adamların o dönem çok sağlam mitolojileri var. doğal olarak da islam dini büyük ölçüde arap ve sümer mitolojisi üzerine kurulmuş. islam öncesi çok tanrılı skala'da allah yaratıcıydı ve diğer alt-tanrıları yaratmıştı gibi..

    sonuç olarak çok tanrıcılıkta duaya muhattap alınan tanrının heykeli ile etkileşime geçiliyor. olayı taşa tapmak diye tanımlamanın, semavi dinleri camiye, kiliseye, sinagoga tapmak şeklinde tanımlamaktan farkı yok.
  • putperestlik günümüzde kabuk değiştirmiştir. ünlüler yeni putlardır. onlara tapanlarda putperesttir.

    onun giydiği kıyafetleri giyer, onun yaptığı hareketleri yapar.
  • zeytinyağlı enginar'a olan aşkımın bir gün dönüşmesinden korktuğum inanç şekli.
  • tapınağı internet olan modern zaman dini.
    kendi suretlerinizi kilden heykelcikler haline getirip önünde tapınmanıza gerek yok artık.
  • ay tanrısının simgesi olan putu tapınaklarının tepesine dikip tapınma ritüellerini ay takvimine göre düzenleyen kabilelerin peşinden gittiği ilkel masallar.

    .
hesabın var mı? giriş yap