• configure ederken "oha! bunda her$ey varmi$" dedigim fan hizinin hangi isida, kac devirde donmesi gerektigine kadar ayarlayabildin, interface olayinda inanilmaz ba$arili ekonomik cihaz*.
  • (bkz: synology)
  • kendisine sadece file server demek haksızlık olur. piyasadaki üç hakim işletim sisteminin protokollerini (cifs, afp, nfs) sorunsuz desteklemesinin yanında web, ftp, mysql, time machine, güvenlik kameraları için surveillance station gibi bir sürü ekstra fonksiyonu mevcut. yönetim arabiriminde de masraftan kaçmamamışlar ama istenirse monitör klavye bağlayıp veya ssh la bağlanıp üzerinde çeşit çeşit programlar çalıştırmak/yüklemek ve fonksiyonlarını arttırmak mümkün. her yola gelen tam anlamıyla all in one bir cihaz.
  • süper aletmiş hacı bu. tek sıkıntısı arada sırada uçuşa geçiyor sanıyorsunuz sesten amma velakin kadı kızında olur o kadar. akla gelebilecek herşeyi destekliyor, olması gerektiği gibi olan şeylerden.
  • ftp servisinde hatta diğer tüm servislerinde bazı temel tasarım sorunları var. qnap ta tüm servisler ortak bir kullanıcı veri tabanını kullanıyorlar böylece local paylaşımlar için her servise ayrı ayrı paylaşım ve kullanıcı açma derdiniz olmuyor. ancak kullanıcı ve paylaşımları opsiyonel olarak servislere göre ayırabilmek mümkün değil. yani bir servisi aktif hale getirdiğinizde sistemde bulunan bütün hesapların o servisi kullanabilir hale geldiği yetmiyormuş gibi oluşturduğunuz paylaşımlar da ftp servisi tarafından paylaştırılıyor. ftp den gelen kullanıcıyı home dizinine lock etme gibi bir olay da yok. login olan kullanıcı kendi home dizinine değil bir üst paylaşım dizinine düşüyor. qnap'ın en büyük eksilerinden biri budur bence. synology'deyse servisleri paylaşım ve kullanıcı seviyesinde ayarlamak mümkün. qnap'ın default ftp servisini devre dışı bırakıp 3. parti ftp servisleri yüklemek mümkünse de çok kalıcı bir çözüm değil. bu kadar basit bir olayı müşterilerden gelen onca talebe rağmen yıllardır düzeltmemeleri de çok tuhaf doğrusu.
  • firmware güncellemesi yapınca diskleri tanımamaya başlayabiliyor. nas dediğin her şeyi unutur disklerini unutmaz. büyük hayal kırıklığı.
  • sql server yedeklerini aldığım iscsi ile bağlı diskimi server yeniden başlatılınca tanımıyor veya görse dahi sorunlu gösteriyor.sorunun ise şöyle çözdüm;

    http://firatakcay.blogspot.com.tr/…diskin-hata.html
  • 2,5 senedir ts212p modelini kullandığım nas cihazları üreten firma. donanım, dayanıklılık vb. özelliklerine edecek lafım yok fakat yazılım özellikleri ve yeni özellikleri söz verdikleri tarihte çıkarmayarak tüm tanıdıklarıma alacaksanız synology alın tavsiyesinde bulundurtuyorlar.

    örneğin tam 1 senedir, belki daha da uzun süre olabilir, cloud servislerine yedekleme imkanı sağlayacak hybrid backup sync programını yayınlayamadılar, sürekli olarak önümüzdeki ay kesin çıkıyor yazıp duruyorlar. işin ilginç tarafı basın bültenlerinde çok uzun zamandır bu özelliğin reklamını yapıp duruyorlar. bültenin en altına da 6 punto ile bu özellik henüz çıkmamıştır yazıyorlar.

    telefon ve bilgisayarlar için olan yazılımları da synology nin çok gerisinde. bir ara yazılım sorunları nedeniyle bunu satıp synology nin benzeri bir modelini mi alsam diye bile düşündüm..
  • bir sabah bilgisayarınızı açtığınızda bazı dosyaların silindiğini görebilirsiniz. 2 gündür işimden gücümden oldum, yok yazılım güncel değil, yok 3. disk çıkarılmış, yok statik ip kullanmıyorsunuz, bin tane şey dinledim. bir buçuk senedir dertsiz tasasız çalışan alet bir anda başıma bela oldu. şimdi 1 saattir cihazın yeniden başlamasını bekliyorum ama pek ümidim kalmadı.
    bol bol yedek almakta fayda var.
  • oluşturduğu raid yapısının hiçbir şekilde güven ve garanti vermeyen,arayüzü ile aldatan ve 16 tb verimi hiç eden nas firması.
hesabın var mı? giriş yap