• yeni nesil tüm meyhanelerin duvarlarında görebileceğiniz ve artık " ya yeter amk "
    dedirten edebiyattır.

    baydı, baydı, baydı... baydı ulan yeter !

    bir şeyi de klişeleştirmek suretiyle içine etmeden bırakın ya. tamam rakı içen kadın ile ilgili bir iki yazıldı çizildi. bitti tamam... bu kadardı lan. marketing strategy değil lan bu !

    ne demek rakı içen kadının adabı var ? çük sahibi olup rakı içen birisi adapsız mı olur yani ?

    ayrıca;

    yok rakı içen kadın senden başkasını sevse de seni incitmez, yok rakı içen kadının adabı vardır kiminle içtiğini bilir, kime içtiğini bilir,yok rakı içen kadın adamın aklını alır.

    bir de kendini entelektüel zannedenler bu edebiyat üzerinden "rakı içen kadın"ın farklı olduğunu düşünüp aslında farkında olmadan onu ötekileştirir.
    "garılar sadece evde oturup çay içer " mi bakış açımız nedir yani ?

    yok rakı içen kadın şöyledir yok böyledir. bıkmadınız mı kardeşim yıllardır kadınlar üzerinden strateji, edebiyat, örf, yazısız kural, töre, adet, kavga vb. bilimum sorunlar yaratmaya ?

    lan ne farkımız var allasen ?

    çomar mısınız lan siz ?

    "ooouuu rahııı içeen garııı lehhöy lheheheeöööy helööööğğ hööğğğğ"

    söyleyin bana eyy günde 236 tane instagrama koymalık fotoğraf çektiren insanları hedef kitle olarak belirlemiş ve bilimum doğum günlerine ev sahipliği yaparak rakı+patlıcan salatası+pasta kültürü yaratan insanları ağırlayan yeni nesil beyaz yakalı uğrak yeri meyhanelerin işletmecisi küçük esnaf abiler ya da ablalar?

    bırak ben senin mezene, ara sıcağına, ambiyansına, yemeğine falan geleyim ne bileyim. neden kadın üzerinden marketing yapmaya çalışıyorsun arkadaşım ? yok rakı içen kadın candır, yok gerisi heyecandır, bilmemnedir, kadeh karşındaki kadına değil kafadakine kalkar, yok bilmemne.

    rakı içen kadını bu kadar garip kılan nedir sizin kafanızda ? yani kadının rakı içmesi, alibeyköy’e bir ufo’nun inip “ selanı aliykin dünyalı, biz dostuk, aç oradan bir ufak ortaya bi salata üç beş de meze yap, donat masayı “ demesi kadar garip olarak algılanıyor ? insan işte lan. canı rakı çekmiş, meze istemiş, ne bileyim ara sıcak, kalamar, tereyağında karides istemiş, barbunya pilaki aldığı çatalı atoma batırıp atomun beyazını turuncuya döndürmek istemiş, rakı arası çay içip üzerine de dondurmalı irmik gömmek istemiş olabilir. olabilir değil mi bunlar ? gayet insani istekler bence.

    rakı içen erkek ya da kadın yoktur meyhaneci beyler. rakı içen insan vardır. pozitif ya da negatif yönde ayrımcılık olayından bir vazgeçelim artık ya.

    bu garip edebiyatla marketing yapmayı bırakalım.

    özellikle alaçatı meyhanelerine sözüm !

    rakı içen adam ve rakı içen kadının arasında ne fark var lan ? bırakın, lütfen ya.

    zaten bu rakı kültürünü sarı bıyıklı amcalardan alıp, beyaz yakalılaştırıp doğum günü, bilimum kutlama organizasyonlu fix menülü bir olay haline getirerek bir devri kapattık. daha da içine sıçmayalım lütfen ya.
  • benim için rakı içen insan vardır. bazen rakı içtiğiniz atarlı erkek kelebeğe dönüşebilir bazen de rakı içtiğiniz kadın amcaoğlunuza...

    ibret olsun diye buraya bırakıyorum.

    (bkz: #35662762)

    rakının edebiyatı yoktur. bu tarz muhabbetler, duvar yazıları gibi dalgalar ise edebiyat uzak durunuz efendim. saygılarımla.
  • çay içen kadın edebiyatı ile yarışacak derecede itici edebiyat.
  • ülkelere göre değişiklik gösterebilen 3. sınıf bir edebiyat türüdür...

    (uzo içen maria mou, bira içen helga müller, votka içen kadınova falan)
  • cesitli sosyal platformlarda paylasilan, altina "biz acimizi sek iceriz" tarzi arabesk yazilar yazilmis raki bardagi resmi, turk muzigi dinlerken "ah simdi raki da olacakti" gibi ic gecirmeler, her ortamda yapilan razi guzellemeleri, insani rakidan da, rakiyi konu edinen insanlardan da sogutuyor. acikcasi kaciyorum boyle insanlardan, ister kadin olsun ister erkek.

    onlarca yildir suregelen "raki iciyorsaniz, yeterince olgunlasmissinizdir" ifadesi ve son yillarda sikca tekrarlanan "kadin dedigin raki icer" sozunden de kaynakli aslinda bu durum. insanlari bir ickiyi icip icmemesine gore bile iki ayri yere koyabiliyoruz.

    herkesin damak tadi bir degil elbet, icen icsin ama sagdan soldan duydugunuz yukarida ornegini verdigim sözlerden ve herkese duyurma ihtiyacindan dolayi degil, icinizden geliyorsa icin. yoksa hic cekilmiyorsunuz.
  • yenilen yemek veya içilen içecek ile alakalı yapılan boş edebiyatların en boşu, tiksindirici olanı.
  • geçen bir arkadaşıma görüştüğum bir kız arkadaşımdan bahsediyordum. rakı sevmiyor zaten ondan o gelmez dedim hafta sonu plani için. adam şunu dedi "raki sevmiyor mu ? hayatımda ilk defa raki sevmeyen bir kadın duydum. o hiç efkarlanmamış o zaman" dedi. yuh oha alt tarafı rakı sevmiyor lan. rakı içse başımızın tacı mı olcak anlamadım. kısacası adamlık edebiyatının yandan yemişidir bu.
  • arabesk edebiyattır. kadının bardağı tutuşundan saçını savuruşuna, efendime söyleyeyim bir yudum almadan önce şöyle bir gülüşüne kadar her hareketine güzelleme yapılır. geçelim bunları, övülecek bir yanı yok. rakı içme adabı diye bir şey var, koca bir balon. rakı şöyle içilir rakı böyle içilir, şu dinlenir falanca konular konuşulur vs. böyle bir şey olabilir mi ya? bitsin bu arabesk kültür.

    rakı içen sevildi de su içen sevilmedi mi?
  • seven kadınların değil, rakı içen kadınları seven erkeklerin yarattığı edebiyattır.

    zira kadın milleti zaten story denen şeyi genelde aktif kullanıyor rakı da içse kahvede içse...

    yoksa rakı içen gerzek erkek olduğu gibi aynı oranda rakı içen gerzek kadın da çok.

    ama mazbut erkekleri gıcık eden bir durum olduğundan bu edebiyatın temmellerini atan ve bilinirliğini sağlayan da yine bu mazbut abilerdir kanımca.
hesabın var mı? giriş yap