• migren tedavisi amacıyla piyasaya pfizer tarafından sürülmüş olan ilaç
  • kraniyoselektivitesinin yüksekliği sayesinde koroner damarlar üzerinde nispeten daha az vazokonstruktif etki gösteren, bu nedenle diğer triptanlardan daha emniyetli bir migren ilacı.
  • kisa bi surede cok siddetli migren krizlerine cozum olan ilac. bi kutuda uc hap mevcut ancak kutu fiyati 33 milyonla bir hayli pahali.
  • etkisini 15 dakika icinde gosteren super migren ilaci. ancak mide bulantisi yapabiliyor ve kullanildiktan sonraki birkac saati vucudunuzdaki tuhaf uyusma, bitkinlik fakat uyuyamamak gibi rahatsiz edici durumlarla gecirmenize neden olabiliyor.
  • mütemadiyen tebaruz ederek günlük hayatın içine eden migren ağrılarından illallah diyen kişilere en azından kendi bünyelerinde de etkili olup olmadığını görmek amaçlı 1-2 kere kullanmalarını şiddetle salık verdiğim ilaçtır. şahsen bunu keşfettikten sonra özellikle yüksek önem arz eden zamanlarımı geri kazandım. her ne kadar günlük her ağrıda kullanmasam da (ne de olsa tanesi 15 milyon, birisi caydırıcı etkisinden bahsetmiş doğrudur) kesinlikle ağrı çekmemem gereken zamanlar için kurtarıcım olmuştur. mutlaka deneyin.

    kendi deneyimlerime dayanarak bir şeyi vurgulamak isterim. hayatında migren ağrılarını yeteri kadar tecrübe etmiş bünyeler ağrının ne zaman, nasıl, ne şiddette olacağını, daha olmadan anlar hale gelirler. işte tam başlamadan ama kötü geleceği belli olan ağrılardan hemen önce alınırsa çok çok daha etkili olur migren ilaçları. ilgilenenlere bilgi olsun.

    not: geçen gün annem eczaneden alırken, eczacı da relpax için "piyasadaki migren ilaçları arasında en az yan etkisi olan ve en iyilerinden biridir" demiş.

    (bkz: reklam tadinda entry girmek)
  • "milan için stam neyse, migren hastası için relpax odur." - benjamin franklin
  • hagaten çok etkili bir ilaç, migren denen kabustan kurtuldum, ama her içtiğimde kalbim sıkışıyor, ellerimde ve bacaklarımda uyuşma, kamaşma oluyor, neredeyse konuşmakta güçlük çekiyorum. dolaşımı çok etkliyor olmalı. bir gün çok zararlı falan olduğu ortaya çıkacak diye ödüm patlıyor.
  • an itibariyle içindeki üç hapın tanesi 8, 746 ytl olan migren ilacı.
  • imigranın tersine halüsinasyon görme ihtimaliniz daha azdır (bünyeye bağlı tabi). boğaz sıkılması, en az 4 saat uyuma zorunluluğu gibi bir dolu yan etkiye sahip olmadığından (gene bünyeye bağlı) gün içinde daha rahat kullanabilinecek bir ilaçtır. ancak beni hala şaşırtan bu kadar ağır ilaçların reçetesiz satılıyor oması. sonuçta beyin, damar direk müdahele eden ilaçlar bunlar.
    bol bol su içilmezse ilacın alındığı gün boğazda rahatsızlık, görmede bozukluk, dolaşım tuhaflıkları yapabiliyor.
    beynimi duvarlara vurarak kendimi öldürme girişimlerimden kurtarmıştır ayrıca kendisi beni.
  • imigran'a gore daha az yan etkisi bulunmasina ragmen, yine imigran'la kiyaslayinca etki suresi biraz daha yavastir. yine de doktorumun imigran yerine relpax'i defalarca israrla tavsiye etmesinden anliyoruz ki, kiyaslamalarda daha az yan etkili, daha az zararli ilac olarak relpax one cikiyor. muhendis olsam optimum moptimum bir hesaplar yapar, relpax'i daha basarili olani secerdim herhalde. migren atagim henuz gozume tornavida sokuluyor derecesine ulasmadigi zaman ben de relpax'i tercih ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap