• bununla ilgili bi şehir efsanesi vardı çoğunuz duymuşsunuzdur.

    adamın biri çin'de restorana kucağındaki finoyla birlikte giriyor. girişte kibarca köpeğini almak istiyorlar. o da aa ne güzel köpekler için de misafirhaneleri var herhalde diye köpeği veriyor. yarım saat sonra da köpeğin yarısını çorba yarısını çöp şiş yapıp önüne getiriyorlar.
  • tarkan olabilir.
  • restoranın girişinde evcil hayvanınız ile giremezsiniz diye bir ibare varsa ve hala girmeye çalışıyorsa tipitiptir.

    ben bu ibareyi gördüğüm yerlere adımımı atmıyorum yanımda köpeğim olmasa da.
  • italyan olabilir. zira italya'da son derece normaldir restaurant'a kopekle girmek. sadece restaurant degil otobusten, metroya, belediyeden, kiliseye kadar kopekle girilebilir. cunku evde insanlarin besledigi koopek senin gotunden temizdir, senden daha egitimlidir.
  • kimsenin sevmek zorunda olmadığı evcil hayvanını burnumuzun dibine sokmak isteyen tiptir. anlayın bunu artık kimse buna mecbur değil.
  • insandan korkmayan kedi kopekten nasıl korkar anlayabilmiş değilim. yanındaki insanın kendini patlatma olasılığı arkandaki köpeğin durup dururken seni ısırma olasılığından daha fazla değil mi?
  • görme engelli olabilir.

    (bkz: rehber köpek)

    tabii aşılı sağlıklı köpeğin tüyünden bi yerinde kist çıkacağını zanneden cahil insanımız daha önemli. sakın eğitmeyin insanı, cahil güruhun güdümüyle devam.

    hele bunların bahçede bile oturtmayanları vardır, tez zamanda hak ettiklerini bulmaları temennimizdir.
  • sokayım işletmene diyerek ne içeri girerim, ne münakaşaya. kapıda tartışıp köpeğimi mekan sahibi ile muhattap etmem.
  • itiyle parka gitmesi gereken tip.
  • dünyanın hiç bir yerinde hijyen problemi yaratmayan köpeklerin nedense türkiye'de yarattığını iddia eden sığırca bir düşünce...

    evde beslenen köpeğin aşısı, pire tasması oluyor, çoğunuzdan da daha temizdir, koyun gibi kokan insan o restorana girebiliyorsa köpeğin de girmesinde bir sorun yoktur... ne yapsın köpek sahibi? aç mı kalsın, bir şey de mi içemesin köpeği var diye? köpek restorana girince masanın altına kıvrılıp duruyor zaten, tasmasını da bağlıyorsunuz, rahatsızlık vermesi gibi bir durum da yok yani...

    yurt dışında çeşitli ülkelerde yıllarca yaşadım, nereden baksanız 30 ülke görmüşümdür seyahatlerimle beraber, türkiye dışında böyle bir şey görmedim, hatta restoranı bırakın, bazı işyerlerinde çalışanların köpeklerini getirmesine izin veriyorlar ki bence çok insani bir uygulama...

    not: arap ülkelerinde falan bulunmadım, oralar da bizim gibi sığır olduğundan benzer uygulamalar olabilir...
hesabın var mı? giriş yap