• lise çağındaki çocukların alt benliği tam olarak gelişmediği için alt ben, üst ben ve ego arasında sıkışıp kalır, birbirlerine karşı acımasız olabilirler. bunu geliştirebilecek aileler ve sistem olmayınca amerika'nın silahlı gençlerinden hallice yakında ortaya böyle eylemler çıkabilir.

    okullarda disiplin maalesef sağlanamıyor, bizler disiplinin anlamını bilmiyoruz, bu yaştaki çocukları rahat bırakalım diye geveleyip duruyoruz.

    sınıf arkadaşı kendisine lakap taktığı için işlenen cinayet.

    edi..
  • çok vahim olay. hayatını kaybeden çocuk akrabam olduğu için iki gündür kanımız çekilmiş durumda resmen.

    işin acayip tarafı bu çocuklar kavgalı falan değiller. öldüren çocuk ben kendimi öldürücem yanımda da sevdiğim birini götürücem diye söylüyormuş. emir'e de sen benimle gelmek ister misin diye sormuş. ilkokuldan beri arkadaş olan birbirlerine kanka diye seslenen çocuklar.

    internet sitelerine düşen haberler de var arkadaş grubuna whatsappda kandan korkar mısınız, yarın sınavlar iptal olacak gibi mesajlar atmış. planlı ve soğukkanlı bir şekilde bir çocuk bunları nasıl yapar akıl alır gibi değil.

    emir bir evin bir oğlu, annesinin hikayesini bilseniz hayatta şanssızlığınızdan yakındığınız her saniyeden utanırsınız. şimdi de bu olay yenilir yutulur gibi değil. allah sabırlar versin demekten başka birşey gelmiyor elden.

    sınıf arkadaşlarından birini tanıyorum, hepsi travma geçiriyor, öğretmenleri şokta. görülmüş bir olay değil.

    bir çocuğun yakın arkadaşının boğazını bıçaklaması, ardından kendi boğazını bıçaklaması nasıl bir psikolojik durum. nasıl açıklanabilir bilmiyorum ama ölen öldüğüyle kaldı, kalanlar bundan sonra ne yapar nasıl hayata tutunur onu hiç bilmiyorum...
  • lise öğrencisinin yaşadığı psikolojik sorunlara bakar mısın abi. çocuk en yakın arkadaşını kesiyor. gerçi bu ülke neler gördü. timsaha sinir olup tecavüz eden adam var ya ülkede. bu da bi şey mi. peh...
    (bkz: timsaha tecavüz eden adamın serbest kalması)
    edit: link vermiştim bkz olarak düzelttim.
  • başka bir başlığı falan mı var bu haberin? yoksa sözlükte ilgi görmedi mi?

    ortalığı karıştıracak olaydır.
  • gece vakti uyku tutmayınca internette gezerken bir facebook grubu vasıtasıyla okuduğum ve okuduğuma pişman olduğum haber.

    önce katilin sonra da emir'in facebook profillerine baktım. ikisi de küçücük çocuklar daha.. diyecek bir şey bulamıyorum sadece... keşke okulda, koskoca fen lisesinde güvenlik daha sağlıklı olsaydı da bıçağa önceden el konulsa çocukların aileleri uyarılsa ve tüm öğrencilerin güvenliği sağlansaydı... tüm bunları okudukça nereye gidiyoruz biz böyle, diye sormadan edemiyor insan. bir can kuş olmuş, uçup gitmiş daha çocuk yaşta...
  • türkiye'de batılı tarzda ilk okul katliamıdır
  • bu başlık sayfalarca tartışılmıştı diye hatırlıyorum ama neredeyse hiç tartışılmamış görünüyor ve ekşi sözlük'te bunun konuşulmaması çok ilginç.
  • ne zaman olmuş
  • katil 18 yaşından ufak olduğu için 15 sene hapis cezası almış. katilin babası çocuğu evlatlıktan ret etmiş.

    https://www.hurriyet.com.tr/…leyi-mahvetti-40406306

    katilin facebook profili : https://www.facebook.com/babuskaa53
    öldürülen çocuğun profili : https://www.facebook.com/by.emir.tas.53

    ölen çocuğun babası ise oğlunun fotoğrafını arabasının arka camına yapıştırmış ona çok duygulandım.

    https://www.facebook.com/cihan.tas.750
hesabın var mı? giriş yap