• 1975 tarihli tangerine dream albümü .hem grubun en güzel döneminin ürünlerinden birisi olması hem de dinlediğim en atmosferik albüm olma özelliğinin yanı sıra uzun takılmaca parça (ör: gates of delirium , shine on you crazy diamond) hastası olan beni keyiften uçurabilen iki bölümlük şaheserdir.

    ne yemişler ne içmişler , ne lazım o sound'u yakalamak için bilmiyorum.

    ayrıca (bkz: ricochet)
  • (bkz: rubicon)
  • bir kondansatör markası.
  • ruby konferanslarının da ismi. (bkz: pycon)

    http://www.rubycon2011.com/
  • tangerine dream grubunun, insanı uzay-zamanda yolculuğa çıkartan ve iki parçadan oluşan, kozmik elektronik müzik albümü. belki biraz abartı olabilir ama, bilimkurgu sineması için 2001 filmi ne ise, bence elektronik müzik için de bu albüm odur. hatta bu albümü yaklaşık 10 yıl daha erken yapabilmiş olsalardı, belki de 2001 filminde bile kullanılabilirdi. nitekim stanley kubrick bu tarz deneysel müziklere oldukça ilgiliydi.

    albüm sanki zamanın başlangıcı ve cansız maddenin uyanışını andıran seslerle başlıyor. daha sonra yaşamın ve canlıların ortaya çıkışını tasvir eden bir atmosfere giriyoruz ve sonunda ritimlerin yavaş yavaş tırmanmasıyla, muazzam bir akıcılıkta, zihnimizi dünyanın ötesinde bir yerlere doğru yolculuğa çıkarıyor. bu yüzden özellikle gece vakti ve gökyüzünü izleyerek dinlenmeli. rubycon kelimenin tam anlamıyla evrensel olduğunu söyleyebileceğimiz nadir müzik yapıtlarından biri.
  • tangerine dream'den çalınan bir isim mad max'ten çalınan bir klip hiç akıcı olmayan sözler auto-tune'u beyninizin her köşesinde zangır zangır hissettiğimiz itici ve hiç özgün olmayan bir çalışma olmuş elinize sağlık efenim m.o.b ekibi olarak bu sefer başarısız olmuşsunuz kabul edin..
  • mob entertainment bünyesinde çalışmalarını sürdüren 18 yaşında genç yetenek ruby isimli rapperın 19 ekim 2018 tarihinde yayınlanan yeni parçası.

    sözleri şu şekildedir.
  • ilk çıktığı gün dinlemiştim bugün tekrar karşılaştım tekrar dinlediğimde keşke türkçe bilmeseydim dedirtti bana.sadece klip için bile dinlenir.
    kızıl rubycon

    mob bi' para birimi.
hesabın var mı? giriş yap