• georgetown üniversitesi nin türkiye etütleri enstitüsü direktörüdür..
  • columbia'da ba (econ) ve phd (pol.sci.) yapmistir. '74-'84 yillari arasinda bogazicinde hocalik yapmis, sonra amerikaya gelmistir. randa uzun yillar danismanlik yapmistir. georgetown'da amerikan universitelerinde turkiye ustune arastirma yapilmasini saglamak icin kurulan its (institute of turkish studies) baskanligi yapar.

    ofisinin disinda turkiye posterleri bulunur (pamukkale, bogaz). disardaki espresso bar'dan kahve almak icin dizilen ogrencilere belese reklam yapar, iyi de olur.

    "turkey’s new world: changing dynamics in turkish foreign policy" adli kitabi alan makovsky ile coedit etmistir. bunun yaninda politics, parties and elections in turkey ve political leaders and democracy in turkey adli kitaplari yayinlanmistir.
  • alemdeki bilimum yayinda ismi turkce karakter azizligine ugradigi icin cesitli kesimler tarafindan soyadi "sayari" sanilan hoca. sayarı'dır dogrusu.
  • hakkında bu kadar az entry girildiğine şaşırdığım sabancı üniversitesi hocası. ilk haftalarda oldukça ciddi ve disiplinli hatta zaman zaman azarlayıcı bir tutum sergilese de, zaman ilerledikçe ne kadar kıymetli, öğrencilerine değer veren ve dersi de süper anlatan bir hoca olduğunu anlamak pek de zor olmaz. kendine özgü esprileriyle derse renk katar, sık sık da yurtdışındaki anılarından ve tansu çillerle tanışıklığından bahseder. dersini alma fırsatı bir kez ele geçtiyse kesinlikle kaçırılmamalıdır.
  • öğrenciyi disipline edip, kendi yaratıcılığına terk eden sabırlı ve sakin bilim adamıdır. sabancı üniversitesi'nin koridorlarında ağır ama emin adımlarla bir koridordan diğerine düşünceli düşünceli yürür durur.
  • az önce derste açıkladığı üzere, dedesi en son şam valisiymiş. ama soyadları aynı değilmiş çünkü annesinin babasıymış
  • fehmi koru’ya göre rand’ın 1990 yılındaki raporunda; türkiye’de islami hareketin yükseleceğini, islami hareketin abd’ye bir zarar vermeyeceğini ve hatta bu islami hareketin kürt hareketiyle birleştiğinde güçleneceğini belirten kişi.
hesabın var mı? giriş yap